Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
lubię

Re: Opowieści Świńskiej Treści - Dropsinka

Post autor: lubię »

katiusha pisze:Eeeeej..U mnie na jednostce tez toto w jednym miejscu rośnie, ale nigdy nie zbierałam, bo mi groźnie wyglądało :redface: Będę musiała spróbować Obrazek
Kati, to niekoniecznie jest ostropest - tego typu roślin jest multum, a ten akurat musiałby być uciekinierem z jakiegoś ogródka. To się zdarza często, ale zdarzają się i pomyłki ;)
Kolejne stadium Pana Mącznika to całkiem przyjemny w oglądzie żuczek, ale jak się przyjmie to może być gorszy od moli. My mamy krewnego - Pana Drewniaka. Nornik dostał w prezencie, ale nie zeżarł wszystkich od razu i co najmniej jeden się wyżuczył. Mam nadzieję, że go zeżre zanim się rozmnoży i ucieknie :?
Kurczę, pobyczyłabym się w takim więzieniu :szczerbaty:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

A fuj!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

o mamusiu, cały tydzień pisałam referat dniem i nocą, dziś referowałam, błoga ulga że to już za mną a tu się okazuje że mnóstwo innej pracy naukowej jeszcze przede mną... Nie mam za bardzo czasu dla zwierzaków ... :( Jutro wyjeżdżam do rodziców, ciekawe jak sobie tym razem Teżet poradzi z całą ferajną... Znowu będzie dzwonienie 3 razy dziennie z instrukcjami... :levitation:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Wena mnie trzasła...
https://www.facebook.com/opowiesciswinskiejtresci/

Obrazek
Co to ma być??? To już nie można podać towaru normalnie, prosto do pyszczka? Trzeba rozrzucać gdzie popadnie, jak jakieś ulotki salonów masażu? Żebyśmy my, więźniarki, musiały . . . się wysilać przy zdobywaniu pokarmu??? To wbrew świńskiej naturze!
katiusha

Post autor: katiusha »

lubię pisze:
katiusha pisze:Eeeeej..U mnie na jednostce tez toto w jednym miejscu rośnie, ale nigdy nie zbierałam, bo mi groźnie wyglądało :redface: Będę musiała spróbować Obrazek
Kati, to niekoniecznie jest ostropest - tego typu roślin jest multum, a ten akurat musiałby być uciekinierem z jakiegoś ogródka.
Hmmm..To by nawet pasowało, bo po drugiej ogrodzenia są ogródki działkowe :lol:

Świnie zmuszone do czynnego polowania na jedzenie! :nono: Ty brutalko! :rotfl:
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

W końcu więźniom też potrzeba trochę ruchu :lol:
Katiusha ja zbieram tylko to czego jestem pewna, czyli trawę, mlecz i babka, niewiele więcej :D Bałabym się, że jeszcze jakiś barszcz sosnowskiego zbiorę czy co ;)
Awatar użytkownika
Cooyo
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Cooyo »

joanna ch pisze:Wena mnie trzasła...
https://www.facebook.com/opowiesciswinskiejtresci/

Obrazek
Co to ma być??? To już nie można podać towaru normalnie, prosto do pyszczka? Trzeba rozrzucać gdzie popadnie, jak jakieś ulotki salonów masażu? Żebyśmy my, więźniarki, musiały . . . się wysilać przy zdobywaniu pokarmu??? To wbrew świńskiej naturze!
No jak tak można? :laugh:
Majka - moja imienniczka. :lol:
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! :D
Obrazek

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis :love:

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci :candle: :swieca:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Nazbierałam pełną torbę zielska, podsuszę i za 3 dni będę to taszczyć pociągiem dla świń. Bo czemu nie :102: Mam mniszka, tymotkę, jakąś trawę, lucernę i wykę :jupi:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

My jutro też zabieramy "Zestaw małego zbieracza/zielarki" i ruszamy do Puszczy Bukowej. Czasem się zastanawiam co ludzie myślą jak widzą starą babę, która dziwnie się zachowując, rozglądając wokół, zbiera tajemnicze ziela :laugh:
katiusha

Post autor: katiusha »

Mnie zawsze pytają, czy grzyby zbieram.. :glowawmur: Bardzo mądre pytanie wiosną :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”