Maniek, Zosia i .... "babcia" Bunia[*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Gosienia

Re: Maniek :)

Post autor: Gosienia »

Beza jest z SPŚM :) Ma wątek w adopcjach, ale nie umiem skopiować linku, bo z telefonu piszę :lol: Jej poprzedni właściciele zrzekli się praw do niej i zostawili ją w lecznicy, bo miała dwa ogromne tłuszczaki, a nie było ich stać na leczenie. Mieszkała tam dłuższą chwilę bidulka, przeszła dwa zabiegi (usuwanie tłuszczaków i sterylizację) i teraz mieszka z nami :love: Oczywiście umowa adopcyjna jest i wszystko zgodnie z zasadami Stowarzyszenia :)

Zdjęcia będą oczywiście jak tylko troszkę się tu ogarniemy i poznamy lepiej :)
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Ojej, faktycznie... była Beza w SPŚM...i to z Lublina :D Zapomniałam :redface: Dobrze, że ma malutka już nowy, dobry domek...
Ale moje pytanie było bez podtekstów - nie potępiam przygarniania świnek z innych źródeł.
Cieszę się szczęściem Mania i Bezy i życzę im długiego i zgodnego życia razem :buzki: . I oczywiście będę regularnie do Was zaglądać.
axxk

Post autor: axxk »

a co tutaj tak pusto???
gdzie rodzinne wieści? my tu wszyscy jesteśmy ciekawi jak łączenie
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Właśnie, co u Was?
Gosienia

Mało czasu ostatnio, dlatego tak cicho... Mam zdecydowanie za dużo pracy.

Maniek i Beza mieszkają nadal oddzielnie, bo to dopiero 3 tygodnie od zabiegów (u Bezy i u Mańka). Maniek jeszcze wykazuje jak dla mnie zbyt mocną ekscytację na widok Bezy w drugiej klatce. Obawiam się tylko, że ta ekscytacja szybko mu nie przejdzie... Chłopak tak się zakochał, że świata poza Bezą nie widzi, godzinami wpatruje się w klatkę i świnkową dziewczynkę. Spacery ostatnio polegają na tym, że Maniek z klatki wychodzi i cały "wybiegowy" czas spędza przy klatce Bezy próbując chociaż całusa skraść ślicznej pannie :lol:
Beza z kolei czuje się od początku jak u siebie. Biega, skacze, głośno dopomina się o jedzenie i w ogóle jest przecudowną świneczką :love: Czas "wybiegowy" spędza głównie na zwiedzaniu, ale jak już się zmęczy to się kładzie przy Mańkowej klatce i akurat tam odpoczywa. Może to dobrze wróży małżeństwu?

Łączenie chyba przeprowadzę w przyszły weekend, jeśli czas mi na to pozwoli i wyjazdów żadnych nie będzie. Chyba miesiąc już wystarczy? :think: Szczególnie, że Beza na pewno w ciążę nie zajdzie.

A z ciekawostek - siano zawsze smakuje lepiej z paśnika sąsiada :D Wyjadają sobie wzajemnie siano jakby swojego nie mieli ;)

Jutro postaram się wkleić jakieś zdjęcia z kolankowania. Jeszcze osobnego niestety.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Jeżeli Beza dobrze się czuje po sterylizacji, to nie ma powodu trzymać ich osobno. Mańkowi ciekawość do kobiet nie przejdzie, u świń kastracja kastracją, a pies na baby nadal będzie psem na baby :lol: Mówię z doświadczenia, mój Wiedźmin jest już dwa lata po kastracji, a jak go weźmie, to gania turkając jak świerszcz skrzyżowany z helikopterem ma dopalaczach, kręci kuprem i wszystkie żony goni. Nic w tym złego nie ma, najwyżej mu Beza porzydzwoni, jak jej się znudzi :laugh: A może sic okazać, że to ona będzie gonicć jego i będzie seks partnerski, u nas tak było z Grawiśką :rotfl: , Inna rzecz, że moje samice nie są sterylizowane w tej chwili.
axxk

a tak cudze sianko zawsze lepsze... i świnie wiedzą co robią, zeżre siano sąsiada a moje zostanie na później.
Mara

Post autor: Mara »

A z ciekawostek - siano zawsze smakuje lepiej z paśnika sąsiada
Bo świnie wiedzą, że "kradzione nie tuczy" :lol:
Super, że Beza się szybko zaaklimatyzowała w nowym otoczeniu. Pewnie będzie z nich wspaniałe małżeństwo! :love:
Gosienia

Bo świnie wiedzą, że "kradzione nie tuczy"
o to pewnie o to chodzi z tym sianem :szczerbaty:

Beza już o zabiegu dawno zapomniała. Ona jest niezniszczalna.
Coś czuję w kościach, że Beza będzie rządziła w tym związku ;) No, ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Obiecane focie ;)

Taka ze mnie modeleczka
Obrazek

Obrazek

Tak się przytulam na kolankowaniu
Obrazek

A na deser Beza vel Pulpetos :lol:
Obrazek

I trochę mojego Ukochanego Maniusia :love:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
axxk

O matko..... Już wiem skąd to imię Beza, toż to sama słodycz. Słodziak jakich mało :buzki: a Maniuś całkiem dorodny świnek i jaki relaks, kopytko wyciągnięte...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”