Gliwickie stado - już nie takie samo...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Cwaniak, Tesia i Fiśka - czyli dom wariatów :)

Post autor: Anula »

No właśnie jest dosyć długa, na pewno dłuższa niż swoja mama. Teraz dopiero zaczął jej się brzuszek zaokrąglać bo tak to była prosta jak od linijki. Jej bracia ważą już odpowiednio o 100g i 300g więcej, z drugiej strony była najmniejsza z miotu. Sama już nie wiem co o tym myśleć.
A odchodząc od tematu wagi to chyba dzisiaj przejadę się z Fiśką do weterynarza bo znowu ma ciągle załzawione oczka i nie wiem czy mogę znowu zacząć jej kropić tak jak wcześniej.
malina8777

Post autor: malina8777 »

Cholera co z tymi oczami :idontknow: u mnie Sonet i Limeryk tak samo znów na gentamycyne bo infekcja :glowawmur: Waga prosi piękna, zwłaszcza Tesie ładnie utuczylas :P Fiska pewnie skoczy, u mnie Limeryk stał tak dość długo praktycznie w miejscu, jest stosunkowo krótki a tu nagle zmężniał i waga ostro w górę :-)
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Też masz problem z oczami? Nie wiedziałam, ehhh. My mamy pierwszy raz, tzn już dawałam Fiśce krople 10 dni i była poprawa a jak odstawiłam to po paru dniach nawrót. Na razie będę jej podawać to co wcześniej czyli dicortineff i pojedziemy do weta, ale niestety dzisiaj był jedynie do 15 i się nie załapałyśmy.
malina8777

Post autor: malina8777 »

No u nas podobnie, co chwile coś z oczami mają :idontknow: infekcja i koniec. Nie pisałam o tym wcześniej bo to ze raz wróciło to myślałam że od tych trocin, podrażnione i bardziej podatne, a teraz znowu. Obydwoje mają takie jakby zaplakane i napuchniete spojowki... Nie mogę im tego zaleczyc jak się należy :(
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Ehhh to bardzo nie fajnie, może to jakieś predyspozycje genetyczne :think:

A tymczasem pozdrowienia z rana, prośki na dobre nauczyły się do czego służy kapcioch :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Jakie cudne wyleże z rana :love:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
katiusha

Post autor: katiusha »

Taaaaa....Nie ma to jak podjeść śniadanko i walnąć się jeszcze na drzemkę :lol: :love: I ten stanowczy i jasny przekaz, GDZIE się ma świat, jak jest taka wredna pogoda :rotfl:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Groteska to spaślak :laugh: Jesszcz moment i przebije wagowo mają Destiny :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Raczej jeszcze moment a obetnę jej porcje żywieniowe :lol: Nie no, cudnie patrzeć na nią jak jest taka okrąglutka i szczęśliwa :love:
Jest za to przez ostatnie 3 dni OKROPNA! Ma ruję ale jeszcze nie przechodziła aż tak burzliwie. Goni młodą bardzo nachalnie, młoda się drze. W poniedziałek aż mąż dzwonił przerażony, że nie wie co ma z nimi zrobić bo takiej jazdy jeszcze między nimi nie było. Fiśka ma chyba już dosyć ustępowania i jak mama próbowała ją zrzucić z hamaka to moja łagodna Fisia do niej nadskakiwała :o A przy wieczornym obejściu klatki znalazłam kłaczek sierści, wnioskuję, że raczej Tesi. Mam nadzieję, że problem zniknie jak ruja się skończy bo jak wczoraj widziałam co się dzieje to od razu miałam myśl, że przecież nie mam 3 klatki żeby jeszcze i je rozdzielać :(
katiusha

Post autor: katiusha »

Może właśnie teraz daj jej poprzebywać z Cwaniakiem :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”