A to moja obecna mieszanka
Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
Re: Suchy pokarm
Karma grainless complete w moich oczach: http://chomicon.blogspot.com/2016/08/sw ... nless.html

-
Dropsio
Zastanawiałam się właśnie, co kupić świniom jak zacznie kończyć się sezon trawkowo - ziołowy (jak na razie lecimy bez granulatu, świeże zielsko z ogrodu (babka, mniszek, trawa, malina, poziomka itd), warzywa, trochę suszków i oczywiście duużo sianka), Grainless był jednym z faworytów
Dzięki 
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Zgadzam się w pełni, JR Farm Grainless jest jedną z najlepszych, lepszy chyba tylko może być Bunny, u mnie świnie jedzą obie te karmy na zmianę i polecają 
-
Chocolate Monster
Zna ktoś tanią,ale dobrą karmę?Mój kuzyn nie interesuje się składem karm i kupuje jakąś na wagę ,,bo najtańsza" 
-
loriain
To chyba z tych tanszych to Cavia Natura albo Complete. Male paczki w internetach miedzy 10 a15zł. Mi na trzy swinie schodzi miesiecznie po takiej malej paczce obydwoch (kupuje, mieszam i trzymam w szczelnie zamknietym pojemniku).
- swissi
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
Moje dwie na miesiąc zjedza około kg Cavia Nature też mieszam ale z Beapher Nature nawet teraz dobre dwa tygodnie nie miały cavii to Beapher super jadly. Czekałam na zamówienie bo nie chciałam przeplacac w zoologuloriain pisze:To chyba z tych tanszych to Cavia Natura albo Complete. Male paczki w internetach miedzy 10 a15zł. Mi na trzy swinie schodzi miesiecznie po takiej malej paczce obydwoch (kupuje, mieszam i trzymam w szczelnie zamknietym pojemniku).
Kraska (ze mną od 06.02.2016)
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Brit jest bardzo lekki, więc 300g to dużo granulatu. Ma teź jeszcze jedną bardzo dużą zaletę- ma mało wapnia, tylko 0,5, w większości karm jest więcej, albo sporo więcej. Przy problemach z nerkami i pęcherzem to ważne.,Chocolate Monster pisze:Dziś na spróbowanie kupiłam Beaphara Nature.Smakuje!Zastanawiam się też nad Britem,ale czy warto wydać 15 zł za 300g (W pobliskim zoologu)
Osobiście testowałam odstawienie granulatu i podawanie sieczki na żądanie
-
margolcia
nasze świnki nie chcą jeść ani cavii ani bephara, nawet gardzą siankiem w granulacie nie mam już pomysłu co im kupić. Może coś podpowiecie
-
lubię
Granulat nie jest niezbędny, ale sporo ułatwia, szczególnie w zimie. Spróbuj zamówić małe opakowania Brita (na razie nie trafiłam na świnię, której by nie smakował, ale kto je tam wie), Burgess Excell, JR Farm, Bunny, Greenwoods i próbuj.
-
Moreni
Moim nie smakuje - żadna z trzech nie chce tego jeść.:/lubię pisze:Spróbuj zamówić małe opakowania Brita (na razie nie trafiłam na świnię, której by nie smakował, ale kto je tam wie),