Kochane urwisy: Chrupek, Kapsel, Limeryk i Sonet. Mentos[*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
malina8777

Re: Kochane urwisy: Chrupek, Kapsel, Limeryk i Sonet. Mentos

Post autor: malina8777 »

U nas dziś było wielkie sprzątanie, pranie i testowanie nowych zakupionych gadżetów dla chłopaków... niestety z różnym skutkiem. Zainwestowałam w końcu w maty łazienkowe, bo przy podkładach chłopcy w końcu puszczą mnie z torbami. U Chrupka i Kapselka na razie mata się sprawdza doskonale, natomiast Sonetowi... wyjątkowo posmakowała :glowawmur: na szczęście znając jego zapędy do gryzienia kupiłam specjalnie z myślą o nim kulkę z dzwoneczkiem, którą dostawał na wybiegu ale niestety chyba musi zostać z nim w klatce bo tylko wtedy daje spokój macie :levitation: tylko w takim wypadku długo mu nie posłuży bo po paru h kulka wygląda już na mocno zdewastowaną, ale z maty jeszcze coś zostało, jak nie odpuści będę musiała sobie dać z matą spokój :idontknow:. Natomiast w drugim przypadku nowy stolik nie pasuje moim dżentelmenom... lepiej smakuje z podłogi... i jak tu im dogodzić :think:

Nowy hamak, tu akurat trafiony prezent:
Obrazek

łapka i ziewanko :
Obrazek

moje kochane mordeczki :love:
Obrazek

no to gramy :
Obrazek

"to nie ja to on":

Obrazek

"Ty duża oddawaj moje gniazdo! brudne w końcu lepsze niż żadne" :
Obrazek
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Piękne fotki, a chłopcy tacy fajni dorodni :love: Może załatw Sonetowi jakieś gałązki do gryzienia bo podejrzewam, że tą kulę to szybko wykończy ;) U mnie mistrzynią gryzienia jest Fisiulec, 1 patyk na dzień jej schodzi, do tego nie pogardzi też nogą od stołu, niestety ;)
katiusha

Post autor: katiusha »

Przystojniski po swojemu urządzają mieszkanie :lol: Nadgryzienie maty także dodaje wystrojowi szyku i niepowtarzalności :nie_powiem:
malina8777

Mam gałązki od Pana Roberta, dobry pomysł Anula :ok: to fakt katiusha, ta mata juz jest niepowtarzalna :lol: stolik przenioslam do Soneta i Limeryka bo u Chrupka i Kapsla co chwile stolik lądował do góry nogami. Wandalizm się szerzy ;) zobaczymy tylko na jaką skalę, jak oni też będą wywracac to zostaje tylko na wybieg :idontknow:
Awatar użytkownika
Natalinka
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

Jakich Ty masz pięknych chłopaków! :love: Cuda! Trzymam kciuki, żeby badania Soneta były idealne.
Czarna Kluska i Morena
malina8777

Dziękujemy Natalinko :buzki:
katiusha

Post autor: katiusha »

Moje też wszystko wywracały. W akcie nudy, albo protestu..? Efekt jest taki, że wszystkie michy jak w pierdlu poprzykręcane i jeszcze dociśnięte kawałkiem tekturki w tych obejmach, bo wyciągały i z tego :nie_powiem:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

malina8777 pisze:Mam gałązki od Pana Roberta, dobry pomysł Anula :ok: to fakt katiusha, ta mata juz jest niepowtarzalna :lol: stolik przenioslam do Soneta i Limeryka bo u Chrupka i Kapsla co chwile stolik lądował do góry nogami. Wandalizm się szerzy ;) zobaczymy tylko na jaką skalę, jak oni też będą wywracac to zostaje tylko na wybieg :idontknow:
Moje świnie szaleją na punkcie gałązek od Pana Roberta, a inne jak kupowałam to ani ich nie ruszały. Aż się boję co będzie jak się skończą. Nie będę więcej zamawiać sianka więc i gałązki się skończą. Niestety ostatnio zamówiłam 2 worki po 5kg i tak naprawdę nadaje się z tego może ze 3kg. Jest strasznie dużo patyków itd. Ja im wyścielam sianem całą klatkę i boję się o stópki jak tam jest pełno ostrych patyków, już wystarczy że Cwaniakową stópkę musiałam leczyć.
malina8777

katiusha pisze: wszystkie michy jak w pierdlu poprzykręcane i jeszcze dociśnięte kawałkiem tekturki w tych obejmach, bo wyciągały i z tego
chyba skorzystam z Twoich rad i tez im wprowadze identyczny nadzór nad wyznaczonym miejscem pobytu stolika :ok:
Anula ja zamówiłam 20 kg i jestem zadowolona, może powinnaś wyjaśnić sprawę z Panem Robertem? z tego co wiem to świnki są właśnie zadowolone z tego sianka, może przez przypadek dostałaś takie.
Sonet robi się łobuz straszny! razem z odrobiną krwi stracił również odrobinę mózgu chyba :nono: odkąd pogryzl pielęgniarkę ( moim zdaniem słusznie bo nie miała za grosz podejścia ani do zwierząt ani do ludzi) diabeł wcielony! Na wybiegu gryzie wszystko co mu tylko pod zęby podejdzie, wciska ten gruby tylek gdzie popadnie i trzeba go pilnować, zeżarł mi mate i nic sobie nie robił z moich słownych i nie tylko uwag (macanie po tyłku) nawet się nie obrócił taki był pochłonięty matą. Powiesiłam wyprana koszulkę na klatce bo mi miejsca na nią akurat brakło, zwisal lekko rękaw widziałam ze się nim interesuje ale stwierdziłam ze nie ma szans, nie dostanie i zadowolona wyszłam do pracy... Dostał :evil: nie dość że zaznaczył teren to jeszcze ją zeżarł, standardowo juz z resztą :glowawmur: i co najgorsze ugryzl brata w nos! Limeryk ma ranke na nosie od ugryzienia, a Sonecik taki był do tej pory milusi slodziusi kochaniusi. Chyba złoże reklamacje w odpowiednie miejsce ; ) ciekawe jaki termin gwarancyjny obejmuje świniorki, ale powinno być chyba ze dwa lata :think:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Piękne zdjęcia pięknych chłopaków :love: Tęsknię za nimi czasem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”