Balbinka i Fiona za TM :,((

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
ANYA

Re: Balbi i Fiona - moje kochane świnko-dziewczynki :D

Post autor: ANYA »

balbinkowo pisze:Niestety tak :( Załamuję się powoli :cry:
No ale jak nie bylo swinek to nie bylo lepiej prawda?
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

balbinkowo to może zrób testy alergiczne dla pewności ;)
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Dzima pisze:A może to siano albo trociny czy na czym tam je trzymasz?:think: Ogromnie współczuję:pocieszacz: robiłaś badania/testy? bo jak to (odpukać) będzie uczulenie na sierść to zawsze pozostają łysole albo ostrzyc Balbinę i Fionę:szczerbaty::nie_powiem:
Tak, też myślałam o sianku, ale pewności nie mam. A pod podkładem mam pellet, wiec to chyba nie to...hmm :roll: Hahaha, tak dziewczyny jako skinny będą się na pewno rewelacyjnie prezentować :lol: Dzima, na Ciebie zawsze można liczyć :102:
ANYA pisze:No ale jak nie bylo swinek to nie bylo lepiej prawda?
Na początku nie, ale jak zaczełam łykać tablety od lek. laryngolog i psikać do nosa, to była znaaaczna poprawa. Wtedy pojechałam po świnki i odkąd są ze mną katar nie leci ale nos mam zatkany ( a było już lepiej :( )
Maja1983 pisze:balbinkowo to może zrób testy alergiczne dla pewności;)
No właśnie sęk w tym że teraz nie mogę, bo dostałam leki na alergię, a one fałszowały by wynik testów :?
Zaffiro

szkoda bo testy wszystko by wyjaśniły ;)
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

Zamiast golić dziewczyny zostaje tez opcja odczulania może by pomogła jeśli to to :fingerscrossed:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
balbinkowo

Tia, dzięki dziewczyny :)
W sumie to najpierw należy potwierdzić lub obalić tezę alergii na świnki, ale na razie nie mam jak. Dziś przechodzę na inne tabletki, też alergiczne (tak miałam zrobić - tydzień jedne i tydzień drugie plus spray do nosa cały czas) zobaczymy co będzie się działo. Może jak się wszystko już w miarę ustabilizuje to pójdę do alergologa i na testy :think:
Tak, odczulanie też wchodziło by w grę. Albo życie na tabletkach... już tak miałam jak miałam psa, dawno temu, jak byłam młoda i piękna ;) Po jakimś czasie katar, zrobili mi testy i wtedy wyszło: na psa, chwasty, kwiaty polne i roztocza. Resztę życia psiaka byłam na tabletkach, ale i tak byłam szczęśliwa że go mam :D
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

słyszałam o odczulaniu ale na zastrzykach :twisted:
daj znac jak tam i wpadaj do nas :buzki: bo gizdy rosną :)
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
balbinkowo

No więc mamy plan... może nie idealny, ale jest :?
Razem z moją Lekarką (laryngolog) doszłyśmy do wniosku że na razie wyciszymy objawy tabletkami oraz wywiezieniem świnek do dziadków... :idontknow: Jak się wszystko uspokoi, taki jest bynajmniej plan, to będzie czas na odstawienie tabletek i testy alergiczne, wtedy będzie wszystko jasne... na co dokładnie ta alergia i co robić dalej... :tired:
Dziś zajechałyśmy do dziadów. Dziewczyny z całym ekwipunkiem wyekspediowałam. Ciężko było, jest ,ale muszę coś zrobić bo tak się po prostu nie da żyć :sadness:
Dobrze że dziadkowie przygarneli moje świnko-dziewczynki.. Wiem że będzie im tu dobrze, ale i tak... ciężko... :(
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

:fingerscrossed:
Zaffiro

Współczuje ci kochana z całego serca :( oby testy wykluczyły alergie na świnki :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”