Troszkę nie rozumiem sytuacji powiem szczerze. Na stronie nie ma informacji na temat rezerwacji świnek. Pojawia się dopiero wątku na formum po zalogowaniu. Wczoraj wysłałam mail z prośbą o informację i cisza. Byłam 100% pewna ,że świnki są niezarezerwowane i tak też powiedziałam 9 letniej córce i okazuje się że jest inaczej.... Dramat w moim domu jest nie do opisania ....szkoda ,że pewne sprawy tak wyglądają......
Świnki zostały dosłownie kilka dni temu zarezerwowane i to dopiero wstępnie, ponieważ jeszcze nie było wizyty przedadopcyjnej. Aktualizacji na stronie głównej dokonuje chyba administrator ale on też nie jest w stanie zrobić tego z dnia na dzień, tym bardziej że mamy teraz długi weekend.
Nie wiem dlaczego Pani przekazała córce (nawet nie wiedząc o ich rezerwacji), że adoptuje świnki skoro po pierwsze trzeba spełnić pewne wymagania dotyczące warunków bytowych dla świnek (klatka, pokarm, wybieg, itp.), po drugie musi znaleźć się w Pani okolicy osoba do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej oraz transport z mojego Miasta do Pani Miasta i dopiero później mogę decydować czy wyadoptować Pani świnki czy nie. Maili nie czytam codziennie, tym bardziej że mam swoją pracę, małe dziecko a wolontariuszem jestem dodatkowo, więc nie zajmuję się adopcjami 24 godziny na dobę, tylko wtedy kiedy mam czas. Więc proszę o choć trochę zrozumienia. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi mającymi swoje rodziny, pracę i codzienne obowiązku.