Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Raftylka

Re: Żurek i Alfredzik-tarczyca

Post autor: Raftylka »

:fingerscrossed:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ehh.. a jednak tarczyca..

Asita, myślę, że balbinkowo ma racje.. z tarczycą nie ma żartów i złą dawką można zrobić krzywdę. Jeśli lekarka nie jest pewna, to lepiej to skonsultuj z innym wetem. Trzymam kciuki za chłopców :fingerscrossed:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Oj Alfredzik :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
pamka

Post autor: pamka »

Kurczę kuciukam za Alfredzika :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Trzymam kciuki za frędzelka :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Dziewczyny mają rację, skonsultuj to jeszcze
pamka

Asita pisze:To właśnie nie jest torbiel tylko coś miąższowego. Ryzyko, bo tu u nas nikt w tym nie ma doświadczenia, a jedyny wet z dużym doświadczeniem operacyjnym i sprzętem wziewnym jest psio-koci.... Byłam u niego, on nie wyczuwał nic dobrze palcami, nie wiedział czy czuje coś na tarczycy czy tchawicy... Usg innego lekarza potwierdza na tarczycy, ale ja się boję dać Alfreda na cięcie do weta, który nie jest pewien.... Pomyślę o tym wszystkim przez weekend i po weekendzie napiszę do tej wetki Kasi. Już kiedyś z nią rozmawiałam przez tel, jak Żurek miał podejrzenie guza na tarczycy. Co jest śmieszne to to, że Żurek ma więcej widocznych zmian tarczycowych - łysienie na brzuszku i w pachwinach- a tarczycę ma idealną....a Alfred jest cały włochaty.... Wyniki mu wyszły na ft4 - 3,16 a norma to 1,26. Ten 'guz' nie był wyczuty przez 3 lekarzy, czyli to coś płaskiego....
trudno biedna świnka :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
pamka

Re: Żurek i Alfredzik-srebrne stadko st 242

Asita pisze:Dziś były wyniki. Jednak wetka idzie w stronę tarczycy, bo to jedyne, co jest poza normą. Kryształy z moczu będziemy leczyć wysikując z pomocą fitolizyny, a na tarczycę mamy metizol. Dawka 1mg na dobę. Wetka mówi, że na początku może być gorzej, ale czekamy 6 tyg i sprawdzamy krew. Jak to nic nie zmieni, to wtedy to będzie oznaczać, że to coś, co mu narosło na tarczycy, jest od tarczycy.... Ale odradza mi operację ze względu na ryzyko.... Jest mi źle. Muszę napisać do jakiegoś weta z Wawy....
musi być dobrze :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: Asiu (wydaje mi się że to twoje imię ) nie martw się :pocieszacz: ( najbardziej pasowało)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Pamka, tak, to moje imię ;) M. tak do mnie mówi.
Napisałam maile do 3 lecznic w Wawie, myślę, że ktoś mi odpowie. Napisałam też do Cynthi. Zobaczymy. Na razie nie podaję metizolu. Jak do jutra nikt mi nie odpowie, no to zdecyduję się na ten metizol. Dawka jest najmniejsza.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

Post autor: katiusha »

Będzie dobrze :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ja bym była za tym żeby całkowicie wstrzymać się od podania leku dopóki tego nie skonsultujesz...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”