Amala, Aloki, Tania, Baylee, Elusia, Misia, Wakuś i Pola.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Marzena

Re: Amala i Aloki - małe słoneczka

Post autor: Marzena »

Dawno nie pisałam, a u mnie znów problem. Nie wiem jak to się stało, ale w nocy z czwartku na piątek w tamtym tygodniu zauważyłam, ze coś jest nie tak z oczkiem Amalki. Prawdopodobnie dostała pazurem od siostry, albo sama się drapała, a może wpadła na siano. To wie tylko ona. Okazało się, że ma rysę na oczku więc zaczęłam panikować. Jola i Iza bardzo mi pomogły (wielkie dzięki) ale najbardziej Borys dzięki któremu już o 12 w piątek Amala była u okulistki (jeszcze raz dziękuję). Niestety rogówka jest uszkodzona i przez dwa tygodnie trzeba wpuszczać krople co 2 lub 3 godziny do oka. To już wiecie jak ona mnie kocha. Oprócz tego trzeba było podać probiotyk i antybiotyk w proszku. W związku z wszystkimi perturbacjami zabrałam białym piętrowy domek. Są bardzo nieszczęśliwe ale nie mam wyjścia.
Na fotce ledwo widać stan oka, który mnie zaniepokoił.
Obrazek
Próbuje dziewczyny przekupić ale jest ciężko. Boją się mnie bardziej niż wcześniej. Amala płacze a Aloki, która się prawie nie bała ucieka przede mną. Życie ...
Obrazek
Wydlądają ładnie. Takie puszyste miśki. :)
Obrazek
Kocham je bardzo.
Obrazek
Trzymajcie kciuki za Amalkę. :pocieszacz:
Marzena

Ja jest coś o jednych to musi być o drugich. Rudaski są zdrowe. Tania waży ponad 1300 g a Baylee ponad 1100, jeśli już nie więcej. Białe ważą ponad 800 i 900 co mnie bardzo cieszy. Jedyne co mnie martwi to to, ze się drapią. Mam wrażenie, ze one mają te okropne roztocza. Będę to musiała zweryfikować. Poza tym dziewczyny otworzyły konkurs 4 skoczni i skaczą ze skoczni mamuciej. No nie wiem co im wpadło do głowy, ale mi włażą na najwyższą półkę i te słodkie grubaski skaczą na sam dół kojca. Wystosowałam do nich mowę i pomogło. Na moich oczach tego nie robią. Strasznie się bałam. Sprawdzałam czy wszystko z nimi w porządku, czy sobie czegoś nie połamały, czy mają zęby. No ja nie wytrzymam z tymi dziumkami.
Wyglądają tu jakby siedziały w okopie.
Obrazek
A one prezentują nowo zakupiony ul, na którym kochają leżeć i jeść.
Obrazek
Moje rudaski patrzą na mnie podejrzanie. Jakbym słyszała: "Ruszaj się szybciej. Zobacz Baylee ona ma tłustszy tyłek od nas. Nie jest z nami tak żle. No daj nam jeść kobieto!" :yahoo: A Baylee odpowiada: "Cicho mamo, bo nam nie da a popatrz białe już mają." Zawsze się bawię, kiedy przyniosę białym jedzonko i Bajeczka to widzi biegnie do mamy i jej opowiada, że białe już dostały to one też zaraz będą jadły. Nie zawsze jestem w stanie przynieść wszystko naraz no i jest ubaw. Do tego białe nadal podglądają rudaski. I to by było tyle. Czyż nie są słodkie jedne i drugie?
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Marzenko, ale Ci panny pięknie urosły i kobiecych kształtów nabrały!!! :love:
Za zdrowienie oczka :fingerscrossed:
Inoue

Post autor: Inoue »

cudeńka :love:
Marzena

Dziękujemy i buziaki przesyłamy. :buzki:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Oj tak, piękne prosiałki wyrosły :love:
Mam nadzieję, że oczko się poprawi, a dziewczyny na nowo Cię polubią :) One z resztą z pewnością Cię lubią tylko troszkę się boją przez podawanie leków... Jak u mnie z Pieszczosiem :sadness:
Marzena

Hurra! :jupi:
Oczko Amalki uratowane! Pani doktor powiedziała, że jest super a było bardzo źle. Tak się cieszę, że mój skarb wyzdrowiał. Teraz niech tylko mi wybaczy te wszystkie zabiegi. :pray: :pocieszacz: Obie przede mną uciekają a Amalka to dostaje dreszczy. :levitation:

Taką wypakowałam w domku z transporterka. U mnie na kolankach. Jest tak zestresowana, ze nawet się nie rusza. Biedusia moja.
Obrazek
Już zdrowe oczka. I już nie będzie kropelek. Jak się cieszę.
Obrazek
Grunt to zdrówko!
Yvon

Post autor: Yvon »

Śliczne prosiaczki. Dużo zdrówka życzę :love:
katiusha

Post autor: katiusha »

Cudnie! Mordeczka kochana! Siostra pozdrawia wraz z całym stadkiem i dużymi :love: :buzki:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Buziaki od ciotki :buzki: Amalka- dzielna jesteś świnka :buzki:
Ostatnio zmieniony 22 paź 2015, 21:27 przez jolka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”