Izetka, Coco i Minutka

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
dominika45

Re: Izetka, Coco i Minutka

Post autor: dominika45 »

[quote="martuś"]Dominika skacze po innych wątkach a o swoim zapomniała :idontknow:[/quote ;) ]nie zapomniała tylko choruje na chroniczny brak czasu a chce wstawić zdjęcia.. Pozdrawiamy z Poleskiego Parku Narodowego gdzie teraz mieszkamy..Z nowości to Izetka zaczęła nowe życie za kratką tuż obok.. dlaczego? niestety Minutka - okazała się być pchła szachrajką i wciąż obdarzała izetke dziabami aż w końcu Izetka przestała wychodzić z norki, przestała jeść a nawet jeśli jadła to nerwowo i wciąż tylko płakała .. teraz wychodzi i spokojnie funkcjonuje a Coco z Pchłą sobie radzi .. ;) może jutro uda mi się wstawić trochę zdjęć..
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

O jak dobrze, że są wieści. I to niezłe
dominika45

no i jesteśmy. Po 2 miesiącach ale zawsze. Po pierwsze: od 8 września mieszkamy na Polesiu czy praktycznie w poleskim Parku narodowym na zupełnej wsi pięknie położonej bo nad jeziorem. Nazbierałam tu na łąkach skrzypu, pokrzywy , i rożnych ziół. Susza się i niesamowicie pachną.. Dziękujemy tym, którzy do nas zaglądają i interesują ich losy dziewczynek..
Ostatnio przez Minutkę zeszłabym na zawał bo tak wesoło sobie popkornowała w klatce - zagrodzie (jeszcze wtedy bez górnej siatki) i .. nagle się zdziwiła bo znalazła się na podłodze (na szczęście nie jest wysoko) czyli wyskoczyła a ja zdążyłam sekundę wcześniej pomyśleć: "ona może wyskoczyć" ale tylko zdążyłam pomyśleć i Minutka mocno zdziwiona była na podłodze.... trzymałam na rękach Coco i już się stało.. ale na szczęście poza strachem.. nic nikomu się nie stało..
Coco ma się dobrze, żeby nie powiedzieć bardzo dobrze wazy 1009 czyli już bardzo duuużo :jupi: ale też i ładnie wcina wszystko.. Przedwczoraj Coco napędziła mi strachu bo zaczęła furczeć i to mocno.. na szczęście przypomniało mi się, ze to może być lek, który zdążył stracić ważność i w te pędy pobiegłam rozpuściłam nowy i jej podałam i dodatkowo furosemid no i do rana nie było śladu!!! nic nie furczy i się nie dusi!!! :yahoo: Poza tym jak wspomniałam ze względu na Pchłę - Minutkę Izetka zamieszkałą w swojej kawalerce i ma spokój.. a Coco ma więcej ruchu bo Małą wciąż jej biega albo Ona Ją gania..
A tak oto wygląda nasza piękna okolica:
Obrazek
Obrazek

a tak teraz mieszkają Dziewczyny:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pozdrawiamy Wszystkich!!
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Okolicy Ci zazdrościmy. Odkąd przez przypadek trafiłam na zdjęcia Poleskiego Parku Narodowego, to tereny te znalazły się na liście rzeczy "koniecznie zobaczyć". Szkoda, że to tak daleko.
Świnki jak zwykle piękne i liczymy, że teraz fotki będą się już pojawiać częściej :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Bardzo ładne okolice. Cieszę się,że dobrze u ślicznotek :buzki: :buzki: :buzki:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Zazdroszczę. Tak powinni mieszkać ludzie, o świniopasach nie wspominając.
Ale małpa skoczna! U nas podobny numer niedawno zrobiła Kresyda Ale wewnątrz klatki.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

To się Minutka rozkręciła :laugh: Najważniejsze, że nic sobie nie zrobiła :tired:
Super zobaczyć dziewczyny po dłuższym czasie :buzki:
Obrazek
dominika45

martuś pisze:To się Minutka rozkręciła :laugh: Najważniejsze, że nic sobie nie zrobiła :tired:
Rozkręciłą się i to to bardzo!! Jej nic ale ja mało zawału nie dostałam!! :nono: Pchła jedna skacząca!! niby dorosła a skacze jak smarkula!! ale i tak Ją kocham !! Pchłę jedną!! a trzeba widzieć jak piłuje kratki żeby dostać się do izetki i.. dziabnąć Ją, ale nie ma tak ..
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Cieszę się, że zdrówko i energia dopisuje dziewczynom .:) piękna okolica :love:
dominika45

Izetka ma nowego -(albo nową jak Kto chce) przyjaciela.. ;)
Obrazek
Jako, że dziewczyny zaczęły się jakoś intensywniej drapać - urządziłyśmy kąpiel.. na pierwszy ogień poszła Coco i foch oczywiście był wielki..
nasza zmokła..
Obrazek
suszymy się w szlafroczku..
Obrazek
no i nowa fryzura.. puchatka..
Obrazek
a tak teraz wyglądam..
Obrazek
Jutro Minutka i Izetka..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”