Balbinka i Fiona za TM :,((

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Zaffiro

Re: Balbi i Fiona - ech, nawrót choroby :(

Post autor: Zaffiro »

Ale słodko :love: panienka z okienka :love: :buzki:
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Więc... nasz rollerkoster zajechał na dół - Balbi je mniej, bobki mniejsze, waga poleciała w dół :? Dziś i wczoraj kręci się koło 800-805 gramów :roll: Chyba czeka nas znowu wycieczka do Wrocławia... ech :roll:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ojej...a już było lepiej.. :( Szkatuła też słabo...nie może przekroczyć tych 800g
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
balbinkowo

Ech, te nasze bidulki... :sadness:
Trzymam kciuki za Szkatułkę, za jej powrót do formy :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

problemy z ząbkami niestety mają to do siebie, że się co jakiś czas odnawiają :(

u nas to samo.. mniej je.. na szczęście karmy, reszta znika, choć karma chyba najbardziej kaloryczna :(
trzymam kciuki za Balbinkę, niech to będzie tylko fałszywy alarm i niech znów ładnie je i ładnie bobczy :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Zaffiro

skąd ja to znam ech :( problemy zabkowe są jak bumerang :|
balbinkowo

Ja chyba zwariuję... wczoraj, przedwczoraj leci z wagi, a dziś do 840 gram dobrnęła glizda jedna... nie wiem już co o tym myśleć :glowawmur:
Wim że problemy z zębami lubią wracać, nie byłam tylko przygotowana na taką szybkość nawrotu problemów :shock:
Jutro jednak odwiedzamy Wrocławski Zwierzyniec, coś jest ewidentnie nie tak. Co tydzień falami wraca problem małego apetytu, małe bobki, następnie biegunka - podaję Smectę i wszystko wraca do normy na około tydzień, waga szybuje... szaleństwo!!! :roll:
Je nienormalnie, mieli, obraca w pysiu jedzenie, przerzuca na 1 stronę no i siedzi osowiała, napuszona w klatce. Coś jest nie tak...
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

:( :fingerscrossed:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Zaffiro

U mnie Maksio na początku miał bardzo częste nawroty problemow z zębami, z czasem staje się to nieco rzadziej i zupełnie nie wiem od czego to jest zależne :idontknow:
pewnie siedzi osowiała bo ja może boli :( Maksio ma identyczne zachowanie...
balbinkowo

Wiec byłyśmy w piątek u dr Piaseckiego. Zaglądał do pysia Balbi i mówi że jest znowu jedzenie w tej rance i trzeba znowu czyścić. Prosiłam aby nie usypiał jej znowu, zgodził się dać tylko głupiego Jasia. Zabrał Balbi i po 10 min. wrócił mówiąc że ranki ładnie zagojone, ząbki nie odrosły, a jedzenie weszło jej za ostatniego zęba. Wybrał wszystko, wyczyścił i on nie widzi problemu w pyszczku. Pytałam o zdjęcie stwierdził że nie ma potrzeby. On podejrzewa problem ze stawem skroniowo-żuchwowym, ale z tym nic nie zrobimy. Pytałam o te nawracające biegunki. Zbadał kał pod mikroskopem i powiedział że nie ma w nim nic, zarówno złych bakterii i grzybów jak i tych dobrych, które powinny być w przewodzie pokarmowym świnki. Zalecił podawanie codziennie kilku bobków Fiony, co unormuje florę bakteryjną Balbinki. Będę podawać i zobaczymy co się będzie działo.
Na dziś mamy wagę 845 gramów :shock: I wielki apetyt, bobki ładne, cieszymy się dzisiejszym dniem :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”