Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Opowieści Świńskiej Treści - Majka słabo
Mała poprawka Gruszka dostaje Arthroflex . Nie wiem czy to ten sam preparat co u Was. A co do trawy to wczoraj dr.Rosinska mi powiedziała że ona WCALE nie podaje swoim swinkom. Boi sie bo ponoć miala przypadki zejścia po niej. Hmmm moje jedza co sezon... Tylko aby to nie bylo tak ze moje jedzą i żyją a potem.... teraz boje się dawać 

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
chyba inny jakiś... ale cena podobnie mordercza
nie no bez przesady z tą trawą, zejść po niej można jeśli jest w niej jakaś trująca roślina ale przecież sprawdzamy co dajemy świniom. a poza tym to może jeśli się zbiera przy oczyszczalni ścieków
ewentualnie jak się nie zauważy wzdęcia. Ja to w Warszawie nie zbieram w ogóle, bo u nas zapylenie jest takie że fu. Na kwiatkach balkonowych widać jaki pył się osadza.
sosnowa, pierwszy raz w życiu widzę moje świnie śpiące w przytuleniu a nawet w ogóle dotykające się w jakikolwiek sposób.

nie no bez przesady z tą trawą, zejść po niej można jeśli jest w niej jakaś trująca roślina ale przecież sprawdzamy co dajemy świniom. a poza tym to może jeśli się zbiera przy oczyszczalni ścieków

sosnowa, pierwszy raz w życiu widzę moje świnie śpiące w przytuleniu a nawet w ogóle dotykające się w jakikolwiek sposób.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Zdjęcie do kalendarza!joanna ch pisze:

Ja dla swojej też stosuję takie tortury i zmuszam do chodzenia. To już nie taki wiek i nie takie zdrowie żeby świnia biegała jak opętana na wybiegu

Blanka mistrzyni wyleżu!

PS ja też od zawsze daję trawę i nigdy nie było problemów. Nie mówiła o co dokładnie chodzi? Może kwestia tego, że w Warszawie jest zanieczyszczona?

- joanna ch
- Kontakt:
tralala mamy rekord, świnia przeszła półtora metra cięgiem chcąc się schować do kąta z dywanu
no niestety Majka już całkiem ślepa, próbowała znaleźć trawę to szukała zupełnie nie w tą stronę co trzeba gorączkowo.

no niestety Majka już całkiem ślepa, próbowała znaleźć trawę to szukała zupełnie nie w tą stronę co trzeba gorączkowo.
- sosnowa
- Kontakt:
o bidula, ale trasa piękna!
- joanna ch
- Kontakt:
No i nie wiem co z Majką robić. Mam dla niej zapas gdzieś na prawie 2 tygodnie tego leku przeciwbólowego który jej pomógł, animeloxan po 0.2 ml i nie wiem czy na razie pozostać przy tym czy jechać po steryd itp. Dodam że ten wet białostocki Kołotko w następnym tygodniu jest na urlopie
Jest podobno gdzieś jeszcze jedna wetka gryzoniowa więc mam nadzieję że ona też akurat nie wybędzie...
No trochę kica sobie Majka, bez szału ale kica. Chyba ją na razie zostawię jak jest...
Dał mi jeszcze receptę na encorton ludzki lek, ktoś go stosował?

No trochę kica sobie Majka, bez szału ale kica. Chyba ją na razie zostawię jak jest...
Dał mi jeszcze receptę na encorton ludzki lek, ktoś go stosował?
- sosnowa
- Kontakt:
Ludzie biorą encorton przy chorobach stawów, np. przy rzs. Mój Tata brał. Ale czy świnie, to nie wiem. U ludzi przedawkowanie jest bardzo groźne, rozwala nerki.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Encorton (prednizon) to steryd, Działa przeciwzapalnie, chociaż dłuższe stosowanie może być szkodliwe.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Ja stosowałam encorton u Nutki w zeszłym roku jak miała paraliż.
Jeśli jest trochę lepiej to może wstrzymaj się ze sterydem? Animeloxan jest bardziej przeciwbólowy ale przeciwzapalnie też działa.
Jeśli jest trochę lepiej to może wstrzymaj się ze sterydem? Animeloxan jest bardziej przeciwbólowy ale przeciwzapalnie też działa.
- joanna ch
- Kontakt:
martuś i ile tego dawałaś? bo facio napisał że tabletkę dziennie, co wydaje się dziwne bo to przecież ludzkie tabletki.
na razie Majuszka łazi jakoś, więc chyba się wstrzymam. mają dla siebie przestrzeń 2 na 2 metry i widać że trochę się przemieszcza w ciągu dnia.
instynks świniorzyński:
siedzę sobie z umytą Majką w dłoni na fotelu, wstając podsuwam się do krawędzi i nagle lekki fotel się przewraca do przodu a ja dostaję w głowę poręczą. Majki nie wypuściłam z ręki i nawet nią za bardzo nie zachwiało. Chociaż całe moje ciało zmieniło pozycję to dłoń z Majką pozostała tam gdzie była
na razie Majuszka łazi jakoś, więc chyba się wstrzymam. mają dla siebie przestrzeń 2 na 2 metry i widać że trochę się przemieszcza w ciągu dnia.
instynks świniorzyński:
siedzę sobie z umytą Majką w dłoni na fotelu, wstając podsuwam się do krawędzi i nagle lekki fotel się przewraca do przodu a ja dostaję w głowę poręczą. Majki nie wypuściłam z ręki i nawet nią za bardzo nie zachwiało. Chociaż całe moje ciało zmieniło pozycję to dłoń z Majką pozostała tam gdzie była