Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer

Post autor: diefenbaker »

Chwilę mnie nie było a tu takie rzeczy :sadness: bardzo mocno :fingerscrossed:
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Dawno temu zaczęłam pisać jeszcze na starym forum przez podobny problem ze świniaczkiem. Nasz Kudłatek dostał lekkiego niedowładu tylnych łapek, tak ciągnął je za sobą. Nie wiemy dlaczego, może źle wskoczył na półkę. Dostał wtedy lek przeciwzapalny w zastrzykach, trzymaliśmy go na ciepłym termoforze, były też masaże łapek. Na szczęście to ustąpiło po pewnym czasie. Dużo zdrówka dla Żurka i niezmiennie trzymam :fingerscrossed:
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Żurek mocno, mocno trzymamy kciuki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Asita daj znać jak najszybciej co u Was, tulimy... :pocieszacz:
dominika45

Post autor: dominika45 »

cały czas trzymamy :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Jak po wczorajszej wizycie? Co dr Judyta stwierdziła? I najważniejsze - jak Żurek się czuje?
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Również czekam na wieści. :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Żurek lepiej. Jest możliwe, że Mietek mu coś uszkodził, albo sam sobie coś uszkodził albo zwyrodnienia starcze już ma. Tego na razie nie wiemy. Wczoraj pupa już nie była zapchana, ale prawa tylna łapka niedomagała. Ale nie kładł się, chodził, raczej więcej podkicowywał. Wyraźnie ta łapka niedomaga. Na razie zalecane są masaże. Jak wyjdziemy na prostą z ząbkami, to zobaczymy też, jak łapki pracują i włączymy suplementy na kości i stawy. Skubie sianko i suszoną trawkę, suszone ziółka, dziś troszkę ogóreczka zjadł. Mama się martwi, bo widzi, że całkiem sprawnie je, a nie je mimo wszystko za dużo. Może brzuszek mu się skurczył? Troszkę dokarmiamy. Nadal probiotyk, wit c (ale zalecany cebion, mamy odstawić tę weterynaryjną iniekcyjną) i doraźne dokarmianie i dopajanie. Tolfinę dostałam 1 dawkę na wszelki wypadek. Ale mam nadzieję, że nie będzie konieczności podania. Ząbki nie były w złym stanie, trochę kieszonki z włosami, ale bez tragedii. Zębodoły puste oczyszczone i nadal same mamy codziennie czyścić ten przedni zębodół, żeby syf tam nie zarósł. Wczoraj powoli szły kupki a dziś poszły nawet mizerne bobki :)
Zrobiłam totalne przemeblowanie. Jako że z dr Judytą i mamą zdecydowałyśmy, że póki Żurek nie nabierze więcej masy i sił nie wraca do Mietka, bo go za bardzo dominuje (czyt.: gwałci). A wtedy we wtorek biedak przez tą pupę i niedowład nie mógł uciekać. Więc, żeby go nie forsować niepotrzebnie przeniosłam piętro z ich zagrody do mamy i zagrodziłam zejścia i to jest dla Żurka. Dla Miecia została część dolna i postawiłam mu 1 stare pięterko. Ma też wyjście na patio, gdzie po otwarciu cały czas siedzi pod taborecikiem...pewnie czeka na Żurka. Że też moja mama pozwala mi na zdominowanie całego jej domu przez świnki... :roll: Żurek zamieszkał u mamy w sypialni, bo tylko tam się zmieściło to piętro... Musiałam Żurka wynieść, bo jak odgrodziłam piętro od dołu, to Mietek dostał takiego szału, że zaczął włazić po deskach do góry, wspinać się na książki, które zagradzają ścianę, normalnie opisać się nie da, co on za akrobacje robił, żeby do Żurka wejść. Przy tym darł się jak opętany. Teraz tylko pokwikuje, ale je ładnie, bobczy, nie siedzi po kątach. Bardzo był zainteresowany nowym wystrojem. Żurek natomiast ma przymusowe wybiegi po korytarzu, podjada sobie sianko a potem mama robi mu masaż.
W poniedziałek kontrola u weta.
Co ja bym zrobiła bez mojej mamy?? Nie wiem...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Cieszę się bardzo,że Żuruś ładnie je!! Niech zdrowieje, przecież to jeszcze młody chłopak a nie żaden starzec. Buziaki dla Was i sił dużo! :buzki: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Zdrowiej Żuruś :buzki:
Mietek biedny tęskni za kolegą :pocieszacz:

Taka mama to skarb :102: pozdrów ją od nas
Obrazek
dominika45

Post autor: dominika45 »

Ale masz SUPER MAMĘ!!! Medal dla NIEJ!!! :love: za Żurusia trzymamy nieustannie :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”