Pielęgnacja skinny
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Re: pielęgnacja skinny
Zazdroszczę Ci, że nie masz takich problemów
Ja jak mojego nie posmaruje a wezmę go na ręce to mam łapska jakbym w ziemi kopała
A jak go kąpie to wygląda jak łuszcząca się skóra po opalaniu 

najwidoczniej bezwłose świnki mają takie same problemy z cerą jak ludzie.Jeden ma szorstką a drugi normalną skórę 

- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Bo jego skóra jest tłusta od kremów, więc szybciej łapie brud, dlatego masz brudne ręcekleymore pisze:Ja jak mojego nie posmaruje a wezmę go na ręce to mam łapska jakbym w ziemi kopała A jak go kąpie to wygląda jak łuszcząca się skóra po opalaniu

Ja swoje maziam gdy skóra wyglada na troche sucha,czyli sporadycznie
oj i tu sie z Tobą nie zgodzeDanBea pisze:Bo jego skóra jest tłusta od kremów, więc szybciej łapie brud, dlatego masz brudne ręcekleymore pisze:Ja jak mojego nie posmaruje a wezmę go na ręce to mam łapska jakbym w ziemi kopała A jak go kąpie to wygląda jak łuszcząca się skóra po opalaniu

Ja za poradą DanBei przestałam świnkę smarować i sztucznie natłuszczać. Młoda wygląda super, a ze skórą też nie ma jakiś kłopotów. Wam też ją polecam. 

No dobra, to jak pielęgnować? Wycierać tylko chusteczkami dla niemowląt? Ja Maila coraz rzadziej smaruję, ale bardziej jego skóra podobała mi się nawilżona 

- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Shoti, kup mu słoiczek masła kokosowego. Nie jest aż takie drogie, a świetnie nadaje się do pielęgnacji skóry. Będziesz mogła nim czyścić i nawilżać skinka, i swoje ręce przy okazji też. Na pewno będzie lepsze od chusteczek dla niemowląt, i też nadaje miły zapach.
Mam masło kokosowe, do tej pory smarowałam go kremem z witaminą A.