Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Nikodemcio

Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka

Post autor: Nikodemcio »

Ten skok jest cudowny :love:
Cudowne te dziewczynki. Tyle ich jest, ze ja bym chyba nie wiedziała, która pierwszą głaskać :D
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

Bianeczka ma chyba chore oczko, na pewno chore !
Jak sie urodziła czasem było widać na oczku taką jakby błonkę byliśmy u weta i nagle żadnej błonki nie było, dzisiaj zauważyłam że mruży prawe oczko, i przy mrużeniu tak jakby pojawiała się ta błonka, i w kąciku tak gdzie robią się śpioszki mam wrażenie jest coś białego , ropa ?, ta błonka to może nawet nie błonka a ropa ciężko mi to wyjaśnić. Obejrzałam oczko, dookoła nie ma opuchlizny , ale martwię się o nią :( jutro z rana jedziemy do weta. Mam nadzieję że to nic poważnego bo nie chce żeby moja kluseczka się męczyła z oczkiem . :fingerscrossed:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Nataszko pojedź do weta, upewnij się. Powiem Ci tylko, że moja Fiona też ma czasem białe coś w oku, koło oka... może to ropka, nie wiem, wycieram jej to oczko wacikiem z przegotowaną wodą i jest ok. Poza tym z okiem nic się nie dzieje.
Ale masz rację idź do weta i nie panikuj przed czasem :pocieszacz:
ANYA

Post autor: ANYA »

Natasza moze zrob fote i wstaw. Zanim pojedziesz do weta to przeplukaj to oczko sola fizjologiczna jak masz.
Bibelotka

Post autor: Bibelotka »

Albo wacikiem ze Świetlikiem. Zawsze mojemu piesiowi pomaga jak np. zawieje mu oczko podczas biegania po podwórku u teściów.
gds

Post autor: gds »

Mam nadzieję, że z oczkiem będzie wszystko,
swoją drogą przy tak zacnej ilości skinków polecam Ci profil pewnej Pani z Canady:
https://www.facebook.com/skinnypigs1

ma też swój kanał na jutjiubie, jak przyjechał do Nas Chrumek, była kompendium wiedzy na temat wszystkiego (od oswajania, karmienia, pielęgnacji). Jest bardzo życzliwa i odpisuje nawet na prywatne wiadomości:D

powodzenia
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

gds- ta pani to była moja inspiracja w robieniu wybiegów :D i jej profil przeglądam odkąd mam fisia :D
lecimy do weta z moją kluseczką
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Trzymam mocno kciuki :fingerscrossed: :buzki:
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Już po wecie, Bianeczka była bardzo grzeczna i dzielna :love:
Na drugim oczku też zaczyna pojawiać się : wysięk surowiczy, to nie ropka tylko wysięk surowiczy. Dostałyśmy kropelki cena 25 z [tak gdyby komuś mogło się to kiedyś przydać] Gentamicin 0,3% - VET , i mamy kropic oba oczka raz dziennie po 1 kropelce / 7 dni.
Nawiązała do tej błonki którą Bianeczka miała przy urodzeniu że to może być zaćma przy czym błonka potem zniknęła i po obejrzeniu oczka tez to wykluczyła.
Tymczasem lecę zapisać się do ortopedy, na rehabilitacje, do psychiatry i neurologa :shock: najpierw córusia potem mamusia :lol: :102:
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Nataszko za Was obie :fingerscrossed: :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”