Mole książkowe
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Mole książkowe
Mitologia jest fajna
Bardziej meczylam sie przy Biblii jak przebrabialismy fragmenty w szkole.

- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Czyjego autorstwa? Standardowo Parandowski?Asia909 pisze:A ja usiluje przeczytac Mitolgie xD
Nudy...
Ja mitologię uwielbiałam. Zwłaszcza ta Markowskiej... I zwłaszcza grecką. Bo Rzymianie wszystko powielali

- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Jak cię nudzi mitologia Parandowskiego, weź Mity greckie Gravesa. Ja tak zrobiłam w liceum i szpanowałam
Albo poczytaj Mity greckie dla dorosłych, to dopiero zrobisz sensację na lekcjach!

Hm ja czytam Parandowskiego
Nudne jak nie wiem co. A to dla doroslych to zawiera jakies tresci +18? Xd bo nam babka z polskiego kazdy ,,zboczony" wyraz kaze robic do niego tlumaczenie. 

Też niedługo zabiorę się za Wielki Marsz. Co do Chmielewskiej to jej książki do mnie zupełnie nie trafiają. Ma dziwne poczucie humoru, dość specyficzne. Mnie ono nie śmieszy a raczej irytuje. Próbowałem dwóch książek tej autorki i nie dobrnąłem nawet do połowy.W liceum zaczytywałam się R. Cook'iem, ale kiedyś trafił mi się Wielki Marsz S. Kinga -no i nie powiem byłam pod wrażeniem. Potem był etap Cobena i Chmielewskiej. Właściwie to muszę do Chmielewskiej wrócić - to zawsze były jedne z najlepszych książek jakie czytałam.
csm-101 Gorąco polecam "Wielki marsz". Może troszkę wolno się rozkręca, ale później jest świetne
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Też się męczyłem, przy targaniuAgmeszka pisze:Mitologia jest fajnaBardziej meczylam sie przy Biblii jak przebrabialismy fragmenty w szkole.

Co do mitologii... lubię

Chmielewska... wróciłem do niej jakoś 2 miesiące temu... powoli skupuje bibliografię.
Podpis usunięty przez administratora.
Czytam duzo ksiazek, ale Chmielewskiej jeszcze nie czytalam.
Zawsze jakos tak ciezko mi bylo zabrac sie za polskich autorow, nie wiem dlaczego.
Czasami przeczytam cos polskiego, ale rzadko. Moze to wynika z tego, ze bardziej promowane sa ksiazki zagranicznych pisarzy, a o polskich jakos tak malo informacji. Jezeli juz przeczytam cos polskiego to dlatego, ze ktos ze znajomych mi poleci, jeszcze nie bylam rozczarowana bo jest wiele dobrych polskich ksiazek.
Zawsze jakos tak ciezko mi bylo zabrac sie za polskich autorow, nie wiem dlaczego.
Czasami przeczytam cos polskiego, ale rzadko. Moze to wynika z tego, ze bardziej promowane sa ksiazki zagranicznych pisarzy, a o polskich jakos tak malo informacji. Jezeli juz przeczytam cos polskiego to dlatego, ze ktos ze znajomych mi poleci, jeszcze nie bylam rozczarowana bo jest wiele dobrych polskich ksiazek.
Moze zna ktos jakies dobre polskie ksiazki (nie lektury bo te mam juz przerobione) ?
Czytam wszystko wiec bez roznicy czy kryminal czy powiesc obyczajowa czy fantastyka....
Czytam wszystko wiec bez roznicy czy kryminal czy powiesc obyczajowa czy fantastyka....
Agmeszka Może jakieś książki Doroty Terakowskiej? Tam gdzie spadają anioły, Ono, Córka czarownic, W krainie Kota, Poczwarka... Przeczytałam je wszystkie i moim zdaniem są godne polecenia