Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Żurek [*16.12.18.], Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer.

Post autor: Asita »

Teodorek dziś został zawieziony przez Ewę do dr Judyty i jest już zdrowiutki (miał infekcję dróg oddechowych), zostaje zatem ze mną do przyszłej niedzieli :szczerbaty: Muszę go jakoś utuczyć, bo bidok waży zaledwie 580g...dziś było 573..ale ma już swoje latka i schorzenia, więc łatwe to nie będzie, choć apetyt dopisuje :)
A dziś był ze mną w pracy.

Dzień dobry, mam na imię Teodorek. Mam wiele obowiązków w pracy, a są nimi: spać, dobrze spać i spać w różnych miejscach. Wykonuję też dodatkowe zadania, a są nimi: jedzenie. Dlatego dziś jestem w pracy, w sobotę, robię nadgodziny :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po pracy w domu dostałem wypłatę
Obrazek

i oczywiście potem musiałem odpocząć po pracy więc poszedłem spać
Obrazek

A to Miecio złożony w pół
Obrazek
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

o posz o posz.. jakie kudły piękne ma ten zapracowany proś :love:

zawsze czuję ból w krzyżu jak widzę jak się świnki tak w pół składają :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Miecio :love:

A Teodorek to czyj? :think: Ewy i Michała?
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Martuś: tak :)
Dortezka: kudły piękne, ale nie lubią dotykania... :?

Ten rok to chyba będzie ostatni rok Homerka. W listopadzie będzie 3 lata, jak z nami będzie. Wczoraj i dziś wymiotował. Myślałam, że znowu trzustka, ale apetyt zachowany, brak apatii. Znosi go okropnie na prawo, jak go nie trzymam mocno na smyczy, to zaczyna zataczać kółka aż w końcu kręci się w kółko. To może być nawrót zespołu przedsionkowego. Neurolog wtedy mówił, że to może wrócić, ale już nie tak mocno skoro tarczyca już była pod kontrolą. Poza tym zmian zwyrodnieniowych na rtg nie ma. Po prostu bardzo mocno go boli. Dostaliśmy jakieś super nowoczesne leki p/bólowe, które ponoć działają na jakieś inne receptory i przez to nie szkodzą nerkom i wątrobie. No, bo z wątrobą źle.. Kilka msc temu wetka zobaczyła twór ok 3cm. Od tamtej pory urósł do 5cm... Od tego też mogą być wymioty, bo przez powiększenie wątroby przesunął się nieco żołądek. Postanowiłam jednak nie robić biopsji, bo tego się nie da ani operować ani leczyć. Nie da się tego też zatrzymać. Teraz pozostaje nam czekać...jak będzie rosło, to w końcu pęknie i wtedy wiadomo, na co mamy się szykować. A póki co mam mu dawać brain active na zespół, p/bólowe, żeby sobie jeszcze jako tako pochodził i częściej a mniejsze porcje jedzenia, żeby nie zwracał. Nic więcej nie mogę zrobić dla niego. No cóż, jakiś powód odejścia z tego świata musi być...oby nie cierpiał :idontknow:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Asita pisze: Dortezka: kudły piękne, ale nie lubią dotykania... :?
chyba bym i tak zaryzykowała strzała zębem.. albo moczem :szczerbaty:

przykro się czyta to co piszesz.. chociaż z drugiej strony sama już nie wiem co lepsze. Mieć świadomość i przygotowywać się do tego dnia (da się w ogóle??) czy jak się to dzieje bez uprzedzenia. Chyba każde odejście przyjaciela boli tak samo mocno.
Mimo wszystko mam nadzieję, że Homerowi będzie dane jeszcze z Wami pobyć.
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ale co Homerek sobie pożył w ciepełku i wygodzie na starość to jego, i tego się trzymajmy :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Homerku :fingerscrossed:
Te leki to pewnie cimalgex? Jeśli tak to są na prawdę super i oszczędzają wątrobę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

martuś pisze:Homerku :fingerscrossed:
Te leki to pewnie cimalgex? Jeśli tak to są na prawdę super i oszczędzają wątrobę.
Nie Martuś, galliprant. Dostałam na 6 dni i mam zobaczyć czy jest efekt. Jak nie będzie, to mam zrobić tydzień przerwy i podać inny -previcox.

Dortezka, ja niby jestem na "ten dzień" przygotowana od kiedy mam Homera, on od początku był stary, ślepy i chory.. I zawsze, jak o tym myślę, to jest w porządku. Ale jak staję przed faktem (a z Homerem stawałam już kilka razy przed takim faktem) to mnie tak ściska, że nie mogę... A niby to tylko kundel ze schroniska..
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

A to nie znam :think:

Można się nastawiać, można się "pogodzić". Ale jak przychodzi co do czego, jest pogorszenie to człowiek się stresuje i martwi żeby jednak udało się małego przyjaciela postawić na nogi i wyrwać śmierci... :pocieszacz: I nie ważne czy to kundel ze schroniska czy rasowy na kilka tysięcy, czy był z nami rok czy 20 lat :idontknow:
Obrazek
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:fingerscrossed: Za Homerka! :love:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”