Mniejsza, mniejsza, ale też Twoja Rozunia troszkę inaczej funkcjonuje przez tę wadę serducha, ja to cały czas kminię jak Ci ją pomóc podtuczyć. Niedługo ferie będą to się zagłębię w literaturę i zagramaniczne fora

Pinki jest chuda, ale nie za chuda, nie widać jej żeberek jak u Rozuni. Ona na swój wiek - zdaniem jej poprzedniej właścicielki - ma bardzo przyzwoitą masę, tj. prawie 500g na ok 9 tyg. Wiesz, ja byłam przyzwyczajona do Pulpetty, a ta jak Kafel Jolki, jak przysiadła to jak Kachna zadem orzechy gniotła

Aż ciężko by ją było o taką wadę serca podejrzewać. To małe to na razie chuda dupina. Ale ma już takie żarło wyłożone, że powinna zacząć przybierać intensywnie. Leciałam specjalnie po Cavia Nature, bo na tym była od małego, i ma to w misce zmieszane razem z odrobiną Brita, Burgessa i Rosewooda, do tego suszki warzywne z Herbal Pets jej zostawiłam oraz kupę sianka od p. Roberta oraz z Lil Farmu z miętą. W drugiej misce zapas ogóra i selerka naciowego. Nic, tylko żuć i trawić. Biedna nie wiedziała co ma jeść i latała od jednej michy do drugiej