Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Re: Żurek i Alfredzik-tarczyca
Dzięki Kaoru, zaraz do niej napiszę, poszukam jej mail.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
-
katiusha
Całe szczęście, że zakończyłaś im tą unitarkę bez wygód
Za Alfredzika 
- Asita
- Kontakt:
Kati, unitarkę??? Sianko jest przecież super....
Tylko czemu teraz w większości siedzą w tych kapciochach albo norce...
Zamówiłam już nowe domki, materacyki i jamki... Idą zmiany 
Zobaczyłam, gdzie ten Solec Kujawki....tylko 2h drogi z Gdyni. To dużo lepiej niż Warszawa. Napisałam już mail, zobaczymy co odpowiedzą. Do poniedziałku wstrzymuję się z metizolem. Coraz bardziej przechylam się w stronę operacji.
Zobaczyłam, gdzie ten Solec Kujawki....tylko 2h drogi z Gdyni. To dużo lepiej niż Warszawa. Napisałam już mail, zobaczymy co odpowiedzą. Do poniedziałku wstrzymuję się z metizolem. Coraz bardziej przechylam się w stronę operacji.
- Kaoru22
- Miejscowość: Kalisz/Toruń
- Kontakt:
Ja do Solca mam jakieś 2,5-3h i nawet z drobnymi rzeczami jeżdżę do Dr. Ani. Jest niesamowita. Ciepła, spokojna, świnki ją uwielbiają
W sumie nasi panowie przeszli u Pani Dr. 3 narkozy, za każdym razem świniaki miały apetyt i szybko wracały do zdrowia. Leczyliśmy i zęby i candidę, świerzb, grzybicę, oczko Pepera, nowotwór u Diega. Naprawdę wspaniała, rzetelna i oddana zwierzętom weterynarz 
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635
Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu
Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu
- Asita
- Kontakt:
Już skrobnęłam maila do tej kliniki z info, że to do tej wetki. Mam nadzieję, że odpowiedzą a jak nie, to w poniedziałek zadzwonię.
Kaoru, a u Ciebie ta narkoza była wziewna?
Dostałam szeroką odp z Medicavetu. Już nie będę tu wklejać. Pokrótce dr Judyta odradza podania metizolu nie mając 100% pewności, że to tarczyca a tej nie mamy. Wskazywała, że zdrowe świnki miały odbiegi od norm w ft4. Zadał jeszcze kilka pytań, więc prześlę jej wszystkie wyniki badań i zobaczymy, co dalej. Pisała też, że torbiel mogła zamienić się w ropień, dlatego na usg wyszło, że to nie torbiel, bo nie jest wypełniona płynem. Napisał też, że przyczyna może być zupełnie gdzie indziej. Tak czy siak wyślę jeszcze te wyniki i poczekam, co napiszą z Solca Kujawskiego i znowu będę podejmować decyzje...
Kaoru, a u Ciebie ta narkoza była wziewna?
Dostałam szeroką odp z Medicavetu. Już nie będę tu wklejać. Pokrótce dr Judyta odradza podania metizolu nie mając 100% pewności, że to tarczyca a tej nie mamy. Wskazywała, że zdrowe świnki miały odbiegi od norm w ft4. Zadał jeszcze kilka pytań, więc prześlę jej wszystkie wyniki badań i zobaczymy, co dalej. Pisała też, że torbiel mogła zamienić się w ropień, dlatego na usg wyszło, że to nie torbiel, bo nie jest wypełniona płynem. Napisał też, że przyczyna może być zupełnie gdzie indziej. Tak czy siak wyślę jeszcze te wyniki i poczekam, co napiszą z Solca Kujawskiego i znowu będę podejmować decyzje...
-
Assia_B
Nie zazdroszczę Ci tych stresów... Dlaczego te nasze małe istotki tak chorują?
Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości!
Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości!
- Asita
- Kontakt:
Re: Żurek i Alfredzik- nie wiadomo co
Nie no generalnie dr Judyta potwierdziła to, co pierwszy lekarz konsultacyjno-mailowy. Nie dawać metizolu, wyciąć narośl. Czekam na odp z Solca i zobaczę. M jest chętny do jazdy do Wawy, bo i tak musimy tam jechać do ambasady się zarejestrować. Mi bardziej by odpowiadała operacja w Solcu, bo dużo bliżej. Mam fotki, ale dam jutro, bo idę się relaksować z M. oglądając serial australijski
Będzie drapanko plecków i masażyk 
- Asita
- Kontakt:
Re: Żurek i Alfredzik- nie wiadomo co
No to post pod postem. Już po masażyku
Zaraz będzie jutro więc wstawiam fotki
A co tu takie smakowite coś?

Są 2 opcje, czemu Żuruś lubi siedzieć nagle w norce: a) jest mu tam ciepło i mięciutko, b) to jedyne miejsce, gdzie Alfredo nie może wleźć i go wkurzać swoją upierdliwością...albo jedno i drugie...
Tymczasem przyszłam ja i go obudziłam upierdliwymi fleszami....

Ta norka wygląda jakby była na niego za mała, ale jak się schowa na dno, to jest cały niewidoczny...
Poza tym jak zwykle: Żurek, wydaje mi się, że w twojej misce jest lepsze jedzonko....czy mogę?

I żyto już mi kiełkować zaczęło

Chociaż powiem Wam, że poszłam dziś w ten ziąb i deszcz po trawę jeszcze....
A co tu takie smakowite coś?
Są 2 opcje, czemu Żuruś lubi siedzieć nagle w norce: a) jest mu tam ciepło i mięciutko, b) to jedyne miejsce, gdzie Alfredo nie może wleźć i go wkurzać swoją upierdliwością...albo jedno i drugie...
Tymczasem przyszłam ja i go obudziłam upierdliwymi fleszami....
Ta norka wygląda jakby była na niego za mała, ale jak się schowa na dno, to jest cały niewidoczny...
Poza tym jak zwykle: Żurek, wydaje mi się, że w twojej misce jest lepsze jedzonko....czy mogę?
I żyto już mi kiełkować zaczęło
Chociaż powiem Wam, że poszłam dziś w ten ziąb i deszcz po trawę jeszcze....