Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer

Post autor: Dzima »

Asita, psiak nie wygląda źle ;)
A ja mam propozycję; może taką kostkę http://www.supercoloring.com/pl/sylwetki/kosc-psa z dziurkami po bokach , żeby zamontować do sznurkowej bransoletki :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Pikabu

Post autor: Pikabu »

Uroczy jest ten psiak, ma swój urok :) Bardzo podoba mi się pomysł Dzimy odnośnie kostki do bransoletki.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Tak w ogóle to miał być buldog francuski... Może gdybym mu oczu i nosa nie zrobiła to lepiej by wyszedł... Mojej siostrze przypomina kota a M powiedział właśnie, że te oczy i nos nie pasują...
A kość do zrobienia, tylko nie robię sznurkowych bransek, bo nie umiem supłów supłować.... :idontknow:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Podziwiam Cię, że masz cierpliwość siedzieć i dłubać przy takich rzeczach, mnie by chyba szlak przy tym trafił :lol: Ile czasu Ci zajmuje zrobienie np takiego pieska?
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Nie dużo Anula. Jakiś czas temu przygotowałam sobie surowce (w sensie potopiłam srebro, powalcowałam blachy i druty) i teraz tylko wycinam, lutuję i szlifuję. Ale zdaję sobie sprawę, że mogłabym trochę "artyzmu" włożyć w moje wyroby, bo są dość proste i techniczne...
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Z tym artyzmem to jest różnie, każdy ma swój gust. Ja np lubię prostotę, nie lubię jak coś jest przekombinowane ;)
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Srebrne świnki są super! Kroliczek też, również piesek znajdzie swoją dużą ;)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Asita pisze:bo są dość proste i techniczne...
Asita proste i techniczne? Ja bym w życiu czegoś takiego nie zrobiła a Ty mówisz, że brzydkie :nono: Zobaczysz jak szybko znajdą się chętne osoby na Twoje cuda :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Jeździmy sobie prawie codziennie z Homerem na plaże, Homer super sobie radzi, jest zadowolony. Dziś pojechaliśmy w takie nowe miejsce, gdzie okazało się, że jest strefa dla psa :D Homer zachwycony! Biegał po wszystkich psich przeszkodach, łapał patyki, które mu rzucaliśmy, przechodził przez tunele....dobra, żartuję :lol: Potem poszliśmy na plażę, sporo psów tam było, normalnie psia plaża :szczerbaty: Ale prawie żaden nie zaczepiał Homera. I jak wracaliśmy, to znowu przechodziliśmy przez tą "łączkę" dla psów i wchodzimy a na to biegnie do nas jak wariat taki oto pies
Obrazek
Dopadł wręcz do tyłka Homera, na co Homer tak się wkurzył, że chwycił swymi wielkimi kłami za to, co najbardziej latało....czyli za ucho...i nie chciał puścić... Tamten pies jak zaczął piszczeć... Musiałam go ratować. Już miałam obrazy oderwanego ucha i tryskającej krwi, ale na szczęście nic się nie stało. Pies pobiegł, właściciele nawet nie zwrócili uwagi... Byłam zła na Homera, ale z drugiej str, nie działał celowo...chyba.. :lol: Kto wie, może pod miękkim futerkiem i słodkim noskiem kryje się bestia...

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Nie rozumiem ludzi którzy puszczają bez smyczy swoje psy w takich miejscach... Skoro tam jest plaża dla psów to normalne, że ludzi muszą przejść przez łączkę... Może ich pies nie jest agresywny ale nie wiedzą jak inne psy reagują na takie "zaczepki" :roll:

Asita w pierwszej chwili uwierzyłam, że Homer skakał i łapał patyki i już chciałam zapytać jak to możliwe ale później przeczytałam, że to jednak żart :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”