Tamara [*], Puffy [*], Zając [*] 6.12.16, Milky[*] i Toffi

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Re: Tamara [*], Zając i Puffy - świnkowa parka

Post autor: diefenbaker »

To może dasz mi znać przed Waszym wyjazdem to wtedy wyjdę? Tej karmy to tak nie za wiele, bo Zając w ogóle teraz a Puffy czasem skubnie tylko...a czy kawalątko aloesu by się znalazło i dla mnie może...? :)
Natalinka dzięki, my mamy nebulizator tylko chodzi mi o to co i ile tam dać do tych inhalacji. O sodzie chyba też coś dr Ola mówiła. Będziemy coś myśleć dla Zająca, tej sody to pewnie nie za dużo?
Awatar użytkownika
Natalinka
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

Wsypywałam jedną łyżkę (taką płaską od zupy) na 3 litry wody - tylko to już pod kocem, bo soda szybko reaguje, jak mokro i gorąco :) A soli - bo tak na zmianę inhalowałam - nawet dwie łyżki i stawiałam garnek na podgrzewaczu do czajniczka i dłużej trzymałam, czasem nawet godzinę. Ale autentycznie pomagało! Oby i Wam się udało trochę w ten sposób złagodzić. :fingerscrossed:
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Aloes się znajdzie. :-) Latem zrobiłam Wielkie Dzielenie i Zakorzenianie, więc teraz może być Rozdawnictwo :-)
Karmy dam na próbę. Ona jest jedzona niechętnie, raczej zużywam ją jako podstawę ratunkowej samoróbki, bo widze, że bardzo porządne zioła.
Puszczę smsa jak będę wychodzić - przewiduję ok. 17.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
diefenbaker
Kontakt:

Ale ta karma tak ładnie pachnie, że sama mam ochotę zjeść ;)
Zając nadal kiepsko je, ale ożywia mu się apetyt jak dostanie coś zakazanego... szaleje jak poczuje paluszka :nie_powiem: , a wczoraj odkryłam taką reakcję na sałatę...do tego zaczął wcinać pudełko jak Tamara :think: a Puffy dostała dziś ostatnią inhalację z gentamycyny...
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Co tam u Was?
Awatar użytkownika
diefenbaker
Kontakt:

Zając od paru dni znowu dokarmiany i jakby lekko zachwiany momentami...zrobiłam przerwę w przeciwbólowych może to ma związek...staramy się dokarmiać słodkim - sok z winogron, marchew, zastanawiam się czy nie ma jakiejś karmy, żeby cukier podnosiła. Wczoraj na dynie się rzucił, trzeba nowe rzeczy wciąż dawać,wtedy coś skubnie. Na działce się ożywił, dużo zielska jadł a i tak schudł. Czekamy na czwartkowe usg niecierpliwie. Znalazłam u niego dwie zmiany na skórze (oprócz kaszaka), na razie dość małe, ale rozlane, podejrzewam co to...
Puffy w zasadzie bez zmian, czasem coś w nosie słychać, oddech czasem też dziwny. Na działce jak śpiąca królewna, dopiero pod wieczór się ożywiła. Obawiam się, że nie jest zdrowa, ale może to już u niej norma. Ząbki odrastają, w miarę zgoda ostatnio, chociaż to. Dziwi mnie bardzo, że Puffy potrafi w ciągu jednego dnia schudnąć do 880 a po paru godzinach odzyskuje do ok. 919-920 (teraz ma z 940)...aż tak szybko to normalne...?
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Oczywiście że normalne, zwłaszcza w upał
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

A próbowałaś karmy beaphare care+? Jest tucząca, pięknie pachnie i raczej smakuje świnkom (moje z chęcią ją jadły ale po przekroczeniu u Nali magicznej wagi 1300g odstawiliśmy i już od dawna nie dostają...).

Dużo zdrówka dla futrzaków :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
diefenbaker
Kontakt:

Dzięki. Martuś a to nie jest karma w formie takich sprasowanych, twardych "kostko pałeczek" nie wiem jak to określić, jakby wyciskane z formy? Moje tego nie chcą, ale może to nie to. W każdym razie problem w tym, że on nawet swojej ulubionej CC nie chce ostatnio... dziwny jest i nawet jak na coś ma chęć to skubnie raz, dwa i mu przechodzi.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

To jest podobne https://www.google.pl/search?q=beaphar+ ... HZ9SiNM%3A. Nie mogę znaleźć świnkowej wersji ale dużo się nie różni. Moje uwielbiały a skład ma dobry jeśli chodzi o podtuczenie chudzielców
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”