Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Świnka Morska

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Świnka Morska »

Ale mięciutko :love: samemu chciałoby się wyłożyć :102: .
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ładnie i schludnie, ale ten mostek to raczej do obgryzania :lol: no ewentualnie boba pod niego walnąć :szczerbaty:
Kuwetka? Załatwia się w jedno miejsce?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
katiusha

Post autor: katiusha »

Pasiasty drybedzik? Kozacki! :jupi:
Karolka326

Post autor: Karolka326 »

Asita pisze:Hmhmhm, elegancki kocyk (drybedzik?) :102:
Tak, nowy nabytek ;)
Dzima pisze:Ładnie i schludnie, ale ten mostek to raczej do obgryzania :lol: no ewentualnie boba pod niego walnąć :szczerbaty:
Kuwetka? Załatwia się w jedno miejsce?
Mostek już skutecznie obgryziony. TAK! Fiona wreszcie zrozumiała do czego służy kuweta :yahoo:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Śliczna klateczka, taka przejrzysta, jak patrze na taką to mam wrażenie, że czasem przesadzamy z ilością hamaków i legowisk, bo się bałagan robi.

Dropsio ale 8 kratek to trochę mało, jak byś te 8 kratek ustawiła? 2x2 (zagroda 70cm x 70cm) czy 1x3 (zagroda 35cm x 105cm)? To wychodzi klatka za mała na jedną świnkę. minimum to 10 kratek czyli koszt za same kratki 135zł masz wtedy 70cm x 105cm a to właściwie mało, bo wychodzi chyba mniej powierzchniowo niż zwykła klatka 120x60. Więc jak kupować to chyba chociaż 2x4 czyli 12 kratek i wychodzi 70x140 (co moim zdaniem jest dalej mało ale już więcej niż zwykła klatka przynajmniej) co daje koszt 162zł za same kratki z podkładami 206zł jak dodamy łączniki których nie umiem stwierdzić ile jakich potrzeba bo jest aż 5 rodzai to się robi w końcu kwota koło 300zł plus płyta na kuwetę.. i już wolę zbudować coś sama, bo cenowo wyjdzie podobnie ale za to dużo większe ;)
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Fajny, taki puchaty ten dry bed! :D

Lilith, wybacz, faktycznie coś namieszałam,, nie wiem jak mi wyszło 8 kratek... Chciałam faktycznie 12 albo nawet i 14 :roll: przepraszam, mój błąd, muszę w końcu zacząć myśleć. I faktycznie, przy takiej ilości widać sens sprowadzenia oryginałów. ;)
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Dropsio pisze:Fajny, taki puchaty ten dry bed! :D

Lilith, wybacz, faktycznie coś namieszałam,, nie wiem jak mi wyszło 8 kratek... Chciałam faktycznie 12 albo nawet i 14 :roll: przepraszam, mój błąd, muszę w końcu zacząć myśleć. I faktycznie, przy takiej ilości widać sens sprowadzenia oryginałów. ;)
Ja się ucieszyłam jak te polskie zobaczyłam ale podliczyłam i mi entuzjazm opadł.. tym bardziej, że ja mam dwie pary samców i potrzebuję dwie klatki.. No ale nie mniej sklep w którym można je kupić polecam, super kontakt ze sprzedawcą, kupowałam tam pierwszą klatkę dla chłopaków moich i długo, długo u nich zamawiałam karmę, bo tanio mają i sianko też mają dobre, producenta agro-vita nigdzie indziej go nie ma a na prawdę ładne.
Rozalia&Jadźwig

Post autor: Rozalia&Jadźwig »

Witam, chciałam się pochwalić moją samoróbką. Klatka została robiona ze starej klatki królikowej w której pękła mi kuweta i miała trafić na śmietnik oraz z nadstawki nad biurko :) kuwetę zrobiłam z cienkiej pleksi i dodatkowo wzmocniłam oklejoną płytą pilśniową. Półki w szafce również są wyłożone pleksi żeby nie wsiąkały w nie żadne płyny. Na to podkłady seni (sprawdzają się świetnie przy dwóch świniakach) i dry bed. Docelowo kuweta będzie wykonana z polipropylenu kanalikowego o ile znajdę chwilę by się po niego wybrać :) Cały czas myślę jak by jeszcze udoskonalić mieszkanko prośków w którym one całkowicie się zakochały :twisted: Odkąd się do niego przeprowadziły odmawiają wybiegów :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Futrzaki pozdrawiają :102:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

haha ale pomysłowo zagospodarowana przestrzeń :)
Rozalia&Jadźwig

Post autor: Rozalia&Jadźwig »

Dziękuję :D Ze względów na niezbyt duże mieszkanie musiałam coś wykombinować żeby zwiększyć powierzchnię mieszkalną chrumków :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”