Kurcze, tak dobrze Cię rozumiem.. Kiedy w zeszłym roku odszedł mój świnek, też nie mogłam się pozbierać. Tak samo, jak Ty- nie mogłam uwierzć, że cała reszta świata stoi, jak stała, a ludzie się uśmiechają i żyją swoim życiem, kiedy moje właśnie się skończyło. Pozostały mi inne świnki, ale odeszła ta szczególna i już nigdy nic nie będzie takie samo..
"Czas nie leczy ran- on nas tylko przyzwyczaja do bólu"- to jest prawda..
Przyjdzie moment- kiedyś- że nauczysz się myśleć o tym wszystkim w marę spokojnie. Ale boleć całkowicie pewnie nie przestanie.
Mnie nie przestało. I powiem Ci, że to nawet dobrze, bo ten ból i te zdjęcia, które mam, to jest właściwie wszystko co mi po Nim pozostało.
Kochana, musisz się nauczyć z tym żyć. Wspominaj to, co było dobre i piękne- tych chwil na pewno było wiele!
Bólu nie zwalczysz na siłę, ale postaraj się z nim oswoić. Nie możesz się zadręczać bez końca. Płacz tyle, ile Ci potrzeba. Pisz tu, jeśli Ci to pomaga. Ale próbuj się pogodzić, bo tego, co się już stało- nic nie zmieni. Niezależnie od tego, jak bardzo Ci z tym źle. Niestety mamy wpływ tylko na to, co będzie. Taki już jest ten świat.
Mnie nadal boli, ale mimo to próbuję robić różne inne, dobre rzeczy. Nie zawsze się udaje..
Ale próbuję.. Ty też spróbuj, bo inaczej można zwariować, a życie mamy tylko jedno. Malibu zawsze będzie w Twoim sercu, a Ty będziesz pielęgnować pamięć o Niej. Dzięki temu będzie istniała zawsze, choć inaczej..
Trzeba wierzyć, że istnieje Tęczowy Most. Za nim czekają na nas nasi Mali Przyjaciele, którzy opuścili nas przedwcześnie.
Zawsze jest za wcześnie. I prawie zawsze są wyrzuty sumienia lub pytania, czy aby na pewno zrobiłam wszystko tak, jak trzeba.
Ludziom wrażliwym niestety zawsze strasznie jest ciężko po tak bolesnej stracie. Słowa pocieszenia pomagają tylko na chwilę.. Ale sama świadomość, że są osoby, które nas rozumieją i wspierają- jest nie do przecenienia.
A tu jest wiele takich osób.
Jeszcze raz- dla wspaniałej Malibu
A Tobie życzę dużo siły, abyś mogła przez to wszystko przejść.
Jesteś dzielna.