Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Re: Suchy pokarm

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Karma grainless complete w moich oczach: http://chomicon.blogspot.com/2016/08/sw ... nless.html
A to moja obecna mieszanka :)
Obrazek
Obrazek
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Zastanawiałam się właśnie, co kupić świniom jak zacznie kończyć się sezon trawkowo - ziołowy (jak na razie lecimy bez granulatu, świeże zielsko z ogrodu (babka, mniszek, trawa, malina, poziomka itd), warzywa, trochę suszków i oczywiście duużo sianka), Grainless był jednym z faworytów :) Dzięki :buzki:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Zgadzam się w pełni, JR Farm Grainless jest jedną z najlepszych, lepszy chyba tylko może być Bunny, u mnie świnie jedzą obie te karmy na zmianę i polecają :)
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Zna ktoś tanią,ale dobrą karmę?Mój kuzyn nie interesuje się składem karm i kupuje jakąś na wagę ,,bo najtańsza" :glowawmur:
loriain

Post autor: loriain »

To chyba z tych tanszych to Cavia Natura albo Complete. Male paczki w internetach miedzy 10 a15zł. Mi na trzy swinie schodzi miesiecznie po takiej malej paczce obydwoch (kupuje, mieszam i trzymam w szczelnie zamknietym pojemniku).
Awatar użytkownika
swissi
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: swissi »

loriain pisze:To chyba z tych tanszych to Cavia Natura albo Complete. Male paczki w internetach miedzy 10 a15zł. Mi na trzy swinie schodzi miesiecznie po takiej malej paczce obydwoch (kupuje, mieszam i trzymam w szczelnie zamknietym pojemniku).
Moje dwie na miesiąc zjedza około kg Cavia Nature też mieszam ale z Beapher Nature nawet teraz dobre dwa tygodnie nie miały cavii to Beapher super jadly. Czekałam na zamówienie bo nie chciałam przeplacac w zoologu
Kraska (ze mną od 06.02.2016) :love: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Chocolate Monster pisze:Dziś na spróbowanie kupiłam Beaphara Nature.Smakuje! :yahoo: Zastanawiam się też nad Britem,ale czy warto wydać 15 zł za 300g (W pobliskim zoologu)
Brit jest bardzo lekki, więc 300g to dużo granulatu. Ma teź jeszcze jedną bardzo dużą zaletę- ma mało wapnia, tylko 0,5, w większości karm jest więcej, albo sporo więcej. Przy problemach z nerkami i pęcherzem to ważne.,

Osobiście testowałam odstawienie granulatu i podawanie sieczki na żądanie :D Poza niedogodnością wynikającą z wora w mieszkaniu (to był dodson i horrell, 13kg :D) innych nie widzę, no chyba, ze odchudzamy, bo mi się spasły. Łączyłam to z diabeto herbem Ziętka i w efekcie pozbyłam się świńskiej cukrzycy.
margolcia

Post autor: margolcia »

nasze świnki nie chcą jeść ani cavii ani bephara, nawet gardzą siankiem w granulacie nie mam już pomysłu co im kupić. Może coś podpowiecie
lubię

Post autor: lubię »

Granulat nie jest niezbędny, ale sporo ułatwia, szczególnie w zimie. Spróbuj zamówić małe opakowania Brita (na razie nie trafiłam na świnię, której by nie smakował, ale kto je tam wie), Burgess Excell, JR Farm, Bunny, Greenwoods i próbuj.
Moreni

Post autor: Moreni »

lubię pisze:Spróbuj zamówić małe opakowania Brita (na razie nie trafiłam na świnię, której by nie smakował, ale kto je tam wie),
Moim nie smakuje - żadna z trzech nie chce tego jeść.:/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”