Pielęgnacja skinny

Jak pielęgnować świnkę morską, czyli "chcę piękną być"
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Re: pielęgnacja skinny

Post autor: DanBea »

Zdecydowana większość moich skinny jest ciemna (czarna) :)
Obrazek
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Zazdroszczę Ci, że nie masz takich problemów :lol: Ja jak mojego nie posmaruje a wezmę go na ręce to mam łapska jakbym w ziemi kopała :102: A jak go kąpie to wygląda jak łuszcząca się skóra po opalaniu :roll:
anuleczka

Post autor: anuleczka »

najwidoczniej bezwłose świnki mają takie same problemy z cerą jak ludzie.Jeden ma szorstką a drugi normalną skórę :idontknow:
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: DanBea »

kleymore pisze:Ja jak mojego nie posmaruje a wezmę go na ręce to mam łapska jakbym w ziemi kopała A jak go kąpie to wygląda jak łuszcząca się skóra po opalaniu
Bo jego skóra jest tłusta od kremów, więc szybciej łapie brud, dlatego masz brudne ręce 8-)
Obrazek
Andzia

Post autor: Andzia »

Ja swoje maziam gdy skóra wyglada na troche sucha,czyli sporadycznie
anuleczka

Post autor: anuleczka »

DanBea pisze:
kleymore pisze:Ja jak mojego nie posmaruje a wezmę go na ręce to mam łapska jakbym w ziemi kopała A jak go kąpie to wygląda jak łuszcząca się skóra po opalaniu
Bo jego skóra jest tłusta od kremów, więc szybciej łapie brud, dlatego masz brudne ręce 8-)
oj i tu sie z Tobą nie zgodze :nono: moja Agatka ma ..przerażająco''czysto bo jestem alergikiem a mimo tego co kilka dni jak ją przecieram chusteczkami nawilżającymi to ściera jej się złuszczona skóra koloru ciemnego
Usia

Post autor: Usia »

Ja za poradą DanBei przestałam świnkę smarować i sztucznie natłuszczać. Młoda wygląda super, a ze skórą też nie ma jakiś kłopotów. Wam też ją polecam. :ok:

Obrazek

Obrazek

:)
shoti1910

Post autor: shoti1910 »

No dobra, to jak pielęgnować? Wycierać tylko chusteczkami dla niemowląt? Ja Maila coraz rzadziej smaruję, ale bardziej jego skóra podobała mi się nawilżona :?
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Shoti, kup mu słoiczek masła kokosowego. Nie jest aż takie drogie, a świetnie nadaje się do pielęgnacji skóry. Będziesz mogła nim czyścić i nawilżać skinka, i swoje ręce przy okazji też. Na pewno będzie lepsze od chusteczek dla niemowląt, i też nadaje miły zapach.
shoti1910

Post autor: shoti1910 »

Mam masło kokosowe, do tej pory smarowałam go kremem z witaminą A.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja”