Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Opowieści Świńskiej Treści - Dropsinka
Po co od razu 500 kwiatków? Wystarczy zmniejszyć proporcje i wyjdzie słoiczek syropu. Robiłam tak syrop karmelowy, tzw, golden syrup, namiastkę syropu klonowego.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
500 do wina
Do wina to bym się poschylała
Syrop z mniszka robi moja mama I mi wysyła, więc nie uraczyłam tego smrodku
Co do jedzenia kwiatków mniszka - moje świnie przepadają za łodygami. Jak natchnione chrupią te rurki
Jasnoty z obu kolorów zjedzą, ale bez szału 

Co do jedzenia kwiatków mniszka - moje świnie przepadają za łodygami. Jak natchnione chrupią te rurki

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Dobra to na jesień zatrudnię wujka żeby mi znów wykopał mniszka 
edit
Jakoś tak dziwnie. Świnie się ode mnie odzwyczaiły przez 5 dni, siedzą takie ciche... Teżet mówi że jego się bały i nie chciały przy nim jeść, tylko spod półki i zza krzaka. Przy mnie jedzą trawsko zdobyczne co prawda, ale jakieś takie cichutkie, zero kwików, zero naparzania... Hmmm. Mam nadzieję że im bezczelność szybko wróci
Rano się im przyjrzę.
Chomikom bardzo smakują stokrotki i mniszki, Ridżu szczególnie żre wszystko jak leci
Drops jak tylko usłyszał że lecę do niego i wołam, od razu skindżył do domu, mutant! Niby dziadunio a jak żwawo "zasala". Nie widziałam tylko Koparki... mam nadzieję że wyjdzie niedługo... 

edit
Jakoś tak dziwnie. Świnie się ode mnie odzwyczaiły przez 5 dni, siedzą takie ciche... Teżet mówi że jego się bały i nie chciały przy nim jeść, tylko spod półki i zza krzaka. Przy mnie jedzą trawsko zdobyczne co prawda, ale jakieś takie cichutkie, zero kwików, zero naparzania... Hmmm. Mam nadzieję że im bezczelność szybko wróci

Chomikom bardzo smakują stokrotki i mniszki, Ridżu szczególnie żre wszystko jak leci

- joanna ch
- Kontakt:
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
U mnie świnie wolą... zwykła trawę. To ja z poswięceniem latam po łakach, zbieram rózne rodzaje ziółek a one przebierają
Joanna gdzie trzymasz to trawsko i w czym? U mnie teraz na balkonie słońce, to włożyłam do lodówki, nie wiem czy dobrze. Nie mam siły codzień
latać po trawę dla 13 świń

latać po trawę dla 13 świń

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- joanna ch
- Kontakt:
Rozłożyłam to na podłodze na podkładzie higienicznym bo nie miałam na czym, u rodziców to zawsze leży na płachcie papieru szarego/brązowego czy jak on się tam zwie.
Od dwóch dni świnie jedzą praktycznie tylko trawsko i zagryzają sianem, nic innego nie chcą! Pomidor ble, ogórek(!) ble. A dziś nam się chyba już skończy towar i co wtedy...
Trzymajta kciuki bo dziś czyszczę świnie i 3/4 chomików a tak mi się chce jak temu kotu...

i temu psu:

i tej orangutanicy:

świnie to szybko ale u chomików umyć każdą drabinkę, domek, kółko, tunel... piach przesiać, zrobić artystyczną i nowatorską aranżację wnętrza... Tkwię godzinami nad jedną klatką
Od dwóch dni świnie jedzą praktycznie tylko trawsko i zagryzają sianem, nic innego nie chcą! Pomidor ble, ogórek(!) ble. A dziś nam się chyba już skończy towar i co wtedy...

Trzymajta kciuki bo dziś czyszczę świnie i 3/4 chomików a tak mi się chce jak temu kotu...

i temu psu:

i tej orangutanicy:

świnie to szybko ale u chomików umyć każdą drabinkę, domek, kółko, tunel... piach przesiać, zrobić artystyczną i nowatorską aranżację wnętrza... Tkwię godzinami nad jedną klatką

- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
o kurcze.. mi się ogólnie dziś wszystko chce jak Tobie czyścić te klatki
a nie możesz sobie porozdzielać i każdą klatkę wraz z aranżacja w innym dniu? Bo się faktycznie można pochlastać

a nie możesz sobie porozdzielać i każdą klatkę wraz z aranżacja w innym dniu? Bo się faktycznie można pochlastać

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Joanna, umarłam.
Mnie się też ostatnio w ogóle tak chce, nie tylko klatkę czyścić, znaczy Kati nie jesteś sama z tym problemem

Mnie się też ostatnio w ogóle tak chce, nie tylko klatkę czyścić, znaczy Kati nie jesteś sama z tym problemem

- joanna ch
- Kontakt:
Na razie... poprzesadzałam kwiatki