Zdjęcia naszych klatek
Moderator: Pulpecja
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Zdjęcia naszych klatek
Ładnie i schludnie, ale ten mostek to raczej do obgryzania
no ewentualnie boba pod niego walnąć
Kuwetka? Załatwia się w jedno miejsce?
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
Karolka326
Tak, nowy nabytekAsita pisze:Hmhmhm, elegancki kocyk (drybedzik?)
Mostek już skutecznie obgryziony. TAK! Fiona wreszcie zrozumiała do czego służy kuwetaDzima pisze:Ładnie i schludnie, ale ten mostek to raczej do obgryzaniano ewentualnie boba pod niego walnąć
![]()
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Śliczna klateczka, taka przejrzysta, jak patrze na taką to mam wrażenie, że czasem przesadzamy z ilością hamaków i legowisk, bo się bałagan robi.
Dropsio ale 8 kratek to trochę mało, jak byś te 8 kratek ustawiła? 2x2 (zagroda 70cm x 70cm) czy 1x3 (zagroda 35cm x 105cm)? To wychodzi klatka za mała na jedną świnkę. minimum to 10 kratek czyli koszt za same kratki 135zł masz wtedy 70cm x 105cm a to właściwie mało, bo wychodzi chyba mniej powierzchniowo niż zwykła klatka 120x60. Więc jak kupować to chyba chociaż 2x4 czyli 12 kratek i wychodzi 70x140 (co moim zdaniem jest dalej mało ale już więcej niż zwykła klatka przynajmniej) co daje koszt 162zł za same kratki z podkładami 206zł jak dodamy łączniki których nie umiem stwierdzić ile jakich potrzeba bo jest aż 5 rodzai to się robi w końcu kwota koło 300zł plus płyta na kuwetę.. i już wolę zbudować coś sama, bo cenowo wyjdzie podobnie ale za to dużo większe
Dropsio ale 8 kratek to trochę mało, jak byś te 8 kratek ustawiła? 2x2 (zagroda 70cm x 70cm) czy 1x3 (zagroda 35cm x 105cm)? To wychodzi klatka za mała na jedną świnkę. minimum to 10 kratek czyli koszt za same kratki 135zł masz wtedy 70cm x 105cm a to właściwie mało, bo wychodzi chyba mniej powierzchniowo niż zwykła klatka 120x60. Więc jak kupować to chyba chociaż 2x4 czyli 12 kratek i wychodzi 70x140 (co moim zdaniem jest dalej mało ale już więcej niż zwykła klatka przynajmniej) co daje koszt 162zł za same kratki z podkładami 206zł jak dodamy łączniki których nie umiem stwierdzić ile jakich potrzeba bo jest aż 5 rodzai to się robi w końcu kwota koło 300zł plus płyta na kuwetę.. i już wolę zbudować coś sama, bo cenowo wyjdzie podobnie ale za to dużo większe
-
Dropsio
Fajny, taki puchaty ten dry bed!
Lilith, wybacz, faktycznie coś namieszałam,, nie wiem jak mi wyszło 8 kratek... Chciałam faktycznie 12 albo nawet i 14
przepraszam, mój błąd, muszę w końcu zacząć myśleć. I faktycznie, przy takiej ilości widać sens sprowadzenia oryginałów. 
Lilith, wybacz, faktycznie coś namieszałam,, nie wiem jak mi wyszło 8 kratek... Chciałam faktycznie 12 albo nawet i 14
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ja się ucieszyłam jak te polskie zobaczyłam ale podliczyłam i mi entuzjazm opadł.. tym bardziej, że ja mam dwie pary samców i potrzebuję dwie klatki.. No ale nie mniej sklep w którym można je kupić polecam, super kontakt ze sprzedawcą, kupowałam tam pierwszą klatkę dla chłopaków moich i długo, długo u nich zamawiałam karmę, bo tanio mają i sianko też mają dobre, producenta agro-vita nigdzie indziej go nie ma a na prawdę ładne.Dropsio pisze:Fajny, taki puchaty ten dry bed!![]()
Lilith, wybacz, faktycznie coś namieszałam,, nie wiem jak mi wyszło 8 kratek... Chciałam faktycznie 12 albo nawet i 14przepraszam, mój błąd, muszę w końcu zacząć myśleć. I faktycznie, przy takiej ilości widać sens sprowadzenia oryginałów.
-
Rozalia&Jadźwig
Witam, chciałam się pochwalić moją samoróbką. Klatka została robiona ze starej klatki królikowej w której pękła mi kuweta i miała trafić na śmietnik oraz z nadstawki nad biurko
kuwetę zrobiłam z cienkiej pleksi i dodatkowo wzmocniłam oklejoną płytą pilśniową. Półki w szafce również są wyłożone pleksi żeby nie wsiąkały w nie żadne płyny. Na to podkłady seni (sprawdzają się świetnie przy dwóch świniakach) i dry bed. Docelowo kuweta będzie wykonana z polipropylenu kanalikowego o ile znajdę chwilę by się po niego wybrać
Cały czas myślę jak by jeszcze udoskonalić mieszkanko prośków w którym one całkowicie się zakochały
Odkąd się do niego przeprowadziły odmawiają wybiegów

Futrzaki pozdrawiają

Futrzaki pozdrawiają
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
haha ale pomysłowo zagospodarowana przestrzeń 
-
Rozalia&Jadźwig
Dziękuję
Ze względów na niezbyt duże mieszkanie musiałam coś wykombinować żeby zwiększyć powierzchnię mieszkalną chrumków