Gliwickie stado - już nie takie samo...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Cwaniak, Tesia, Fiśka i Panda - czyli DOŚWINIENIE :)

Post autor: Asita »

Hamak w gratisie! To im się dostało :102: :102:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
MartusiaMartus
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: MartusiaMartus »

O matko! matko! i tu kolejne doświnienie :shock: :o :jupi: :love:
Śliczności oczywiście :D
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki :-D http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Tesia nie zbyt dobrze znosi pojawienie się 4 świni w naszym domu. Od czasu kiedy jest z nami Panda Tesia jest nerwowa, przegania Fiśkę z kąta w kąt przez co młoda jest zahukana i przygnębiona :( Jak wypuszczę Pandę i Cwaniaka to Tesia nerwowo gryzie pręty, jakby z zazdrości żeby wypuścić ją a nie ich. I wcale nie chodzi o to, że teraz ma większą potrzebę przebywania poza klatką, bo nigdy nie miała na to ciśnienia tylko jakby z zaborczości po to, by oni nie byli wypuszczeni.
Chciałabym wypuścić Fiśkę razem z Pandą. Jak oglądam jak Panda biega jak szalona to już widzę jakby miały fajnie biegając razem z Fiśką. Nie wiem tylko czy chcąc wypuszczać je razem od czasu do czasu tylko na wybiegi muszę przeprowadzać standardowe łączenie? Zastanawiam się czy nie puścić ich dwóch razem z Cwaniakiem, w końcu z Pandą się dogadał a biorąc pod uwagę ugodowy charakter Fiśki też nie byłoby raczej z tym problemu. Wtedy co, łączyć ich w trójkę czy po prostu puścić razem i zobaczyć co i jak?
Jakieś mam problematyczne te świnie przez to, że każde ma zupełnie inny charakter. Najpierw Cwaniak był smutny bo rok był sam, później doszła Tesia to się gryźli, pojawiła się Fisiulina to Cwaniak zamieszkał sam i biedny spał wiecznie pod klatką dziewczyn a teraz jak jest Panda to Tesia ma potrzebę przypomnienia kto tu rządzi i Fiśkę dręczy :? Kurczę inni to mają wielkie stada, które żyją w jednej zagrodzie i wszyscy są szczęśliwi.

Zapraszam na filmik z wybiegu. Trochę przegródek do szuflad, 2 opakowania po pizzy a ile zwiedzania ;) Zoom na Fisiulca ze szczególną dedykacją dla cioci Moniki :buzki:
https://www.youtube.com/watch?v=CiTKxd1b-nE
Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 10:39 przez Anula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Ja bym spróbowała pozwolić im polatać we trójkę, a potem może dorzucić im Teśkę
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Cynthia pisze:Ja bym spróbowała pozwolić im polatać we trójkę, a potem może dorzucić im Teśkę
Ale z całą szopką z łączeniem czy na głęboka wodę ich po prostu wrzucić na wybieg na raz bez przygotowania?
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

JA bym na wybieg spróbowała...
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Nic z tego :( Małżeństwo podeszło do Fiśki zeby poniuchac a Fiska ryk, płacz i od razu traktowała ich zachowanie jako atak. Uciekała gdzie tylko się da a jak jej się trafiło, ze Panda odwróciła się tyłem to dziabła ją w tyłek. Fiśka chyba za bardzo jest przez matkę ustawiana i każde podejście traktuje jako atak :think: Trwało to raptem minutę zanim Fisiulec nie sprzedał gryza Pandzie i ją zabrałam. Jeszcze na rękach płakała mi Fiśka w niebogłosy :levitation:
malina8777

Post autor: malina8777 »

A to spróbuj może dać samą Fiśke z Panda lub z Cwaniakiem?. Może lepiej by zniosła jedna świnkę? Przy dwóch może się czuć osaczona. Ja tak robiłam z Kapselkiem, nie dawałam do niego Morfeusza i Feniksa razem tylko osobno. Z Morfim tez się trochę pogonili, pogryzli ale póki nie było bijatyki i nie robili sobie krzywdy to ich nie rozdzielalam. Wiesz, nie zawsze jest od razu wielka miłość ;-) Tesia :nono: nie wolno się tak zachowywać.
katiusha

Post autor: katiusha »

:think: No i bądź tu mądry... Może faktycznie każdy z każdym w konfiguracji 1:1 na wybieg narazie.. :idontknow:
Tu-Tu

Post autor: Tu-Tu »

Szkoda że Pandzia to dzieczynka:(
Porwałabym :ups:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”