jest potwornie drobna, kostki jej wystają potwornie... serce pęka... wet niby mówił, że na razie normalna dieta... i obserwacja przyrostu masy... ale ja już też myślałam czy nie powinna dostawać czegoś ekstra... 1 świnkę kiedyś karmiłam taką zieloną papką jak był chory i jeść nie chciał... jakim mlekiem? takim dla dzieci? mam w domu milupa cystilac, specjalistyczne mleko nie wiem nawet czy nie medyczne... ale to jak? jak świnki nie mogą nabiału podobno... reszta jest w różnym rozmiarze... ale nie są za wielkie... wiadomo jak to jest silniejsi są w lepszym stanie... moja chyba walczyła o prawo do miski bo ma poszarpane uszko i drobne ślady potyczekanmitsu pisze:Virago pisze:
145g!? To Wolf dziś waży 155... Może ją dokarmiaj sztucznym mlekiem? To ona może mieć ze 2 tygodnie, jak nie mniej. A ta reszta też taka mała tam siedzi?
Grobelka i cała rodzina w DS [Jaworzno]
Moderator: silje
-
Virago
Re: Grobelka- Urodziła 5 maluszków! wstrzymana [Jaworzno]
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Zamiast mleka lepsza będzie papka z granulatu i ziół, taka jak dla chorych świnek. Można kupić gotową karmę ratunkową, albo zrobić własną z mielonej, rozmoczonej karmy, z mielonym sianem, ziołami, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, etc.
-
Virago
można ją dostać w zoologu czy tylko u weta? jest jakiś wybór firm? jak tak to jakie najlepsze? suchą karmę zjada wczoraj wyczyściła miseczkę do 0, dziś gorzej ale widzę, że znów w misce siedzi... nie wiem czy przypadkiem nie jest tak że zamiast ubywać w miseczce to przybywa w dużych ilościachkimera pisze:Zamiast mleka lepsza będzie papka z granulatu i ziół, taka jak dla chorych świnek. Można kupić gotową karmę ratunkową, albo zrobić własną z mielonej, rozmoczonej karmy, z mielonym sianem, ziołami, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, etc.
-
anmitsu
Możesz kupić w sklepach internetowych np. Super Świstak albo Hipcio, albo u weta, niektórzy też mają. Dobra jest karma ratunkowa dr Ziętka, taka w zielonym opakowaniu, ją świnki chętnie zjadają. Jest też Rodicare. Ale u mnie się nie sprawdził, Śledzion nie zjadł a on jak wiadomo zjada wszystko.
Można dać też płatki owsiane górskie , u mnie te dzieciaki je wcinają. A jaką masz karmę dla niej?
-
Virago
tak dla świadomości o czym mówimy zrobiłam zdjęcie... coś mam takie przeczucie, że to chyba nie jest rozetka... co myślicie co z tego wyrośnie?

- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Sklep w Auchan w Mysłowicach....
Robiłam tam parę razy aferę, bez skutecznie. Warunki kajaka tragiczne..

Robiłam tam parę razy aferę, bez skutecznie. Warunki kajaka tragiczne..
-
anmitsu
Virago załóż małej wątek w nasze świnki, bo tu robimy offVirago pisze:tak dla świadomości o czym mówimy zrobiłam zdjęcie... coś mam takie przeczucie, że to chyba nie jest rozetka... co myślicie co z tego wyrośnie?
- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Co tam u wspaniałej rodzinki? 
-
Virago
no tak racja
w sumie na razie to chyba wiem już najpotrzebniejsze rzeczy
więc w razie czego albo założę wątek albo coś
jak maluszki? 
-
anmitsu
Rodzinka dobrze, zdemolowali wszystkie kocyki i zrobili z nich norkiAnula pisze:Co tam u wspaniałej rodzinki?