Balbinka i Fiona za TM :,((
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
balbinkowo
Re: Balbi i Fiona - ech, nawrót choroby :(
Więc... nasz rollerkoster zajechał na dół - Balbi je mniej, bobki mniejsze, waga poleciała w dół
Dziś i wczoraj kręci się koło 800-805 gramów
Chyba czeka nas znowu wycieczka do Wrocławia... ech 
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Ojej...a już było lepiej..
Szkatuła też słabo...nie może przekroczyć tych 800g
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
balbinkowo
Ech, te nasze bidulki...
Trzymam kciuki za Szkatułkę, za jej powrót do formy
Trzymam kciuki za Szkatułkę, za jej powrót do formy
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
problemy z ząbkami niestety mają to do siebie, że się co jakiś czas odnawiają
u nas to samo.. mniej je.. na szczęście karmy, reszta znika, choć karma chyba najbardziej kaloryczna
trzymam kciuki za Balbinkę, niech to będzie tylko fałszywy alarm i niech znów ładnie je i ładnie bobczy
u nas to samo.. mniej je.. na szczęście karmy, reszta znika, choć karma chyba najbardziej kaloryczna
trzymam kciuki za Balbinkę, niech to będzie tylko fałszywy alarm i niech znów ładnie je i ładnie bobczy
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
-
Zaffiro
skąd ja to znam ech
problemy zabkowe są jak bumerang 
-
balbinkowo
Ja chyba zwariuję... wczoraj, przedwczoraj leci z wagi, a dziś do 840 gram dobrnęła glizda jedna... nie wiem już co o tym myśleć
Wim że problemy z zębami lubią wracać, nie byłam tylko przygotowana na taką szybkość nawrotu problemów
Jutro jednak odwiedzamy Wrocławski Zwierzyniec, coś jest ewidentnie nie tak. Co tydzień falami wraca problem małego apetytu, małe bobki, następnie biegunka - podaję Smectę i wszystko wraca do normy na około tydzień, waga szybuje... szaleństwo!!!
Je nienormalnie, mieli, obraca w pysiu jedzenie, przerzuca na 1 stronę no i siedzi osowiała, napuszona w klatce. Coś jest nie tak...
Wim że problemy z zębami lubią wracać, nie byłam tylko przygotowana na taką szybkość nawrotu problemów
Jutro jednak odwiedzamy Wrocławski Zwierzyniec, coś jest ewidentnie nie tak. Co tydzień falami wraca problem małego apetytu, małe bobki, następnie biegunka - podaję Smectę i wszystko wraca do normy na około tydzień, waga szybuje... szaleństwo!!!
Je nienormalnie, mieli, obraca w pysiu jedzenie, przerzuca na 1 stronę no i siedzi osowiała, napuszona w klatce. Coś jest nie tak...
- Natasza
- Miejscowość: Opolskie
- Kontakt:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
-
Zaffiro
U mnie Maksio na początku miał bardzo częste nawroty problemow z zębami, z czasem staje się to nieco rzadziej i zupełnie nie wiem od czego to jest zależne
pewnie siedzi osowiała bo ja może boli
Maksio ma identyczne zachowanie...
pewnie siedzi osowiała bo ja może boli
-
balbinkowo
Wiec byłyśmy w piątek u dr Piaseckiego. Zaglądał do pysia Balbi i mówi że jest znowu jedzenie w tej rance i trzeba znowu czyścić. Prosiłam aby nie usypiał jej znowu, zgodził się dać tylko głupiego Jasia. Zabrał Balbi i po 10 min. wrócił mówiąc że ranki ładnie zagojone, ząbki nie odrosły, a jedzenie weszło jej za ostatniego zęba. Wybrał wszystko, wyczyścił i on nie widzi problemu w pyszczku. Pytałam o zdjęcie stwierdził że nie ma potrzeby. On podejrzewa problem ze stawem skroniowo-żuchwowym, ale z tym nic nie zrobimy. Pytałam o te nawracające biegunki. Zbadał kał pod mikroskopem i powiedział że nie ma w nim nic, zarówno złych bakterii i grzybów jak i tych dobrych, które powinny być w przewodzie pokarmowym świnki. Zalecił podawanie codziennie kilku bobków Fiony, co unormuje florę bakteryjną Balbinki. Będę podawać i zobaczymy co się będzie działo.
Na dziś mamy wagę 845 gramów
I wielki apetyt, bobki ładne, cieszymy się dzisiejszym dniem 
Na dziś mamy wagę 845 gramów