Prosiaczkowe perypetie ♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cooyo
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: ☀ Yoko [*], Cookie, Zeus i Rubin - wielokolorowa trójca

Post autor: Cooyo »

Dziękujemy. :102:
Coś tam mam, ale słaba jakość, bo w moim aparacie skończyło się miejsce, a na razie nie mam gdzie przenieść zdjęć. :(
Na początku było w porządku.
Obrazek
Obrazek
Po jakimś czasie Rubina znudziło towarzystwo i poszedł poleżeć w drugiej kuwecie,
Obrazek
a "goście" jedli sami. :lol:
Obrazek
A tu filmiki:
https://www.youtube.com/watch?v=qImpKiJa9fg
https://www.youtube.com/watch?v=Nk-RB1dO1zc

Niestety dzisiaj rano zobaczyłam u nich coś takiego:
Obrazek
Obrazek
Najbardziej mnie martwi to u Zeuska...
Obrazek
W nocy musieli się pokłócić, chyba Cookie postawił na swoim i chciał przejąć władzę, bo już trochę wieczorem na nich gruchał. :( Dzisiaj to Rubin trochę grucha, ale nie strzykają na siebie zębami i nie walczą, więc chyba nie powinnam ich na razie rozdzielać? :? Bo teraz leżą spokojnie obok siebie...
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! :D
Obrazek

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis :love:

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci :candle: :swieca:
Alex

Post autor: Alex »

Widac, ze tort smakowal jak ta lala :lol: myslisz, ze to paskudztwo maja od sprzeczki ?
Awatar użytkownika
Cooyo
Kontakt:

A smakował, smakował, wszystko zniknęło. :lol:
Tak mi się wydaje, bo od czego innego? :?
Może Cookie zazdrościł Rubinkowi tortu? :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

No pięknie :( Pewnie że to ranki od pogryzienia, mam nadzieję, że się uspokoją. To są niestety wszystko młode chłopaki i mogą się długo docierać. Nie rozdzielaj jeszcze, to to nic ale obserwuj. U mnie bywało gorzej a poważnej krzywy sobie nie zrobili.
Awatar użytkownika
Cooyo
Kontakt:

No właśnie jakoś Rubin i Cookie nie mogą się dogadać kto będzie rządził. Rubin co jakiś czas grucha, na co Cookie i Zeus zgrzytają zębami i go odganiają, ale bardziej ze złości, bo im przeszkadza niż dlatego, że nie chcą dać się zdominować. Dopiero wczoraj Cookie zaczął się upominać o swoje.
A dzisiaj jak ich wypuściłam w dużym pokoju, to na początku siedzieli sobie na dywanie (Rubin nawet przysypiał...). No i jak tak siedzieli, to wyglądało jakby czekali aż któryś się pierwszy ruszy. :roll: Dopiero później, jak postawiłam ich na korytarzu, to Cookie sobie przypomniał jak się wraca do klatki, więc poszedł, a Zeus i Rubin ruszyli za nim. Jak za drugim razem ich przyniosłam do dużego pokoju, to Cookie od razu ruszył przez cały pokój i korytarz do klatki, a chłopcy za nim. Zawsze mi się wydawało, że jak świniaki robią taki pociąg, to pierwszy jest ten, co rządzi i nie wiem co o tym myśleć. Chyba, że po prostu ten co prowadzi jest najbardziej odważny, a z władzą nie ma to nic wspólnego.
Co nie zmienia faktu, że takie pociągi świnkowe bardzo mnie rozczulają. :szczerbaty:
Obrazek

Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No też ? Pokłóciły się o żarełko czy jak? Niech już dadzą se następnym razem spokój. U mnie nigdy Żurek nie idzie za Mieciem, ale na odwrót tak. Ale przy 3 świnkach to pewnie jest zupełnie inaczej.

A filmiki: normalnie miśki z miesiąc nie jadły :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Cooyo
Kontakt:

Kukiś w końcu się zbuntował, bo co jakiś biały wyrostek będzie mu zadkiem przed nosem kręcił? :szczerbaty:
W sumie to prowadzi albo Cookie, albo Rubin, Zeus to zawsze za kimś idzie. :lol:
W przypadku Cookiego to może się w części zgadzać, bo to jego pierwsza styczność z sałatą rzymską, Zeus nie jadł sałaty na pewno od dwóch miesięcy, a w przypadku Rubinka to nie wiem. :lol: Ale, żeby nie było, jedzenie w misce mają, tylko, że za bardzo nie chcą go jeść, bo to Beaphar i w dodatku jakiś taki twardy, to się rozgryzać nie chce. Ale z łaski coś tam zjedzą. Już się cieszę, jak słyszę takie głośne chrupnięcie, bo wtedy wiadomo co jedzą. :szczerbaty: Chyba Rubisiowi najbardziej on smakuje. Czasami mieszam im z CN, więc kiedy biorę miski, to Cookie i Zeus od razu przybiegają, a jak odkładam pełne Beaphara to takie spojrzenie mówiące: "Ej, no! Co to ma być, co?" mi posyłają, że aż mam ochotę się gdzieś schować. :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Z tym chodzeniem za sobą to jest nie koniecznie tak, że dominujący prowadzi, bo jak ten niedominujący gdzieś lezie sam to dominujący podrepcze za nim żeby go pilnować ;) Ogólnie samiec alfa w stadzie nie jest tylko od rządzenia i mówienia co kto ma robić ale też od opieki, więc musi pilnować swojej trzódki :D

Rubin sałatę rzymską może raz albo dwa jadł u mnie, ja generalnie nie jestem zwolennikiem żadnej sałaty więc jej nie daję, nawet rzymskiej ale zdarzyło mi się faktycznie kupić jak nie było nic ciekawszego akurat w sklepie z warzyw :)

Beaphar Nature u mnie czasem był ale chyba już dawno, dawno to było, za to teraz jedli chłopaki moje i Poziomek też Bunny i JR Farm Grainless Complete a to podobne karmy więc ogólnie jest do nich przyzwyczajony :) Ja się staram uczyć świnki jedzenia wszystkiego i u mnie prosiaki co dam to zjedzą, więc i Poziomek jest tak nauczony, problemów z nim w tej kwestii mieć nie będziesz, jak inni nie zjedzą to on pochłonie wszystko :lol:
Awatar użytkownika
Cooyo
Kontakt:

No i właśnie dlatego trudno mi stwierdzić czy to Rubin rządzi czy Cookie. :szczerbaty: Chociaż Rubiś co najmniej dwa razy dziennie musi pokręcić tyłkiem i pogruchać przed chłopakami, więc wydaje mi się, że to nie jest jeszcze do końca ustalone.

No ja właśnie też sceptycznie podchodzę do sałaty, dlatego Kukiś jej nigdy nie jadł. Ale sałata taka dekoracyjna, więc raz nie zaszkodzi... :szczerbaty:

Oj, z tym to się akurat bardzo zgodzę! Wcześniej, kiedy dawałam jakieś warzywa Cookiemu i Zeusowi to zazwyczaj na następny dzień jeszcze coś zostawało, a od kiedy jest Rubiś, to jak dam im w nocy, to rano już żadnych warzyw w klatce nie ma. :D Dobrze, że się nie marnują, tylko wszystko jest zjadane. :D Mam nadzieję, że Cookie i Zeus przekonają się do tej karmy, bo jednak ma lepszy skład niż CN, a przy Cookiem potrzeba dużo wit. C.
W ogóle Cookie leciutko podgryzał/ciągnął za uszko Zeusa w klatce, a później to samo robił Rubinkowi na wybiegu. A oni siedzieli spokojnie. To jest oznaka czułości? Jeśli tak, to po Cookiem bym się czegoś takiego nie spodziewała, a tu proszę, zaskoczenie. :szczerbaty:
Obrazek

Val

Post autor: Val »

Cooyo pisze: W ogóle Cookie leciutko podgryzał/ciągnął za uszko Zeusa w klatce, a później to samo robił Rubinkowi na wybiegu. A oni siedzieli spokojnie. To jest oznaka czułości? Jeśli tak, to po Cookiem bym się czegoś takiego nie spodziewała, a tu proszę, zaskoczenie. :szczerbaty:
Ja to widziałam wiele razy, zawsze Leon robił to Barankowi. Takie delikatne przeżuwanie uszu bez gryzienia ;) Uznałam, że to jakaś czułość dominującego samca wobec tego bardziej uległego (tak było, póki ich hierarchia była jasna, bo ostatnio się zaburzyła i dawno nie widziałam przeżuwania uszek).

Wg mnie te ranki na pysiach nie wyglądają groźnie, ale nie znam się na łączeniu, więc nie mogę być autorytetem. Wszyscy są śliczni, oby też już byli grzeczni!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”