Rico i Tadzio- przypominamy się s. 154
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Spryciarz Rico i...
pozdrawiamy i witamy u nas chłopaki kiedy będa razem tez zamieszkaja w 120 cm
Myślałam o 120, ale powiem wam, że wczoraj wszystko wymierzyłam i na styk mi wejdzie 100. Wszystko takie nieustawne jest, że szok. Zostaną mi 3 cm wolnego miejsca na ścianieLilith88 pisze:Jeśli mogę Ci coś doradzić to jak by się jednak okazało, że zmieścisz 120cm klatkę to jest to duża różnica a ja ze swojego doświadczenia z samcami wiem, że każdy centymetr się liczy, bo oni raczej nie leżą na kupie muszą mieć swój kąt, poza tym jedne świnki są drobne inne to "wielkoświnki" ja mam w jednej klatce dwóch takich wielkoludów i nie wyobrażam ich sobie w mniejszej niż mają, druga parka jest mniejsza ale bardziej terytorialna więc też muszą mieć miejsce. Oczywiście jak się nie zmieści no to nic nie poradzisz, ściany nie są z gumy przecież
No zazdroszczę wam tych 120, ale pocieszam się, że 100 plus wybieg mający 10 m kwadratowych jest okej.
I chciałam się pochwalić:
tedik znaleziony. Hodowla sprawdzona. Opinie o niej także od ludzi, którzy tam kupowali. Brak zastrzeżeń. Przyjedzie do nas prawdopodobnie w połowie kwietnia.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
I my pozdrawiamy Rica
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
W ogóle w karmie Versele Laga Cavia Complete znlazłam gratis, jakieś paszteciki marchewkowe. Miały to wasze świniaki?
Rico nawet nie chce na to patrzeć.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Piękny Rico My pozdrawiamy jego
Mi się nigdy nie trafiły żadne bonusy w karmie.
A teddik z jakiej hodowli? Jeśli to nie tajemnica oczywiście
Mi się nigdy nie trafiły żadne bonusy w karmie.
A teddik z jakiej hodowli? Jeśli to nie tajemnica oczywiście
Moje dziewczyny to dostaly w karmie jako gratis. Wczoraj im dalam pierwszy raz, szału nie było jak na noc dostaly kilka sztuk ale przez noc wszyskie sztuki zjadly wiec chyba smakowalo sie okaze przy kolejnej porcjiArya90 pisze:W ogóle w karmie Versele Laga Cavia Complete znlazłam gratis, jakieś paszteciki marchewkowe. Miały to wasze świniaki?
A zdjatko ryjka sliczniaste słodziutka mordeczka
-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Ja mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu razem z mężem, dwoma synami, kotem i pięcioma świniami. Obecnie prosiaki mają piętrową klatkę (2* 100/50) do której dostawaimy kolejną część (100/80) plus wybieg. A na początku też małam problem ze wstawieniem zwykłej 100...Jak się "wciągniecie" w świnki to też pewnie coś wymyślicie. Czego to się nie robi dla prosiakówArya90 pisze:Dziękuję!
To, ale masz stadko!
Pewnie musisz mieć dużo miejsca w domu. My aktualnie mieszkamy z narzeczonym w malutkim mieszkanku i właśnie kombinujemy jak poprzestawiać meble, żeby nam się klatka 100 cm zmieściła dla tych dwóch świniaków.
Piękny ten Wasz Rico A zdjęcia tego wybranego kolegi już jakieś macie? Pochwalicie się?
My mieszkamy w kawalerce o łącznej powierzchni 30 m ale staram się coś wygospodarować. Docelowo chcemy zmienić mieszkanie na dużo większe, ale to kiedyś.
Kolega jest z hodowli Teddy Bear. Jak wrócę wieczorem z pracy to Wam wrzuce jego zdjęcia.
Powiem wam, że Rico ostatnio nauczył się korzystać z pomostu do wychodzenia i wchodzenia do klatki, który zrobił mu mój narzeczony i z radosnym kwikiem nam demonstruje nową umiejętność. Potrafi tak wskakiwac i wyskakiwac raz za razem i dumnie na nas patrzy.
Co do tych gratisow do karmy, to on nawet w nocy tego nie ruszył. Jest totalnie eko. Tylko warzywa owoce siano i jeden jedyny rodzaj karmy.
Jeszcze może mi doradzicie, bo jesteście na pewno lepiej zorientowane. Odnośnie klatki z plotkow c&c. Co uzywacie jako kuwete/ podłoże? Zaczęłam rozważać zbudowanie klatki samodzielnie tak by proski miały jak najwięcej miejsca.
Kolega jest z hodowli Teddy Bear. Jak wrócę wieczorem z pracy to Wam wrzuce jego zdjęcia.
Powiem wam, że Rico ostatnio nauczył się korzystać z pomostu do wychodzenia i wchodzenia do klatki, który zrobił mu mój narzeczony i z radosnym kwikiem nam demonstruje nową umiejętność. Potrafi tak wskakiwac i wyskakiwac raz za razem i dumnie na nas patrzy.
Co do tych gratisow do karmy, to on nawet w nocy tego nie ruszył. Jest totalnie eko. Tylko warzywa owoce siano i jeden jedyny rodzaj karmy.
Jeszcze może mi doradzicie, bo jesteście na pewno lepiej zorientowane. Odnośnie klatki z plotkow c&c. Co uzywacie jako kuwete/ podłoże? Zaczęłam rozważać zbudowanie klatki samodzielnie tak by proski miały jak najwięcej miejsca.
U mnie jest wykladzina pcv, na to podkłady i tam gdzie dry bed jest pallet jeszcze
u nas to zdaje egzamin bo tylko usuwam zasusiany pallet a podkłady na dłużej wtedy starczaja.
u nas to zdaje egzamin bo tylko usuwam zasusiany pallet a podkłady na dłużej wtedy starczaja.