Obserwuję ją i ważę, na razie wydaje się być pełna energii. Patrzę jak je - zjada normalnie i siano i chrupki, przerost zębów nie wchodzi w grę. Natomiast do warzyw to one są wybredne - najchętniej tylko ogórek, pietruszka, koper, kapusta pekińska, ewentuaaaaalnie czasem pomidor, jabłko i marchewka. Innych rzeczy zupełnie nie tkną - np papryki, cukinii, gruszki. Może jak były małe to nie znały tych rzeczy a teraz się boją spróbować.
Zauważyłam że jak dostaną coś nowego co wydaje się im być jadalne i smaczne to najpierw biorą się na przetrzymanie - która pierwsza spróbuje. W końcu po paru minutach/godzinach łamie się Majka i nadgryza. Widząc że Majka nie pada otruta, Bunia od razu rzuca się zabierać jej to nowe jedzenie
Może się porównały po strzyżeniu i sobie uświadomiły kto jest tak naprawdę mniejszy pod futrem, nie wiem Z futrem to Bunia zawsze wydawała się większa
Co parę miesięcy są jakieś większe kontrowersje pomiędzy nimi - Bunia atakuje, Majka się boi i kwiczy. ale ostatnio chyba trochę mniej się przejmuje atakami. Mimo wszystko nigdy pierwsza nie atakuje więc na razie nie widać żeby szykowała zamach stanu
Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: Bunia i Majka - wiecznie głodne świniaki
To nie o to chodzi, ze nie chca jakis warzyw bo wczesniej nie probowaly. Moj Lewis mieszkal ponad pol roku na zapleczu bo nikt go nie chcial i nie dostawal warzyw. Teraz pochlania wszystko! Mysle, ze Twoje dziewczyny sa rozpieszczone i wybredne
Kazda ma swoj charakterek. A to, ze dochodzi miedzy nimi do sprzeczek czasami to bardzo normalne
Kazda ma swoj charakterek. A to, ze dochodzi miedzy nimi do sprzeczek czasami to bardzo normalne
- joanna ch
- Kontakt:
Majka cziluje w tunelu mojej produkcji czyli najlepszym kibelku - Najfajniej tam nasikać, nabobczyć i się w tym wyłożyć...
hmmmm, od czego by tu zacząć...
hmmmm, od czego by tu zacząć...
Ladny ten tunel zrobilas, a nie wiem dlaczego, ale moje swinie tez robia w tunelach i legowiskach. Chyba sa zbyt leniwe zeby ruszyc doopki i sie zalatwic gdzies indziej
U mnie jest dokładnie tak samo więc witajcie w klubie
- joanna ch
- Kontakt:
Ostatnio czyściłam ten tunel, zaglądam tam, a one w ciągu 3 dni zrobiły tam taki ugnieciony kotlecik z bobków i sików, o średnicy 5 cm... Uroczo...
Ech, żeby je można było trzymać gdzieś na trawie i używać do produkcji naturalnego nawozu... byłabym milionerką
Ech, żeby je można było trzymać gdzieś na trawie i używać do produkcji naturalnego nawozu... byłabym milionerką
Musisz im wymiatac bobki codziennie bo sie odparzen nabawia
- joanna ch
- Kontakt:
To się po prostu skończy tym że niedługo tunel pójdzie do śmieci bo nijak tego ręcznie nie mogę doprać. A do pralki nie mogę bo nie moja. Trzeba będzie pomyśleć nad zrobieniem jakiegoś hamaka zamiast tego. Jak miały kiedyś hamak z koca zrobiony to ulubioną zabawą było to że jedna się kładła na nim a druga pod nim i ta druga tą pierwszą dźgała nosem od spodu Tyle że do tego koca strasznie się przyklejały włosy Buni i po jakimś czasie wyglądał obleśnie, cały w sierści. I do kosza poszedł. Nie wiem jaki materiał byłby dobry do celów świńskich.
Mozesz uzywac polar i wyczesywac szczotka te wlosy. Ja tez musze czesac ich mebelki z polaru a maja tego naprawde duzo bo zamowilam od pastuszka.
- etycja
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Ale szybko zarastają. Dopiero co takie fajne wygolone baranki były.