Pistacja vel Frotka,Szarlotka -już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
mamajasia30

Re: Szarlotka biedna sierotka czeka na domek(Warszawa)-REZ.

Post autor: mamajasia30 »

Po wizycie w zoologu mam taką jedną sugestię: może by tak edukować SPRZEDAWCÓW w tych zoologach, bo oni zielonego pojecia nie mają co z czym. Ja się teraz nie dziwię, że ludzie trzymają np. dwa prosiaczki w 60... skoro taka propozycja paść moze z ust sprzedawcy... jak taki lajkonik pojawi się w sklepie, to wyjdzie z akwarium 60 przeznaczonym dla śwink i świniaka i dostanie jeszcze błogosławieństwo na drogę. Eh no sory ale nieco się wkurzyłam na indolencję ludzi, którzy mają służyć pomocą a nie mieszać w głowie :angry:
i jeszcze nie doczekalam się na posłanko i pojnik, mają być jutro w paczkomacie, dzisiaj trzynasty czy jak?
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Niektórzy nawet nie wiedzą, czy sprzedają samca czy samiczkę...
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Madzior

Post autor: Madzior »

"bo są za młode, by jeszcze ocenić wiek..." :szczerbaty:

Albo: "nie chcemy ich zamęczać i wyciagać co chwilę..." :szczerbaty:
Karenik

Post autor: Karenik »

Albo "One jeszcze za młode żeby być w ciąży" :D
mamajasia30

Szarlotka jutro przyjeżdża do naszego domku :)
Mamy nadzieję, że jej się spodoba a podróż minie bezstresowo. :yahoo:
mamajasia30

Re: Szarlotka biedna sierotka czeka na domeka-już w DS

Szarlotka u nas! Ufff strasznie dużo emocji, troszku przestraszona :świnka1: wiadomo, nowe miejsce, głosy...
Dziękujemy za cuuuuuuuuuuudny misiakowy domek :prezent: i zieleninkę na wyprawkę :buzki: .
Dzisiaj żadnych zdjęć, raz że nie chcemy jej bardzo stresować (wystarczy branie na kolanka i głaski - już grucha sobie) a dwa że zagubił nam się aparat (może z emocji). Osikana już sofa więc teren oznaczony, kot obserwuje z dystansem :)

Teraz nie wiem... wątek się zakłada nowy? czy dzieje Szarlotty opisuje się w tym wątku.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

To już od Ciebie zależy. Możesz na razie pisać tu, a gdy dojedzie do Was druga świnka... Założysz w Naszych świnkach :ok:
mamajasia30

Dobrze :)
Szarlotka poskubała marchewkę i sianko, wzgardziła ogórem i na razie nie tknęła karmy ale to chyba zrozumiałe.
Musimy przeorganizować klatkę a raczej zorganizować ją bo taka nędzna się wydaje, czyli przygotujemy półeczki, hamaczek i inne wygody świnkowe.

Aha chciałam dodać, że Szarlotka ma wyjątkowe, oczęta..no nie czerwone tylko taki burgund taki (myślałam, że na zdjęciu to po prostu prześwietlone oczy i tyle) dodaje jej to wyjątkowości.
Roksi147

Post autor: Roksi147 »

Ok tak wyjątkowa to ona jest te oczęta i kolor włosków cudo :love: .Tak wątek załóżcie jak będzie druga świnka a na razie piszcie tutaj,bo jesteśmy ciekawi jak to będzie.W razie jakichkolwiek pytań śmiało piszcie :buzki:
mamajasia30

Roksi dziękujemy za wyprawkę :buzki:
Nowe obserwacje: Szarlotka bardzo lubi głaski, takie niby drapanko po ciele i wtedy sobie chrumka ale jak jest cisza w pokoju to milczy natomiast jak moje dzieci zaczynaja do niej zagadywać to zupełnie jakby się przekrzykiwały heheh one przestają i cisza... ciekawe ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”