tzn jak bardzo? brytyjskie są aż dwa razy droższe, czy na to samo mi wyjdzie gdybym zamówiła z Ameryki?Arashi pisze:Ale z Ameryki wysylk jest bardzo kosztowna
Klatki C&C
Moderator: Pulpecja
Re: Klatki C&C
Może tak wyjść bo cieżko taki transport w ogóle zorganizować bo sprzedawcy z USA często w ogóle nie wysyłają do Polski.
te z ogłoszenia mam, Karina mi kupowała, ostatnio trafiam na większe tymczasy i przez kratki nie przechodząsilje pisze:Ale jakie Ty masz kratki? Oryginalne CC mają wymiar 35x35cm i 9 oczek w rzędzie.odeta89 pisze:moje małe tymczasy (2 mc) nie dały rady się przecisnąć.
łącze ja małymi opaskami.
Te z ogłoszenia mają wymiar 40x40 i 8 oczek (z brzegu po pół, ale razem 8)
Więc oczko kratki C&C ma 3.5 cm (odchodzi grubość drutu), a tej kratki z ogłoszenia jakieś 4,5 cm.
Mały świń może przejść, jak nic. Duży nie powinien próbować.

edit. zaznaczam, że ja używam ich jako wybieg, a nie klatka.
http://www.guineapigcages.com/ tu piszą, że otwory kratek nie powinny być większe niż 3,5cm
zamawianie C&C wyniesie mnie jakieś 600zł
więc chyba nie będzie klatki 
edit:
trochę źle policzyłam ile potrzebuję kompletów
i jednak wyszłoby mi jakieś 400zł

edit:
trochę źle policzyłam ile potrzebuję kompletów

tak tak, pamiętam o tym. no nic, może uda mi się odłożyć kasę do przyjazdu mojej koleżanki, wtedy odeszłyby mi koszty przesyłkiArashi pisze:Plus polipropylen na kuwetęnajlepiej z firmy Tuplex

a jeszcze się zastanawiam, jak to sprzątacie? no bo jak jest normalna klatka, to bez trudu można wziąć z niej kuwetę i umyć w wannie, a tutaj? nie ma problemu z tym?
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Nooo, drogo to wychodzi. Ale właśnie chyba tylko oryginalne C&C maja tą wielkość oczek, o którą chodzi. Jakiś czas temu Usia zorganizowała grupowe zamówienie z USA- dzięki temu koszty nie były aż tak duże, a do tego rozciągnięte w czasie, więc nie aż tak bardzo odczuwalne (nie pamiętam jakie konkretnie)
Najlepiej chyba poprosić kogoś znajomego, aby nam je przywiózł z UK.
Ciekawostka, że my ściągamy z USA, czy UK, a one są made in China
Że nikt w Polsce nie wpadnie na to, aby je z Chin ściągnąć- ale miałyby branie
. Oczywiście wśród nas, świnkomaniaków.
Ed. Arkusz polipropylenu grubości 3mm, wielkość 1x2m kosztuje w Bricomarche ok 16zł
Kolor do wyboru- czarny, biały, niebieski, zielony, czerwony, żłóty.
Odeta- może niektóre świnki traktują te kratki jako barierę bardziej psychologiczną
. Np. moje leniwe prosiaki pewnie też by nie próbowały przeciskać się przez te większe oczka. Bo po co właściwie, im jest dobrze tam, gdzie siedzą 
No ale dla małych czy drobnych świnek one się nie nadają.
Najlepiej chyba poprosić kogoś znajomego, aby nam je przywiózł z UK.
Ciekawostka, że my ściągamy z USA, czy UK, a one są made in China

Że nikt w Polsce nie wpadnie na to, aby je z Chin ściągnąć- ale miałyby branie

Ed. Arkusz polipropylenu grubości 3mm, wielkość 1x2m kosztuje w Bricomarche ok 16zł

Odeta- może niektóre świnki traktują te kratki jako barierę bardziej psychologiczną

No ale dla małych czy drobnych świnek one się nie nadają.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
myślę, że to zależy od świnki. jak bardziej ciekawska, to może spróbować przejść. jak np moja Tosia w poczekalni w klinice... jest tam taki kącik dla dzieci i taki domek, z różnymi wyciętymi kształtami do wkładania klocków. no i moja bystra świnka wsadziła w jeden otwór głowę
ale był wrzask... tyle, że ona była małą świnką
ja niestety
znalazłam takie zdjęcie klatki C&C, że muszę taką mieć
po prostu jest idealna do tego, jak trzymam świnki i jakie mam dla nich warunki, z uwagi na to, że mam psy. o taka http://www.guineapigcages.com/photos/cl ... -cage.html
u mnie generalnie świnki mogą siedzieć poza klatką cały dzień, więc zależy mi na łatwym wyjściu/wejściu. ale na noc klatka musi być zamknięta, bo moja starsza suczka ma różne pomysły i mogłaby np uznać, że pacnięcie łapą to fajna rozrywka dla niej i świnki
nie to, że chciałaby celowo zrobić krzywdę, ale jest po prostu nieuważna, niedelikatna i trochę szalona 

ja niestety

u mnie generalnie świnki mogą siedzieć poza klatką cały dzień, więc zależy mi na łatwym wyjściu/wejściu. ale na noc klatka musi być zamknięta, bo moja starsza suczka ma różne pomysły i mogłaby np uznać, że pacnięcie łapą to fajna rozrywka dla niej i świnki

Któraś z dziewczyn (nie pamiętam, która
) wspominała coś o zamawianiu kratek niedługo, ale nic więcej nie wiem.