Dot jedzie do Legnicy :) [WROCŁAW]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

magdalena s.

Re: Dot jedzie do Legnicy :) [WROCŁAW]

Post autor: magdalena s. »

dortezka pisze:Gratuluję rezerwacji magdalena s. :buzki: śliczności będziesz miała w domu :102:
ja już się doczekać nie mogę..... :please:
lubię

Post autor: lubię »

Mała czyściutka, przestaje się drapać. Dr Iłłakowicz stwierdziła, że to mogło być z przesuszenia skóry. Ważne, że minęło. Dot waży 274g, ma dobry apetyt, wcina ciasteczka z timy i jest rozbrykana jak na świnkę w jej wieku przystało :D Walizy spakowane i czekamy.
Dzisiaj w pobliskim zoologu widziałam świnkę niemal identyczną: biała, długowłosa, dwie rozetki w połowie ciała (wywołujące efekt szlafroka z żabotem) i czarny łepek, tylko z białą strzałką na nosie. I była zdecydowanie większa. Podobno świnki mają od wrocławskiego hodowcy, ale sprzedawca mówił, że giełda w Łodzi jest największą tego typu w Polsce, więc możliwe, że facet tam też jeździ.
lubię

No i pojechała. Nie będę płakać, bo już widzę, że będzie miała bardzo kochający domek. W walizce dostała cały osprzęt niezbędny do dalszego tycia, o resztę jestem spokojna. Do uratowanych :D
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Gratulacje :D mam nadzieję,że będą wieści z nowego domku.
magdalena s.

będą :) świnusia już w nowym domku!:) na razie dałam jej norkę od lubię, sianko,jedzonko i niech malutka odpocznie od wrażeń z dzisiejszego dnia. zaraz po przyjeździe zanim przygotowałam klatkę świnusia rozłożyła się jak naleśnik na kocyku, będzie z niej pieszczoch. dziękujemy lubię! :buzki:
lubię

Odkąd Stokrotka wzięła ją ze sklepu wszystkie podróże oznaczały coś dobrego, chyba dlatego jej to w ogóle nie stresuje. Poza tym Mateusz już jej udowodnił, że będzie miała gdzie się wtulać, więc mogła uznać, że adoptowała sobie fajnych właścicieli i nie musi się więcej przejmować :D
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Cieszę,się że mała tak szybko trafiła do stałego domu.
magdalena s.

a trafiła, trafiła:)
i przesyła zdjęcie i buziaki z nowego domku :buzki:
Obrazek

mieszka razem z Mydełkiem od azb;
świństewka nawet się dogadały ( piszę "nawet" bo agutkowe Mydełko nie tolerowało do tej pory żadnej konkurencji... ).
A teraz panienki zgodnie w jednym domku żyją, śpią i przy miseczce buszują :D
Malutka ma więc do kogo się przytulić a co ciekawe Mydełko się na lepsze odmieniło! Jakieś się bardziej społeczne zrobiło... :lol:
Możecie więc być spokojni o maluśką, ma się dobrze, nie wiemy tylko jak się będzie nazywała ale coś się wymyśli ;)
lubię

Bardzo się cieszę :) Może się mała uparciucha od koleżanki nauczy, że normalne żarcie nie kłuje w zęby...
magdalena s.

bo nie kłuje:) już ją kilka razy przy miseczce nakryłam :)
EDIT:
pozdrawiamy z nowego domku:)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 mar 2014, 19:35 przez magdalena s., łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”