Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Zaffiro

Re: Co nowego u Pieszczocha :)

Post autor: Zaffiro »

Super foteczki :D i widzę że mostek jest :D moja Lusia lubi pod niego wbiegać, a najbardziej uwielbia go podgryzać :D bardzo pieszczotliwie oczywiście :D :laugh:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Dzisiaj Pieszczoch po raz pierwszy dał sobie obciąć pazurki bez problemów :D Wystarczyło kupić odpowiedni obcinacz i dać mu ogórka i można nawet obciąć pazurki w pojedynkę :)

A tu zdjęcie z cyklu: Po co ona idzie do mnie z tym dziwnym sprzętem? (patrz cążki)

Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Świnie za ogóra zrobią wszystko :szczerbaty:
Obrazek
Assia_B

Nie da się ukryć :D
Zaffiro

święta racja :D :lol:
Assia_B

Pomyślałam, że napiszę co tam nowego u Pieszczocha...

Niestety Pieszczoszek od jakiegoś czasu ciągle drapie się i gryzie. Byliśmy u weta, który początkowo zakładał wszoły lub grzybice, ale okazało się, ze nic z tego. Wczoraj podczas wizyty kontrolnej weterynarz zasugerował, aby chwilowo przestać używać trocin, a klatkę wyłożyć ligniną, bo prawdopodobne jest uczulenie na trociny. Tak więc z rana zrobiłam... Pieszczoch początkowo zaczął gryźć nową "wykładzinę", ale na szczęście już się uspokoił. Za dwa tygodnie znów do kontroli... Zobaczymy - oby było dobrze :)

Z milszych rzeczy, za tydzień w piątek wybieramy się z Pieszczochem na weekend na wsi. Prawdopodobnie po raz pierwszy będzie mógł pobiegać po trawie!! Nie mam własnego ogródka, więc niestety nie ma jak biegać, ale podczas wycieczki pewnie w końcu się uda :)
Zaffiro

Ale super :D Pieszczoszek na pewno się ucieszy z takiego wypadu na łono natury :D ja też mam w planach wyjazd na wieś do siostry :D mam nadzieje, że pozwoli mi zabrać Lusie... z teściową już jej nie zostawię :(
Assia_B

Mam nadzieję, że uda się zrobić jakąś zagródkę dla Pieszczocha i będzie sobie biegał :) A Lusi z pewnością wypad na wieś też by się spodobał :)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Na taki wypas nadaje się góra od klatki ;) Co jakiś czas trzeba tylko przestawiać żeby kosiarka miała co robić :lol:
Obrazek
Assia_B

Owszem, ale jedziemy tylko na 3 dni i chciałam nie brać klatki :) Jedynie transaporterek :) Ale myślę, że przyszły teść coś wymyśli dla Pieszczocha :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”