No i się zakochaliśmy... w całej siódemce. Szkoda, że nie możemy przygarnąć więcej prosiaczków.
No i moi chłopcy wymyślili imię dla samiczki nr 3. Malunia.
Bo pomalowana na pyszczku i taka malutka...
Juka i Marusia__ Łuna__ Sopka- wszystkie w swoich domkach
Moderator: silje
- gunia
- Miejscowość: ostrołęka
- Kontakt:
Re: Sopka, Marusia i maluchy [Sztum]- adopcja wstrzymana
Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia
Za TM Jessi,Hania,Łinia
- swissi
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
Re: Sopka(wolna)_ Marusia i maluchy [Sztum]- adopcja wstrzy
o matko Śliczności maluszki mama i ciocia

Kraska (ze mną od 06.02.2016)
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]

MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Jak tam czują się dziewczyny i maluszki? 

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Wczoraj było ważenie (uzupełnię pod fotkami)- chłopaki trochę słabo rosną, ale mieli też najmniejszą wagę urodzeniową. Zauważyłam też, że jeden ma jakieś dziwne przełysienia na głowie i boczkach . Pojęcia nie mam, cóż to może być, bo na grzyba nie wygląda. No ale nie wiem.. Na razie patrzę co z tego wyniknie. Sopki nie oddzielam, bo jeśli to grzyb, to i tak już by załapała.
Dziewczynki rosną ładnie. Wszystkie maluchy pięknie jedzą warzywka, trawę i siano. Śmiesznie to wygląda, kiedy taki maluch szarpie się ze źdźbłem trawy, albo siedzi na kawałku kukurydzy i go obżera
Marusia waży obecnie 629g, a ciocia Sopka 571g
Porobiłam kilka szybkch zdjęć- jak coś się nada, to wrzucę.
Na razie aktualne zdjęcie Sopki

Dziewczynki rosną ładnie. Wszystkie maluchy pięknie jedzą warzywka, trawę i siano. Śmiesznie to wygląda, kiedy taki maluch szarpie się ze źdźbłem trawy, albo siedzi na kawałku kukurydzy i go obżera

Marusia waży obecnie 629g, a ciocia Sopka 571g
Porobiłam kilka szybkch zdjęć- jak coś się nada, to wrzucę.
Na razie aktualne zdjęcie Sopki

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Sopka śliczna, Marusia też
a dzieciaczki niech rosną zdrowo
bo my się pewnie będziemy czaić pod koniec września na jednego chłopaczka, może nasz Gajuszek wariat się w końcu z kimś dogada...
chociaż ja też jestem w Hirku zakochana 

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Hirek jest słodziak
Już mi jedna osoba pisała, że może.. Ale jakoś sprawa ucichła.. Ale może się w końcu doczeka chłopak.
Tych dwóch malców myślę jednak razem dać do adopcji. Dziś skończyli 2 tygodnie, za tydzień powinnam ich oddzielić od mamy. A oni wciąż tacy drobniutcy.. Mogliby się wziąć za budowanie masy.
Ale się nie martw- będą jeszcze maluchy u mnie, na pewno kogoś (jeśli nie Hirka) dobierzemy dla Gajusza rozrabiaki.

Tych dwóch malców myślę jednak razem dać do adopcji. Dziś skończyli 2 tygodnie, za tydzień powinnam ich oddzielić od mamy. A oni wciąż tacy drobniutcy.. Mogliby się wziąć za budowanie masy.
Ale się nie martw- będą jeszcze maluchy u mnie, na pewno kogoś (jeśli nie Hirka) dobierzemy dla Gajusza rozrabiaki.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Ach, czyli jednak "chyba samczyk" okazał się ostatecznie 100% facecikiem
no i bardzo dobrze, niech chłopaki będą razem
a co do Gajuszka to wiem, gdzieś ten jego przyszły przyjaciel jest na pewno, chyba, że mały "sam podejmie decyzję", że chce żyć w pojedynkę, to nikt go nie będzie zmuszał... ale damy mu jeszcze szansę 

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Zakochałam się w Sopce. Trudno żyć bez czerwonookiej świnki. Ale boję się, że się zjedzą z Kresydą. One nadal takie dzikie?
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dzikie niestety.. Znaczy się- Marusia jakby mniej. Choćbym pękła, to nie mam kiedy wyciągać ich na głaski..
Ale nie dziwię się, że się zakochałaś, bo przepiękne jest z Sopki stworzenie
. I bardzo puchate.
Trudno mi powiedzieć, na ile da się oswoić. Póki co- energia ją roznosi.
Ale nie z takich dzikusów wyrastały miziaki. Ciekawa jestem, jaka ona kiedyś będzie.
Ed.20.08
Chłopaki nazywają się Czuk i Hek - jak się trochę ogarnę (to chyba tak do końca nigdy nie nastąpi), to im założę osobny wątek.
Ale nie dziwię się, że się zakochałaś, bo przepiękne jest z Sopki stworzenie

Trudno mi powiedzieć, na ile da się oswoić. Póki co- energia ją roznosi.
Ale nie z takich dzikusów wyrastały miziaki. Ciekawa jestem, jaka ona kiedyś będzie.
Ed.20.08
Tak, - to facet, choć jest tak kosmaty i ruchliwy, że naprawdę ciężko się było dopatrzeć. Zwłaszcza, przy tej masieEwa i Michał pisze:Ach, czyli jednak "chyba samczyk" okazał się ostatecznie 100% facecikiemno i bardzo dobrze, niech chłopaki będą razem
(...)

Chłopaki nazywają się Czuk i Hek - jak się trochę ogarnę (to chyba tak do końca nigdy nie nastąpi), to im założę osobny wątek.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Ale Sopka się robi puchata
Jakieś zainteresowanie dziewczynami i maluchami czy na razie cisza?
Silje podziwiam Ciebie jak Ty ogarniasz taką ilość tymczasów

Jakieś zainteresowanie dziewczynami i maluchami czy na razie cisza?
Silje podziwiam Ciebie jak Ty ogarniasz taką ilość tymczasów