Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Żurek i Alfredzik [*10.12.15.] i Miecio

Post autor: Asita »

Yyy...jaskółka jak jaskółka...białe pod spodem czarne na wierzchu :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Moreni

Post autor: Moreni »

No nie no :lol: Chyba oknówka, bo obejrzałam w wątku o polskiej przyrodzie. Oknówka jest właśnie czarna z wierzchu, biała od spodu i taka matowa. Dymówka ma rubinowe podgardle, znacznie dłuższy ogon i grnanatowy połysk.;)
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Nie nie, to tu rubinów żadnych nie ma :lol:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

To jaskółki mają jeszcze jakieś odmiany? :D Dobrze wiedziec :P
Moreni

Post autor: Moreni »

Assia_B pisze:To jaskółki mają jeszcze jakieś odmiany? :D Dobrze wiedziec :P
Nie odmiany, tylko pełnoprawne gatunki.;) Oprócz tych dwóch jest jeszcze brzegówka, ale ona raczej nie pojawia się w obejściach.:)
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Pewnie, że oknóweczki :) Mimo, że są czarno-białe, drobne i dość krępe, to i tak podobają mi się bardziej niż dymówki, piękne, bardziej kolorowe i smukłe... Pewnie to przez te słodziachne, opierzone nóżki :lol:
Z jaskółką na pierwszy rzut oka można pomylić też jerzyka - ale je widzi się głównie w locie, to ptaki bardzo rzadko siadają. Mają troche inną sylwetkę i ciemny brzuszek. Tak przy okazji, to jerzyki są jedynymi ptakami, które po znalezieniu na ziemi powinno się bez oglądania zabrać na chwilę do domu. Te ptaki mają dość słabe nogi, więc mają duży problem żeby wybić się i wystartować z ziemi. Takiego jerzyka należy zapakować do pudełka, przykryć jakąś przewiewną szmatką i dać wody, a po jakiejś godzinie czy dwóch spróbować wypuścić - położyć na ręce i czekać aż pofrunie (w internecie można spotkać porady, żeby jerzyka podrzucić - nie należy tego robić, łatwo wtedy uszkodzić ptaka). Z ręki powinien bez większych problemów odlecieć. Jeśli nie będzie mógł, to wtedy trzeba zacząć myśleć o specjalistycznej pomocy i wizycie u weta, bo prawdopodobnie coś jest nie tak... Koniec OT :nie_powiem:

Super avatar! Choć czasem mam zaćmienie i zastanawiam się, gdzie się podziała Asita, bo dawno jej nie widziałam :lol:
Chłopcy cuudni. Mietek i te jego nóżki :love:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

No mnie się ciągle Asita myli przez ten nowy avatar :lol:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Hm, o jerzykach to wiem tyle, że potrafią w locie straszne ilości komarów zjeść :102: Ale chyba bym go nie rozpoznała. Ja w ogóle tylko kilka ptaszków rozpoznam.

Dziewczyny, ja już w pewnym momencie się zdenerwowałam sama na siebie za ten avatar, bo się nie poznaję i już chciałam wrócić do poprzedniego jednak, bo kilka osób ma na zielonym tle i mylę siebie z innymi :lol: ale chyba zostawię jednak...no bo kto Mietka i Żurka nie rozpozna?...ale diefenbaker ma strasznie podobny :roll:

Ile jest świnek na obrazku? :szczerbaty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale że to niby ja?????

Obrazek

Z takim Mietkiem mogę mieszkać...mały i nieruchliwy...

Obrazek

A ten to kto?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oczko Żurka... :?

Obrazek
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Jakie fajne podobizny miśków! Gratuluję doświnienia, potrójnego w dodatku! :lol:

Asita, kilka ptaszków? Przynajmniej wiesz jak wygląda sroka :lol: Większość moich znajomych wie, że siedzę w ptaszkach i czasem do mnie podchodzą ze zdjęciami kopciuchów, dzwońców, sójek czy srok i pytają co to jest, bo oni pojęcia nie mają :idontknow:
Ostatnio koleżanka pytała o mazurka(!)... Dowiedziała sie tylko, że to przecież Passer montanus jest :twisted:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Ja nie znam mazurka :roll: Znam kosa, panią kosową, wróbla, pliszkę siwą, srokę, wronę, kruka, kawkę (nie lubię ich...), sikorkę, dzięcioła, rudzika, czaplę......bociana :102:

Dobra...zmieniłam avatar, bo chociaż bardzo mi się podobało to zdjęcie, to kurcze było identyczne z diefenbaker! :lol: Nawet szarak z lewej a rudo-czarny z prawej jak u diefenbaker :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”