U mnie Nala ma figurę gruszki ale ona ma małą cystę na jednym jajniku (0,5cm). Za to Nutka miała cysty na obydwu jajnikach wielkości do 1 cm a figurę miała elegancką

A jak sierść u Puffy? Nie ma przerzedzeń po bokach brzuszka?
Jeśli chodzi o Zająca to dziwne, że wyniki dobre a nerka go boli...Miał robione usg? Może jakiś piasek w nerce albo torbiel? Nie sika na biało? A może to nie nerka tylko wątroba albo trzustka? Masz może jego wyniki? Wiesz które konkretnie parametry sprawdzili?
U mnie dwie dziewczyny kaszlą jak za szybko jedzą. Nala w okresie wzrostu tak miała jak jadła zbyt łapczywie to kaszlała (wyglądało tak jakby się krztusiła) a później siedziała i kiwała się do przodu (coś jak czkawka). Później to samo przeszło. Pani dr osłuchiwała, oglądała i nic nie stwierdziła. Teraz kaszel pojawia się sporadycznie przy zbyt szybkim jedzeniu mokrych rzeczy typu ogórek, cykoria. Zauważyłam, że Tola robi tak samo jak Nala. Przy łapczywym jedzeniu się krztusi i czasami kiwa się jakby miała czkawkę. Ale ona jeszcze jest młoda więc mam nadzieję, że wyrośnie z tego tak jak Nala.
I jeszcze jedno. Tola jak pije z poidełka to unosi głowę do góry (pije tak jak ptaki). Kiedyś (chyba
sosnowa 
) pytała czy takie picie ma coś wspólnego z zębami. A Puffy jak pije? Normalnie czy też unosi wysoko główkę?
Trzymam kciuki za prosiaczki