Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Opowieści Świńskiej Treści - Dropsinka

Post autor: jolka »

Joanna Ty wysiewasz ostropest??? Kupilam w Hipciu nasiona, coś z tego wyrasta??? Na razie podaję Myszce mielony w strzykawce.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2016, 23:17 przez jolka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

diefenbaker No chyba około 5 lat mają z Majką ale tak naprawdę to nie mam stuprocentowej pewności. Tak mi powiedziano i tyle.

Jolu, no, wyrasta ładnie tylko dość wolno, tzn. można szybko dać od razu takie dwulistne kiełki albo czekać aż wyrosną duże badyle z kłującymi liśćmi - te większe liście bardziej smakują. Największe liście to już dobrych parę tygodni rosną, była z setka roślinek ale większość pożarta przedwcześnie, już tylko kilka zostało. O tu widać liścia:

Obrazek

fajnie też rośnie rzodkiewka, takie kilkulistne roślinki, można kupić łatwo nasionka na kiełki w Biedrze itp.
Obrazek
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

i nie kłuje ich to w języki? Sądząc po zdjęciu chyba nie... Ja też muszę zasadzić ostropest :)
katiusha

Post autor: katiusha »

Eeeeej..U mnie na jednostce tez toto w jednym miejscu rośnie, ale nigdy nie zbierałam, bo mi groźnie wyglądało :redface: Będę musiała spróbować Obrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

diefenbaker pisze: Ja z sianka mam ćmy na suficie
ja do tej pory miewałam mole.. i ich jeszcze nie fruwające stadium :?

mącznik bleee.. w sumie mogłabym żółwiom rzucić na pewno by się ucieszyły ale mimo wszystko podziękuję i ładnie proszę, Panie Robercie, bez takich prezentów dla mnie :szczerbaty:

kurcze.. ale w więzieniu mają full wypas.. moje zaczną się zaraz buntować, że też chcą do więzienia :laugh:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

U nas niestety inwazja moli, przez jakiś czas był spokój a od niedawna nowe pokolenie się urodziło... Tak już parę miesięcy się użeram, w kuchni i u zwierzaków. Świnie i chomiki mają już chyba dość tego topinamburu :102:

No nie wygram z nimi, tak nienawidzą JR Farmu że ja nie mogę. Wszystko wyjedzą do absolutnego czysta, a to zostawią. Po paru dniach wciąż to samo w misce. Co za dziady uparte... :angry: Dobrze że już niewiele zostało, zaraz trzeba kupować karmę, tylko nie wiem czy oddać im ukochane CN czy iść w zaparte z jednolitymi granulatami szczególnie przy tej Buni... :idontknow: Bunny i Beaphar i CC też tak sobie im wchodzi.
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Ja też prawie wszystkiego próbowałam i moje uparciuchy tylko CN jedzą :idontknow: , chociaż Misia jak mała była to CC wciągała z apetytem i raz kupiłam CN bo nie było CC i koniec!
Pięknie dziewczyny wyglądają, a grzywa Majki jest the best! :102:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Animalia pobiły rekord, po kilku godzinach od złożenia zamówienia przybył pan kurier animaliowy :102: Stanęło na CC i Beapharze, CN wywaliłam ostatecznie z koszyka...

Siula dzięki :D też uważam że są niczego sobie babki.

Dziś Blanka ponownie odkryła z moją pomocą że z kuwet można samodzielnie wyjść. Teraz włazi i wyłazi, włazi i wyłazi. Otworzyłam jej zagrodę. Zawędrowała do kuchni, zajrzała psu do miski, przeszła się do przedpokoju, przeraziła psa na śmierć, nie przejęła się, wróciła do domu. Oczywiście wszystko w moim towarzystwie. Taki odważny świn z niej, o.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Moje dziewczyny jedzą trovet i brit ale widzę, że brit im lepiej wchodzi ;) Bunny nie chciały, jr farm też nie...Beaphar care+ uwielbiają ale nie mogą :idontknow:
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Ja mieszam trovet, CC i burgesa z miętą. Znika ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”