Grupa AA czyli Agatka i Antosia... Dwie świnki skinny :P

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Zaffiro

Re: Grupa AA, czyli Aishka i Agatka.

Post autor: Zaffiro »

Mam taka nadzieje kochana :buzki: wiesz jaka jestem uczuciowa i wszystko przeżywam :(
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Maja1983 pisze:Mam taka nadzieje kochana :buzki: wiesz jaka jestem uczuciowa i wszystko przeżywam :(
U Ciebie będzie miał raj na ziemi :love: akurat tego jestem pewnia na 100 % a jaką klatkę masz dla niego?

Obrazek
Obrazek
dziewczyny więcej biegają i chudną w oczach :o
Obrazek
Obrazek
słoneczko czarne :love:
Obrazek
EDIT :
Aishka dzisiaj kończy 5 m -cy i na dzień dobry rujki dostała. Jak w zegarku.
Zaffiro

Twoje pupile mają również u ciebie raj na ziemi :love: co do klatki Bobiego to jest malutka bo jest to 50 którą muszę w niedługim czasie oddać... dlatego szukam 80 - tkę żeby Bobi w niej mieszkał do momentu łączenia z Lusia, a to trochę potrwa... Z całą moją gromadką przesyłamy całuski dla was :buzki:
anuleczka

Re: Grupa AA, czyli Aishka i Agatka - dwa łysole.

anuleczka pisze:Ale jestem zła :evil: Dzisiaj w moim zoologu pojawiło się rodzeństwo skinnów . Brat z siostrą , oczywiście w jednej klatce :( Właścicielka nie wiedziała , że około dwu miesięczne świnki mogą się już rozmnażać . Ponoć z zaprzyjaźnionej pseudo hodowli za 300 zł bez rodowodu .
Tak jak przypuszczałam, dzisiaj dostaliśmy telefon z zoologa, że coś się złego dzieje z samczykiem. Po krótkiej chwili postanowiliśmy, że kleymore pójdzie tam zobaczyć w jakim stanie jest prosiak. Czekam na telefon od niej. Póżniej się będziemy zastanawiać co dalej. Myślę jednak, że jak da się go uratować to przekażemy go do Stowarzyszenia po wyleczeniu. Niestety nie wiem czy nie jest już za póżno. Prosiak ponoć bardzo wychudł przez niedzielę i bardzo kwiczy.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Straszne... :sadness: takim ludziom można mówić, tłumaczyć, a zwrócą się o pomoc dopiero gdy coś jest źle :angry:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
anuleczka

Dzima pisze:Straszne... :sadness: takim ludziom można mówić, tłumaczyć, a zwrócą się o pomoc dopiero gdy coś jest źle :angry:
Boże... jaki on chudziutki, a jaki piękny. Waży 333 g i ma tylne sparaliżowane nogi, ciągnie nimi .Jest w wieku Aishki a Aishka 850 g. Wygląda jakby był zagłodzony prawie na śmierć. Jak dorwał ogórka to ciągle go je. Jest odwodniony :angry: Ma wielki apetyt. Weterynarz stwierdził, że jest zagłodzony.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zaffiro

Straszny widok :cry: Trzymaj się maluszku i jedz dużo :fingerscrossed: :buzki:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

To już naprawdę okrucieństwo! :angry: A w sklepie nie był "od wczoraj", przyjechał z pseudo i go przyjęli po przecież "wart 300zł" :evil:
Anuleczka nie możesz wstrząsnąć tym sklepem!?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
anuleczka

Dzima pisze:To już naprawdę okrucieństwo! :angry: A w sklepie nie był "od wczoraj", przyjechał z pseudo i go przyjęli po przecież "wart 300zł" :evil:
Anuleczka nie możesz wstrząsnąć tym sklepem!?

Dzimuś on z siostrą trafił tam około 20 lipca bo zaznaczyłam na swoim wątku. Siostra waży 400 g i jest prawdopodobnie w ciąży z bratem. Ja nie mogę wziąść jej bo nie mam juz więcej klatek chorobówek a z premedytacją nie chcę ich do jednej wziąść, bo i tak bym ją miała na sumieniu jak takie maleństwo urodzi. Ona jest w stanie dobrym nie ciągnie nogami ale jest wielkie ryzyko, że na dniach urodzi . przebywała z bratem w jednej klatce więc być może załapała. Na razie nie myśle co będzie jutro jak się potoczą losy Lakiego bo tak daliśmy mu na imie. Musze się z tym przespać zobacze co przyniesie następny dzień. W tym momencie mam jeden cel, uratować tego bidula chociaż dać mu na miastke miłośći na którą zasłużył
Foggy

Post autor: Foggy »

Ludziom powinni robić to, co oni zrobili zwierzętom - tego idiotę trzeba zagłodzić. :angry:
Już nie umiem się powstrzymać :computer:

Jeśli będzie potrzeba, to zaadoptuję Lakiego... Samiczki niestety chyba nie będę w stanie wziąć (z dwoma chłopakami...)...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”