Moderator: pastuszek
Myślałam o 120, ale powiem wam, że wczoraj wszystko wymierzyłam i na styk mi wejdzie 100. Wszystko takie nieustawne jest, że szok. Zostaną mi 3 cm wolnego miejsca na ścianieLilith88 pisze:Jeśli mogę Ci coś doradzić to jak by się jednak okazało, że zmieścisz 120cm klatkę to jest to duża różnica a ja ze swojego doświadczenia z samcami wiem, że każdy centymetr się liczy, bo oni raczej nie leżą na kupie muszą mieć swój kąt, poza tym jedne świnki są drobne inne to "wielkoświnki" ja mam w jednej klatce dwóch takich wielkoludów i nie wyobrażam ich sobie w mniejszej niż mają, druga parka jest mniejsza ale bardziej terytorialna więc też muszą mieć miejsce. Oczywiście jak się nie zmieści no to nic nie poradzisz, ściany nie są z gumy przecież
Moje dziewczyny to dostaly w karmie jako gratis. Wczoraj im dalam pierwszy raz, szału nie było jak na noc dostaly kilka sztuk ale przez noc wszyskie sztuki zjadly wiec chyba smakowaloArya90 pisze:W ogóle w karmie Versele Laga Cavia Complete znlazłam gratis, jakieś paszteciki marchewkowe. Miały to wasze świniaki?
Rico nawet nie chce na to patrzeć.
Ja mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu razem z mężem, dwoma synami, kotem i pięcioma świniami. Obecnie prosiaki mają piętrową klatkę (2* 100/50) do której dostawaimy kolejną część (100/80) plus wybieg. A na początku też małam problem ze wstawieniem zwykłej 100...Jak się "wciągniecie" w świnki to też pewnie coś wymyślicie. Czego to się nie robi dla prosiakówArya90 pisze:Dziękuję!
To, ale masz stadko!
Pewnie musisz mieć dużo miejsca w domu. My aktualnie mieszkamy z narzeczonym w malutkim mieszkanku i właśnie kombinujemy jak poprzestawiać meble, żeby nam się klatka 100 cm zmieściła dla tych dwóch świniaków.