Rico i Tadzio- przypominamy się s. 154

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
karatkowa

Re: Spryciarz Rico i...

Post autor: karatkowa »

pozdrawiamy i witamy :) u nas chłopaki kiedy będa razem tez zamieszkaja w 120 cm :)
Arya90

Post autor: Arya90 »

Lilith88 pisze:Jeśli mogę Ci coś doradzić to jak by się jednak okazało, że zmieścisz 120cm klatkę to jest to duża różnica a ja ze swojego doświadczenia z samcami wiem, że każdy centymetr się liczy, bo oni raczej nie leżą na kupie muszą mieć swój kąt, poza tym jedne świnki są drobne inne to "wielkoświnki" ja mam w jednej klatce dwóch takich wielkoludów i nie wyobrażam ich sobie w mniejszej niż mają, druga parka jest mniejsza ale bardziej terytorialna więc też muszą mieć miejsce. Oczywiście jak się nie zmieści no to nic nie poradzisz, ściany nie są z gumy przecież :idontknow:
Myślałam o 120, ale powiem wam, że wczoraj wszystko wymierzyłam i na styk mi wejdzie 100. Wszystko takie nieustawne jest, że szok. Zostaną mi 3 cm wolnego miejsca na ścianie :lol:

No zazdroszczę wam tych 120, ale pocieszam się, że 100 plus wybieg mający 10 m kwadratowych jest okej.

I chciałam się pochwalić:
tedik znaleziony. Hodowla sprawdzona. Opinie o niej także od ludzi, którzy tam kupowali. Brak zastrzeżeń. Przyjedzie do nas prawdopodobnie w połowie kwietnia. :jupi:
Arya90

Obrazek

Rico pozdrawia :)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

I my pozdrawiamy Rica :102: :102:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Arya90

W ogóle w karmie Versele Laga Cavia Complete znlazłam gratis, jakieś paszteciki marchewkowe. Miały to wasze świniaki?
Rico nawet nie chce na to patrzeć. :sadness:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Piękny Rico :love: My pozdrawiamy jego :buzki:
Mi się nigdy nie trafiły żadne bonusy w karmie.
A teddik z jakiej hodowli? Jeśli to nie tajemnica oczywiście ;)
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Arya90 pisze:W ogóle w karmie Versele Laga Cavia Complete znlazłam gratis, jakieś paszteciki marchewkowe. Miały to wasze świniaki?
Rico nawet nie chce na to patrzeć. :sadness:
Moje dziewczyny to dostaly w karmie jako gratis. Wczoraj im dalam pierwszy raz, szału nie było jak na noc dostaly kilka sztuk ale przez noc wszyskie sztuki zjadly wiec chyba smakowalo :) sie okaze przy kolejnej porcji :)

A zdjatko ryjka sliczniaste :) słodziutka mordeczka :)
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Arya90 pisze:Dziękuję!
To, ale masz stadko!
Pewnie musisz mieć dużo miejsca w domu. My aktualnie mieszkamy z narzeczonym w malutkim mieszkanku i właśnie kombinujemy jak poprzestawiać meble, żeby nam się klatka 100 cm zmieściła dla tych dwóch świniaków.
Ja mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu razem z mężem, dwoma synami, kotem i pięcioma świniami. Obecnie prosiaki mają piętrową klatkę (2* 100/50) do której dostawaimy kolejną część (100/80) plus wybieg. A na początku też małam problem ze wstawieniem zwykłej 100...Jak się "wciągniecie" w świnki to też pewnie coś wymyślicie. Czego to się nie robi dla prosiaków ;)
Piękny ten Wasz Rico :D A zdjęcia tego wybranego kolegi już jakieś macie? Pochwalicie się?
Arya90

My mieszkamy w kawalerce o łącznej powierzchni 30 m ale staram się coś wygospodarować. Docelowo chcemy zmienić mieszkanie na dużo większe, ale to kiedyś.

Kolega jest z hodowli Teddy Bear. Jak wrócę wieczorem z pracy to Wam wrzuce jego zdjęcia. :)

Powiem wam, że Rico ostatnio nauczył się korzystać z pomostu do wychodzenia i wchodzenia do klatki, który zrobił mu mój narzeczony i z radosnym kwikiem nam demonstruje nową umiejętność. Potrafi tak wskakiwac i wyskakiwac raz za razem i dumnie na nas patrzy.

Co do tych gratisow do karmy, to on nawet w nocy tego nie ruszył. Jest totalnie eko. Tylko warzywa owoce siano i jeden jedyny rodzaj karmy.

Jeszcze może mi doradzicie, bo jesteście na pewno lepiej zorientowane. Odnośnie klatki z plotkow c&c. Co uzywacie jako kuwete/ podłoże? Zaczęłam rozważać zbudowanie klatki samodzielnie tak by proski miały jak najwięcej miejsca.
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

U mnie jest wykladzina pcv, na to podkłady i tam gdzie dry bed jest pallet jeszcze :)
u nas to zdaje egzamin bo tylko usuwam zasusiany pallet a podkłady na dłużej wtedy starczaja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”