Grobelka i cała rodzina w DS [Jaworzno]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Virago

Re: Grobelka- Urodziła 5 maluszków! wstrzymana [Jaworzno]

Post autor: Virago »

anmitsu pisze:
Virago pisze:
145g!? To Wolf dziś waży 155 :shock: ... Może ją dokarmiaj sztucznym mlekiem? To ona może mieć ze 2 tygodnie, jak nie mniej. A ta reszta też taka mała tam siedzi?
jest potwornie drobna, kostki jej wystają potwornie... serce pęka... wet niby mówił, że na razie normalna dieta... i obserwacja przyrostu masy... ale ja już też myślałam czy nie powinna dostawać czegoś ekstra... 1 świnkę kiedyś karmiłam taką zieloną papką jak był chory i jeść nie chciał... jakim mlekiem? takim dla dzieci? mam w domu milupa cystilac, specjalistyczne mleko nie wiem nawet czy nie medyczne... ale to jak? jak świnki nie mogą nabiału podobno... reszta jest w różnym rozmiarze... ale nie są za wielkie... wiadomo jak to jest silniejsi są w lepszym stanie... moja chyba walczyła o prawo do miski bo ma poszarpane uszko i drobne ślady potyczek :(
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Zamiast mleka lepsza będzie papka z granulatu i ziół, taka jak dla chorych świnek. Można kupić gotową karmę ratunkową, albo zrobić własną z mielonej, rozmoczonej karmy, z mielonym sianem, ziołami, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, etc.
Virago

kimera pisze:Zamiast mleka lepsza będzie papka z granulatu i ziół, taka jak dla chorych świnek. Można kupić gotową karmę ratunkową, albo zrobić własną z mielonej, rozmoczonej karmy, z mielonym sianem, ziołami, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, etc.
można ją dostać w zoologu czy tylko u weta? jest jakiś wybór firm? jak tak to jakie najlepsze? suchą karmę zjada wczoraj wyczyściła miseczkę do 0, dziś gorzej ale widzę, że znów w misce siedzi... nie wiem czy przypadkiem nie jest tak że zamiast ubywać w miseczce to przybywa w dużych ilościach :lol: mała fabryka klocków
anmitsu

Post autor: anmitsu »

Możesz kupić w sklepach internetowych np. Super Świstak albo Hipcio, albo u weta, niektórzy też mają. Dobra jest karma ratunkowa dr Ziętka, taka w zielonym opakowaniu, ją świnki chętnie zjadają. Jest też Rodicare. Ale u mnie się nie sprawdził, Śledzion nie zjadł a on jak wiadomo zjada wszystko. ;) Można dać też płatki owsiane górskie , u mnie te dzieciaki je wcinają. A jaką masz karmę dla niej?
Virago

tak dla świadomości o czym mówimy zrobiłam zdjęcie... coś mam takie przeczucie, że to chyba nie jest rozetka... co myślicie co z tego wyrośnie?
Obrazek
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: justynuszek »

Sklep w Auchan w Mysłowicach....
Robiłam tam parę razy aferę, bez skutecznie. Warunki kajaka tragiczne..
:glowawmur:
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
anmitsu

Virago pisze:tak dla świadomości o czym mówimy zrobiłam zdjęcie... coś mam takie przeczucie, że to chyba nie jest rozetka... co myślicie co z tego wyrośnie?
Obrazek
Virago załóż małej wątek w nasze świnki, bo tu robimy off ;)
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Co tam u wspaniałej rodzinki? :D
Virago

no tak racja :lol: w sumie na razie to chyba wiem już najpotrzebniejsze rzeczy ;) więc w razie czego albo założę wątek albo coś :D jak maluszki? :)
anmitsu

Anula pisze:Co tam u wspaniałej rodzinki? :D
Rodzinka dobrze, zdemolowali wszystkie kocyki i zrobili z nich norki :lol: Aisi bardzo lubi spać pod głową mamy z wyciągniętą nóżką ;) Dodam jakieś zdjęcia wieczorkiem albo jutro. Zobaczycie jak mały Aiset się zmienił.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”