Samiec czy samiczka - czyli jak rozpoznać płeć?

Kamienie w nerkach, osad w pęcherzu, zapalenie pęcherza, kastracje i sterylizacje;

Moderator: Dzima

ODPOWIEDZ
Raftylka

Re: Samiec czy samiczka - czyli jak rozpoznać płeć?

Post autor: Raftylka »

Chłopak
boe22

Post autor: boe22 »

Zdania podzielone- uważam że chłop.
Awatar użytkownika
lionblau
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: lionblau »

Samica :102: Kuleczka ( moja pierwsza świnka) też tak wyglądała jak była mała :)
Numellote

Post autor: Numellote »

Hej, bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu płci. Po śmierci jednej samiczki, dokupilam drugiej młodą koleżankę. Sprzedawca przywiózł mi ją na zamówienie bo koniecznie chciałam dziewczynkę. Upieral się, że to samica ale teraz mam wątpliwości. Jest z nami dwa tygodnie. Łączenie przeszło bez najmniejszego problemu. Od kilku dni mała zaczęła gruchac, kręcić zadkiem i wskakiwac na starszą. Nie daje jej spokoju a tamta ja przegania lub popiskuje i się chowa. Czy to tylko zwykła próba dominacji czy jednak zaloty?
http://zapodaj.net/29fa93e95d7d6.jpg.html
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Mi wygląda na chłopaka :(
Obrazek
Numellote

Tak właśnie myślałam :'( I co ja teraz mam zrobić? Oddać do sklepu nie mam serca a kastracji się boję.
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Na razie jak najszybciej rozdzielić. Mam nadzieję, że samiczka nie zaszła w ciążę :fingerscrossed: Do sklepu nie oddawaj. Możesz go wyadoptować przez stowarzyszenie (wtedy masz pewność, że trafi w dobre ręce) a dla samiczki zaadoptować koleżankę. Jeśli masz warunki to możesz mieć dwa stada - jedno świnkochłopców a drugi świnkodziewczyn.
Obrazek
Numellote

Samiczka jest 3 lata starsza i dużo większa więc na razie chyba skutecznie go przeganiala, aczkolwiek ciężko stwierdzić co się działo po nocach. Mieszkam z córką w domu rodziców i zwłaszcza mama nie zgodzi się na założenie zwierzynca :-( Zresztą to też spory kłopot finansowy i więcej obowiązków. Dwie to maksimum. Gdyby nie były to zwierzątka stadne, zostałaby jedna. Chciałam dobrze a wyszło jak wyszło :-( Istnieje możliwość wymiany prosiaka na dziewczynkę w Stowarzyszeniu?
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Mam nadzieję, że świneczka nie zaciążyła bo jeśli to jest jej pierwsza ciąża to może nie urodzić ze względu na specyficzną budowę miednicy (po roku kości się zrastają :? ). Z Łodzi jest kimera. Napisz do niej prywatną wiadomość i ona dalej Cię pokieruje co i jak.
Obrazek
Tisanka

Post autor: Tisanka »

siemka ;)
Jako , że dział nazywa się choroby i problemy postanowiłam umieścić tutaj mój problem ;)
Jaka to jest płeć ?!?!? świnka jest młodziutka , jednak ja muszę znać jej płeć, bo nie wiem z jaką świnką ją łączyć ;)
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ moczowo-płciowy”