Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Assia_B

Re: Pieszczoch i Alvin już razem :)

Post autor: Assia_B »

Cześć! To my, Pieszczoch i Alvin! Co u Was słychać? Postanowiliśmy sami napisać, bo Asia znów znika w pracy na całe dnie... Wiemy, że przez pierwszy tydzień miesiąca ma dużo pracy, dlatego postanowiliśmy wziąć wątek w swoje łapki.

Wczoraj przyszła do nas paczuszka z zooplusa, w sumie wypadałoby powiedzieć PAKA :) Była nowa karma, nasza ulubiona CN, sianko, żwirek, chusteczki do wycierania pupy, nie lubimy tego zabiegu, ale lepiej tak niż kąpiel :P i na koniec... nowa ceramiczna miseczka z wizerunkiem świnki na łące! Bardzo się nam spodobała. Już nawet wypróbowaliśmy i zjedliśmy wczoraj z niej kolację.

Dziś rano Asia posprzątała nam domek i wokół domku... W sumie cały pokój, bo nie ograniczamy się z bieganiem do tego jej kocyka, oj nie... Oczywiście po chwili postanowiliśmy doprowadzić domek do naszego porządku czyli porozrzucać troszkę karmy, sianka, żeby było tak swojsko....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potem Alvinek postanowił zrobić wyleż na owieczce i za... kapciochem... Ten głuptasek chyba nadal nie pojmuje do czego ów kapcioch służy.

Obrazek

Obrazek

Potem troszkę się pokłóciliśmy, pobuczeliśmy i pokręciliśmy tyłkami, ale już znów żyjemy w zgodzie.

Obrazek

Duży mówił coś dzisiaj na temat nowego domku do naszej zagrody, bo w starym Alvin postanowił wymontować okna, ciekawe co i kiedy z tego wyniknie....

Z innych nowości przytyłem troszkę i Asia się cieszy, ale nadal mówi, że jestem szczupły. Nie wiem po co się niepokoi. Ja teraz przy Alvinie dopiero zrozumiałem czym jest życie... Bieganie, dokazywanie, skakanie, no więc zrzuciłem troszkę sadełka, ale nadal jestem przystojny.. Czyż nie?

Miłego wieczoru Wam życzymy! :) No i oczywiście dziękujemy za życzenia!
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

:love: :love:
Alvin po prostu robi miejsce w kapciochu dla samca alfa- Pieszczocha :szczerbaty: . Cieszę się, że nadal panuje zgoda. Szkatuła ma po prostu trudny charakter, wszyscy w domu się śmieją, że jak z komiksu kakazumy "ona jest z zoologa" :rotfl: https://www.facebook.com/kakazumastudio ... =3&theater Pieszczoch to porządny gość, kulturalnie przyjął kolegę 8-)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Jesteś super przystojny Pieszczochu :love:
nowy domek powiadasz? to oczywiście jak będzie to :photo:
buziaczki dla Ciebie i Alvinka :buzki:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Assia_B

@Dzima: Może Szkatuła jednak zrozumie swój błąd jak będzie miała koleżanki tylko przez kratki... Mam nadzieję, że się jednak dogadają... Pieszczoszek to raczej nie jest samiec Alfa.. To taki nasz mały, słodki boroczek.. Ale jaki kochany :love:

@jolka: nowy domek będzie musiał chwilkę zaczekać, są plany, ale teraz troszkę krucho z czasem. Ale jak znajdziemy chwilę to do Castoramy po materiały i znów będziemy jak świnkowy Bob Budowniczy :szczerbaty: Oczywiście jak przyjdzie czas to będą i zdjęcia :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

I znowu przebudowywanie :laugh: Jak to mówię; każdy świnkomaniak zmienia klatkę milion razy :laugh:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Assia_B

Spokojnie, spokojnie, klatki nie zmieniamy, tylko domek w środku klatki :) Mój TŻ wymyślił, że będzie większy i piętrowy, bo teraz Alvin lubi siedzieć na dachu :P
Foggy

Post autor: Foggy »

Wymontował okna? Budowlaniec jeden :lol:

Tak to się robi - brak czasu trzeba czymś zrekompensować :D
Assia_B

Foggy pisze:Wymontował okna? Budowlaniec jeden :lol:
Bo w okienkach był taki krzyżyk złożony z dwóch listewek, więc nasz mały budowlaniec tak długo gryzł te listewki, ze wypadły :P Najpierw jedna część, potem druga, potem pierwsza z drugiego okienka... :P I tak go kocham :love:
Foggy

Post autor: Foggy »

Asia, moment... to Ty w końcu piszesz czy świnie? :think:

:laugh:
Assia_B

Teraz ja :laugh: Bo świnie zmęczone pisaniem, poszły coś podjeść :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”