Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer

Post autor: Asita »

Wiecie co, nie robię więcej bazarku... Namieszałam z adresami i osoby, które wylicytowały mają problem z odebraniem przesyłki...jedna do mnie wróciła, bo źle wpisałam adres... A drugą wysłałam na adres podany w przelewie a nie w pw... Teraz jest mi z tym źle, bo nie ogarnęłam tego dobrze :roll:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Kochana, ten się nie myli, kto nic nie robi!
Bazarki sa wredne - bo latwo sie pomylić i jest z tym sporo zachodu, ale dają też dochód i trochę rozrywki. Mam kilka rzeczy kupionych na bazarkach - naprawdę świetnych.
Twoje sreberka warte są grzechu! Szkoda byłoby... :buzki:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Eris

Post autor: Eris »

Asita nie sądzę, żeby ktoś miał do Ciebie pretensje za pomyłkę i chwile zwłoki. Nie łam się :pocieszacz:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Może i nie ma nikt pretensji...ale to było mega nieprofesjonalne z mojej str... :roll:
Dzięki za pocieszenie :)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Asita robisz duuużo dobrego dla świnek prowadząc bazarki :pocieszacz: Nie martw się pomyłki się wszystkim zdarzają :buzki: Myślę, że nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji za to zamieszanie z adresami :ok:

Jak tam pan Żurek i jego sprawy brzuszkowo-wagowe?
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Żurek z powrotem ma biegunkę... Znowu wyłączyliśmy całkiem świeże warzywa i trawę. Teraz jedzą tylko suche. Kulka z ziętkiem diaro jest cały czas, ale chyba nic nie daje. 4 ostatnie dni dostał smectę, ale nic to nie pomogło. Od dziś dajemy węgiel w większej dawce i zobaczę. Wyłączyłam też granulat - jedyny, jaki dostawały jr farm grainless. Może to to? Jest otwarty już od kilku msc, chociaż trzymamy w worku strunowym i chyba nie ma tam żadnych tłuszczy, ale może jednak to? Nie wiem. Będziemy próbować pojedynczo wykluczać rzeczy na kilka dni, może coś wynajdziemy. Waga ciut poszła w dół przy braku warzyw, ale sam Żurek zachowuje się wzorowo. Ale najgorsze jest coś innego (choć biegunka jest beznadziejna....). Mietek zachował się bardzo nieładnie i zlepił swym ustrojstwem futerko Żurka... :angry: Okropnie to jest skamieniałe, od wczoraj musiało wyschnąć, bo wczoraj mama nic nie wyczuła. Nie da się tego ani zmyć ani wyciąć, bo przykleiło się z futerkiem do ciałka. Jest to na brzuszku, czyli tam, gdzie skórka jest miękka i delikatna. Wycięłyśmy ile się dało, ale spory zlep został. Musimy poczekać, aż futerko urośnie.. Mietek za karę został wymiętolony i wcale mu się to nie podobało.
Ps. już przygotowałam kilka nowych bransoletek na kolejny bazarek ;)
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Oj Mietek, ale Cię kara spotkała :lol: Biedny Żuruś z tymi kupolami, znów nie poje pyszności :fingerscrossed: :pocieszacz:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Mieciu no wiesz co :laugh: Swoją drogą kara odpowiednia, sama ją stosuję na wszystkich moich prośkach :lol:
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

A próbowałaś zbadać mu te boby? Najlepiej tuż przed pełnią, więc za moment będzie jak znalazł :D Zbierasz przez 3 kolejne dni po maks 10 szt do pojemników aseptycznych (na siku) i od razu do lodówki, z datami. Zbiera się świeże, te ciepłe, jeszcze "parujące" 8-) Ja będę zbierała u Ivy przez 3 dni i daję u nas do Jańczaka (parazytologa) na badanie, ona też łatwo łapie nie do końca ładne i nie do końca foremne bobki, choć ostatnio są nawet nawet. Brzydkie boby i/lub stany zapalne jelit nie biorą się z niczego: bakteria, pierwotniak czy inny pasożyt. Mógł coś załapać z zieleniną czy sianem. Doświadczenie kilku znajomych mi osób pokazuje, że lepiej szukać rzeczywistej przyczyny niż zaleczać objawowo. Jeśli u niego to nawracająca sprawa, "skłonność", to pomyśl kochana nad badaniem jeśli nie miał.
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Lunorek, miał badane boby, to były jedne z pierwszych badań, jakie zrobiłam...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”