Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Pulpetta Wyłupek [*], PinkiePie i Lilo Krzywozębny -.-

Post autor: kimera »

Moje nie chcą jeść CC, więc dostają CN, ale wybieram z niej - a w zasadzie z resztek w miseczkach - "niejadalne" elementy, jak groch w całości, płatki kukurydziane, dmuchaną pszenicę, suszone jabłka i banany. Nie marnują się, wszystko to zjadają z przyjemnością chomiki albo szczury.
Gusiak

Post autor: Gusiak »

Nie było mnie chwilę, a tu tyle się wydarzyło :o
Lilo trzyzębny ma mistrzostwo świata w szykowaniu się na randki :lol: Trzymam kciuki za zębiszcza, aby ładnie odrosly :fingerscrossed:
Chyba sama przejrzę CN - póki co nawet grochu nie wybierałam- dziewczyny same wyrzucaly go z miseczki, ale po przygodzie Pinki sama już zwątpiłam.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ja kiedyś też karmiłam cn (było to z 5 lat temu...) i zawsze bawiłam się w kopciuszka. Wybierałam pestki dyni, słonecznika, groch, i jeszcze kilka dziwnych rzeczy których dziewczyny nie jadły. Szybko z tej karmy zrezygnowałam bo większa połowa lądowała w koszu więc szkoda było kasy :roll: Dlatego dla świnek lepszy jest granulat niż mieszanka...
Obrazek
Casia

Post autor: Casia »

To sie wystraszyłam bo moje za najlepsza uznaja CN a ile prób i mieszania z innymi było i tylko CN . O kurka, Lunorek ja bym na zawał padła :o .

ps pw poszło, a :photo: wieczorem
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Ja prawie padłam, ale już kiedyś własne dziecko poważnie dławiące się odratowałam, świnię też mi się udało. Nie wiem co by było, może by i tak to jakoś niuńka wypluła. Ja w takich chwilach, mimo, że przysłowiowej sraczki dostaję, to działam na impulsie. Nie odpuszczam. Normalnie nie karmię CNem, stąd brak mi doświadczenia w tej materii, nie spodziewałam się "dodatków". Karmię CC, Britem, Rosewoodem, ostatnio też trochę brytyjskim Burgessem, bo im smakuje, mimo że odrobinę pszenicy ponoć w granulkach ma, ale tak szczerze to nie wiem w jakiej formie: ziaren czy zielonki? Chyba producenta ścignę, bo widzę, że nawet lecznice go sprzedają i to te dobre. Zużywam tego CNa powoli, ale teraz przebieram. Co do prośki, to rozmawiam z kolejną hodowlą i zobaczymy. Nie zapeszam. Na razie mam jedną świnię wybiegową, bo Pinki się pcha na pokoje jak szatan, nie chce wracać do klatki, wepchnięta do siebie się zaraz awanturuje i wisi na kracie. Ewidentnie protestuje jak kratę zamykam, a nie mam czasu jej cały czas pilnować, muszę jeszcze w takim razie do końca pokój dostosować, bo glut nie chce wybiegu, chce cały pokój! Wczoraj cały wieczór kąty przeczesywała, wszystko ją interesowało, szalała i na dywanie popcornowała. Lilo spogląda z klatki z lekkim zdziwieniem, świecąc tym jednym zębem jak bezdomny z gębą otwartą szeroko :szczerbaty:
Ostatnio zmieniony 14 lut 2017, 12:45 przez lunorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Casia

wszystkie wymienione plus trovet , dawałam mieszałam, cierpliwie czekałam :levitation: i ...CN idzie do okruszka, tzn tego grochu tylko nie jedza . CC nic ani pałeczki nie chrupna.

:fingerscrossed: trzymamy nie zapeszamy
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Ja Trovet chcę kupić, ale ostatnio jak robiłam zamówienie karm, to wyprzedany był. Ponoć jest b. dobry na ścieranie zębów. CC nie chcę karmić na stałe, ani Britem, bo to karmy o dobrym składzie, ale miękkie. Kliszcz np. profilaktycznie je odradza. Rosewood i Burgess mu np. się bardziej podobały jako dodatki do siana, bo mają twarde granulaty. A CN to moim tak srednio wchodzi. Wybierają niestety, kupiłam dla Pinki, bo mała była na nim w hodowli. Ale widzę, że ona ruszy każdą karmę, o ile na karmę ma ochotę.

Update: po wielu przebojach i perturbacjach mamy rezerwację na maleńką Eris:
Obrazek
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

:love: :love:
Casia

wow super :jupi:
sliczna, cos w stylu mojej Celiny :D fotki poszły @
Gusiak