Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Mk1609

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer

Post autor: Mk1609 »

Heh.... Nastawiam policzek tylko raz, potem jestem gorszy niż diabeł tasmański. Bardziej boje się głupoty ludzkiej niż zwierząt, a uwierzcie mi że u mnie ludzie potrafią nawet psa na smyczy próbować kopnąć bo szczeka.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Eh niektórzy ludzie to nie mają czym się zajmować. Ciekawe czy oni na starość zdążą dojść do toalety i się nie posikają po drodze... Nie przejmuj się takimi ludźmi.
Dawno zdjęć prosiaków nie było ;)

Asita sory za offtop ale muszę...
Mk1609 pisze:Do mnie młodzi sąsiedzi plują się o to że wyprowadzam suczkę bez smyczy i kagańca, diablica w obecności którego kolwiek z właścicieli (dużych) rzuca się na wszystko co chodzi, ale nie gryzie (poważna wada zgryzu), cóż ja na to? Jak się nie podoba to się wyprowadzić możesz bo na smycz i w kaganiec to ja do lasu prędzej Ciebie wyprowadzę. (Zrozumiałbym pretensje gdyby to był wilczur mogący zagryźć śmiertelnie człowieka a nie odrostek trochę większy od yorka)
Mk1609 do cholery przecież nie mieszkasz na tym osiedlu sam! :? Nikogo nie obchodzi, że pies ma wadę zgryzu. Sam piszesz, że suka rzuca się na wszystko co chodzi. Uwielbiam psy, pracuję u weta ale takiego zachowania nigdy nie będę tolerowała. Gdyby mój sąsiad coś takiego robił to już nie raz wezwałabym straż miejską dopóki by się nie nauczył. W miejscach publicznych (a takim jest chodnik przy bloku) masz obowiązek prowadzać psa na smyczy. Po pierwsze to co pisała joanna ch. Takie zachowanie może drażnić inne psy. Po drugie nikt nie lubi jak obcy pies obskakuje mu nogi i brudzi ubranie. A jak wytłumaczysz małemu dziecku, które idzie z rodzicem, że biegnący pies w ich kierunku, szczekający i pokazujący zęby ich nie ugryzie to ma wadę zgryzu????? Postaw się w sytuacji innych ludzi. Idziesz z córką na spacer i podbiega do Was obcy mały pies nie nastawiony zbyt przyjaźnie. Właściciel z daleka krzyczy, że pies nie gryzie aczkolwiek czworonóg stoi przed Wami, szczeka, dziecko się boi, krzyczy i próbuje uciec. Co robisz? Stoisz i się uśmiechasz? Na pewno opieprzyłbyś takiego właściciela.
Jeśli masz sąsiadów którzy chcą kopnąć/uderzyć Twojego psa to najzwyczajniej w świecie wyciągasz telefon, nagrywasz sytuację i takiej osobie nawet możesz założyć sprawę w sądzie o znęcanie się nad zwierzęciem.
Obrazek
Mk1609

Odpowiedz jest krótka, łapie psa. Zresztą nie czytałaś całości najwyraźniej, piszę o tym również że łapie suczkę nim się rzuci na kogoś, ale to nie wystarcza. Straż miejska? To jest jeden wielki żart, może 5 lat temu by zareagowali, dziś wymyślą miliony wymówek żeby nie interweniować. A teraz wróćmy do świntuszków, ostatnio mój ulubiony temat.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

To jest wątek świneczek Asity. Myślę, że warto zakończyć powyższą rozmowę.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

A więc nadeszłam i robię tu porządek ;)
Po pierwsze: sąsiedzi napisali na mojej wywieszce - "Nie ma problemu... Mieszkańcy" :D I inna sąsiadka gadała dziś z Migiem, że spoko.
Po drugie: niestety ale bardzo mnie denerwują pieski biegające luzem, bo w 100% przypadków się zdarza, że podbiegają do Homera od tyłu i wąchają go, a on ich nie wyczuwa dobrze (nie wspominam, że nie widzi ich) i od razu zaczyna się na nie rzucać i szczekać, co skutkuje automatycznie krztuszącym się kaszlem, bo najprawdopodobniej ma porażoną od nieleczonej tarczycy krtań. Muszę go odciągać na siłę i uspokajać. Inne pieski są mega przyjazne i chcą się tylko z Homerem bawić. Jednak Homer nie chce się z nimi bawić, próbowaliśmy różnych metod - on naprawdę nie chce się z nimi bawić. Nawet jak jest to mega mały i przyjazny piesek. A najgorsze jest to, że czasem taki właściciel wcale nie odciąga swojego psa, tylko go woła totalnie bezskutecznie - taki piesek już nie chce słuchać swojego pana tylko chce się bawić z Homerem.
Po trzecie: Homer ma 3 łóżka w domu:
materac za 100zł z poduszką od starej sofy u Miga
Obrazek

kawałek dry beda po świnkach na kocu polarowym w korytarzu
Obrazek

kawał dry beda po świnkach z miękką poduszką śmierdzącą Migiem w salonie
Obrazek

ale Homer woli położyć się na twardej rzuconej w kąt za małej poduszce od sofy... :idontknow:
Obrazek

Obrazek

Świnkiiiii:
tyłeczek kulturalnie poza materacykiem, co by bobki spadały na zewnątrz
Obrazek

Żurek rewidujący podczas sprzątania
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Słodziaki :love: :love: :love:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ale ma do wyboru siedzisk... leżysk?

Co do bobków, właśnie pisałam na Opowieściach jak to Drops świniom zrzucał swoje boby perfidnie bo taki czyścioch był :102:
Mk1609

Zwierzęta u Ciebie mają lepiej niż w raju. Słodziaki
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Asita pisze: kawał dry beda po świnkach z miękką poduszką śmierdzącą Migiem w salonie
Asita wymiatasz opisami :lol: Widać, że bardzo kochasz TŻta :lol:

Z reguły jest tak, że zwierzęta wybierają zupełnie inne miejsca do spania niż te co my im przygotowaliśmy :szczerbaty: Przecież świnki tak samo. Kupisz im super legowisko/jamkę/norkę a one śpią obok :glowawmur: O kotach już nie wspomnę bo one to oddadzą wszystko za karton :102:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Słuchajcie, ja nie żałuję kasy na moje zwierzaki, ale bez przesady.... http://allegro.pl/sianko-wegrowskie-20- ... 88103.html
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”