Izetka, Coco i Minutka

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
dominika45

Re: Izetka, Coco i Minutka- dwie kudłate i jedna uczesana

Post autor: dominika45 »

Nasze na siebie nawet nie burczą tyle, ze Izetka po prostu mało się odzywa, ale wszystko jest pod jej czujnym okiem!! Ona burczy na mnie gdy ja wyciągam.. i stąd dziś moje zdziwienie, :shock: :shock: ze to Ona się odezwała.. Co prawda niestety dziś korki na drogach i długo nas nie było....
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

dominika45 pisze: po wysuszeniu pojawiła się taka kudłata i mieciuteńka kulka..
Obrazek
Obrazek
Jejku gdzie tu jest głowa a gdzie zadek???? :laugh: Konkretne ma dziewczyna te włosy :szczerbaty:

PS mi osobiście bardziej podoba się w loczkach :love:

A trawy zazdroszczę. U nas już ze dwa tygodnie bez trawy :(
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Z trawą ja się jeszcze nie poddałam. W zeszłym roku po południu w Wigilię poszliśmy na spacer i jeszcze rwaliśmy :szczerbaty:
dominika45

Ojej jak fajnie! Próbowałam zasiać trawę w doniczce ale niestety takie tylko niby "coś" tam wyrosło i na marne.. a napisane na pudełku, ze ma mniejsze zapotrzebowanie na wodę :evil:
loriain

Post autor: loriain »

Moja trawa pieknie rosla, az osiagnela jakies 7 cm i dupa koniec :lol: a swinie zjedza ja bo zjedza ale bez szalu. Ale bede miec ziarna owsa to z tym sprobujemy :szczerbaty:
dominika45

O dziękuję LORAIN dobrze,że przypomniałaś ja mam ziarna owsa od pana Roberta, ale znowu nie wiem czy moje mogą bo mają problemy z przewodem moczowym i nerkami - tj. piasek.. muszę zobaczyć czy owies nie ma zbyt dużo wapnia.. jak nie coś to coś.. :glowawmur:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

W zeszłym roku zasiałam owies i rósł straaasznie szybko, jak dobiliśmy do 25-30cm to dałam na pożarcie i w ciągu 5 minut nie było śladu :lol: To był jakiś taki zwykły, podebrany ze stajennej paszarni, teraz też na zimę zasieję. I polecam robić to w kuwecie od klatki, fajne bo niskie, a duża powierzchnia :102:
katiusha

Post autor: katiusha »

Ja owies choduję w moich doniczkach balkonowych na klatce schodowej. W lecie rosną w nich pelargonie :lol:
dominika45

katiusha pisze:Ja owies choduję w moich doniczkach balkonowych na klatce schodowej. W lecie rosną w nich pelargonie :lol:
Dobry pomysł!! a skąd masz ziemię? czy taka z ogrodniczego neutralną jak do kwiatów?
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Wiem, że pytanie nie do mnie ale taka ziemia najlepsza, bo dodatkowo jest bogata w minerały, więc polne rośliny urosną szybciej :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”