Witam, bywam tu rzadko ale ponieważ zajrzałam to jako osoba tworząca nowy domek dla Gagi chciałam dodać kilka słów.
Gaga zamieszkała z młodszą Klarą u nas w domu:) Obie dziewczyny radzą sobie świetnie. Uzupełniają się temperamentami - Gaga kontaktowa, gadatliwa (zwłaszcza w kwestii jedzenia) i Klara żywa i trochę lękliwa. Konfliktów brak! Owszem od czasu do czasu któraś wyrazi swoją opinię na podjadanie jej przysmaku, czasem zrobią rundkę w koło klatki, ale to zawsze bez awantur i "rękoczynów".
Dziewczyny jeszcze we wrześniu dorobiły się dużego wybiegu na zewnątrz domu. Całą konstrukcję będziemy jeszcze doskonalić (chwilowo głównie zbudowaliśmy aby wybieg był bezpieczny, a chcemy im boki zrobić z siatką i widokami na okolicę). W każdym razie onieśmielone były tą nowością i trzymały się razem w kącie na początku, a potem radośnie wspólnie zajadały trawę.
Myślę, że Gaga się zadomowiła na całego. Jak tylko słyszy kroki (nawet jak nikogo nie widać) to krzyczy i domaga się jedzenia. Za każdym razem jak podchodzi ktoś do klatki ona pierwsza się wspina i wypatruje czegoś dobrego.
Pozdrawiam wszystkich, którzy śledzili losy tej uroczej świnki!